Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Ο Τσίπρας, η Die Linke και το μνημόνιο

Γράφει μεταξύ άλλων το προχθεσινό "Βήμα" για την στάση των γερμανικών κομμάτων σε σχέση με το αίτημα της ελληνικής συγκυβέρνησης για την παράταση του μνημόνιου:

"...Ο κ.Σόιμπλε απέφυγε πάντως να κάνε εμφάνιση «θριαμβευτή». «Ο τόνος της ομιλίας του ήταν ψυχρός, αντικειμενικός» έλεγε παριστάμενος. Σε μια στιγμή μάλιστα εξέφρασε κατανόηση για τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε από τους βουλευτές να μην του την κάνουν δυσκολότερη..."

"...
Μεγάλο πρόβλημα έχει αντίθετα η Linke (Αριστερά). Τα περισσότερα μέλη της κοινοβουλευτικής της ομάδας νιώθουν «ναυτία» και μόνο στη σκέψη, ότι θα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της πρότασης του κ.Σόιμπλε. «Είναι φοβερό δίλημμα» έλεγε η βουλευτής Γιούτα Κρέλμαν. «Αν ψηφίσουμε υπέρ, θα είναι σαν να αναγνωρίζουμε και εμείς το μνημόνιο. Μέχρι τώρα όμως το απορρίπταμε – και οι λόγοι για την απόρριψη παραμένουν και τώρα οι ίδιοι».

Παρόλα αυτά, η ίδια δεν απέκλειε το «ναι». Και ο λόγος γι αυτό ήταν ένα SMS του κ.Τσίπρα στον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας Γκρέγκορ Γκίζι, με το οποίο του ζητούσε να ψηφίσει υπέρ της παράτασης. «Θα το κάνω από αγάπη στον Αλέξη» έλεγε μια άλλη βουλευτής, που θέλει να μείνει ανώνυμη. «Tο μυαλό μου λέει „όχι“, αλλά η καρδιά μου „ναι“», πρόσθετε. Άλλοι πάλι τόνιζαν, ότι το «ναι» εμπεριέχει και τα δυο – και καρδιά και μυαλό. ..."

4 σχόλια:

  1. Μία διάσταση των eurogroups και της διαπραγματευτικομαχίας είναι και το ότι ο ελληνικός λαός και με τη ψήφο του στον ΣΥΡΙΖΑ, και με την εμπιστοσύνη στον Τσίπρα (80%) και με τα happenings στις πλατείες κατά την δίαρκεια των eurogroups, ίσως και χωρίς να το καταλάβει βρέθηκε να χειροκροτεί τα μνημόνια και, το χειρότερο, να έχει υιοθετήσει το χρέος και να αποδέχεται τη αποπληρωμή του "για να έρθει η ανάπτυξη". Ο ΣΥΡΙΖΑ (το 4%; οι μεταγραφές του; και οι δύο;) κατάφερε να δέσει την συνείδηση του κόσμου. Τώρα με "χαρά" βλέπω ότι αυτό το φαινόμενο αποκτά και διεθνείς προεκτάσεις με το δίλημμα των γερμανών "Αριστερών" (στην κύπρο ήδη το κακό συντελέστηκε). Α ρε Linke.

    ΑΧΠ
    (http://topronomiotouftwxou.wordpress.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να διορθώσω, δεν είναι με "χαρά" που τα βλέπω αυτά τα πράματα, ούτε με χαρά.
    επίσης το Linke καταψήφισε την διάσωση (bailout) της Κύπρου, όπως (αν δεν κάνω λάθος, δεν είμαι απόλυτα σίγουρος) και την είσοδο της κύπρου στην ευροζώνη. Και τα 2 ορθά κατά την γνώμη μου.

    ΑΧΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΧΠ:
      Εγώ το επιχείρημα του die linke που θυμάμαι ήταν πως "δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώνει ο γερμανός εργάτης για να τα τσεπώνουν οι έλληνες καπιταλιστές" ή κάτι τέτοιο.

      Και η πλάκα είναι πως σε πρώτη ανάγνωση θα έστεκε, εάν ο γερμανός εργάτης δεν ξεζουμίζονταν ήδη από τους γερμανούς καπιταλιστές, πράγμα που βολικά "ξεχνάνε" το Linke και τα "αδελφά" του κόμματα.

      Διαγραφή
  3. συμφωνώ. κρατάω μια πισινή για τον αν το λίνκε τότε "ξεχνούσε" τους γερμανούς καπιταλιστές ή όχι.

    ΑΧΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.