Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Μην έρχεσαι βόλτα από το ΚΚΕ για να πάρεις υποσχέσεις...

Σχόλιο πάνω σε ένα γράμμα μιας οπαδού του ΣΥΡΙΖΑ
«Σύντροφε Αλέξη...
….Δεν το κρύβω, ότι αυτή η συμφωνία με απογοήτευσε αρκετά. Δεν περίμενα αυτή τη στάση. Τη βρήκα αρκετά συγκρατημένη ανάλογα με όσα μας είχες τάξει. Όμως θα βρω τα θετικά σε αυτήν και θα σε εμπιστευτώ μια ακόμα φορά γιατί την ελπίδα εσύ την κρατάς…».
Γιατί γλυκιά μου που, δεν μπορεί, τραγουδούσες επί χρόνια ένα τραγούδι νομίζοντας πως οι στοίχοι του ήταν ποίημα και όχι δίδαγμα ζωής; Γιατί το υποτίμησες τόσο ενώ το τραγουδούσες;;;
«Ένα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή
για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή
Θέλει νεκροί χιλιάδες να `ναι στους τροχούς
Θέλει κι οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους…»
Τι σε έκανε να καταλάβεις ότι αυτά είναι κάτι σαν λόγια χωρίς περιεχόμενο και νόμισες πως η Άνοιξη έρχεται χωρίς αυτά με μια ψήφο, ένα χειροκρότημα και μια πίστη σε υποσχέσεις;


Γιατί δεν αντιλαμβάνεσαι ούτε τώρα ότι, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σου χαρίσουν κάτι που δεν θα είναι κατάκτηση δική σου με αγώνα και θυσία;

Μην έχεις άλλες αυταπάτες. Καμία Άνοιξη δεν έρχεται μόνη και κανένας δεν χαρίζει την άνοιξη αν δεν την κατακτήσεις εσύ, σε κοινό αγώνα με τους άλλους εργαζόμενους.

Κι επειδή πολλοί νομίζουν και «απειλούν» τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αν δεν κάνει όσα υποσχέθηκε, θα πάνε στο ΚΚΕ για να τους τα χαρίσει, σε ενημερώνω ότι το ΚΚΕ δεν τάζει παράδεισους και δεν χαρίζει τίποτα.

Το ΚΚΕ δεν υπόσχεται παρά μόνο, αγώνες και θυσίες

Δεν τάζει τίποτα απολύτως πέρα από την απόφασή του να σε οργανώσει μαζί με τον λαό και την εργατική τάξη για να διεκδικήσουν και να κατακτήσουν με αγώνες, θυσίες και ενίοτε αίμα, την ζωή και το όνειρο της ευτυχισμένης ζωής που ονειρεύτηκαν και οι άλλοι τους εξαπάτησαν, πουλώντας το την επομένη στο κεφάλαιο, μαζί με την εμπιστοσύνη που τους έδωσες!

Δεν χαρίζει παχυλές συντάξεις, και μεγάλους μισθούς το ΚΚΕ, ούτε κέρδη σε επιχειρήσεις.

«Χαρίζει» αγώνα και μόνο αγώνα για να κατακτήσεις αυτό που παράγεις και δικαιούσαι και κανένας δεν είναι σε θέση να σου το χαρίσει, αν εσύ δεν το δημιουργήσεις και κατακτήσεις.

Αυτό είναι το ΚΚΕ, και μην έρχεσαι βόλτα να πάρεις υποσχέσεις τύπου Αλέξη. Δεν θα τις πάρεις ποτέ.
Δημοσιεύθηκε στο "αριστερά και πολιτική" με τον τίτλο "Ελπίδες και αυταπάτες"

1 σχόλιο:

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.