Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Oι ροζ Χμέρ

Ένα ακόμα θέμα που μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση μετά τις δηλώσεις Γλέζου είναι ο τρόπος (και φυσικά η εμπεριεχόμενη ηθική) με τον οποίο τον αντιμετώπισαν οι σύντροφοί του στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι διάφοροι ψηφοφόροι και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ. 
Αν άκουγα κάτι τακτικά όλα τα χρόνια της ενσυνείδητης πολιτικής μου ζωής, από τα μέλη του Συνασπισμού και μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ, αν υπήρχε κάτι που γράφηκε και ξαναγράφηκε στα όργανα και τα φυλλάδιά τους είναι: " Οι σταλινικές δομές και η αντιδημοκρατική λειτουργία των οργανώσεων του ΚΚΕ". Ωκεανοί μελάνης χύθηκαν για να πουν ότι όσοι εκφράζουν διαφωνίες ή προβληματισμούς με το ΚΚΕ, στηλιτεύονται, διώχνονται και εξοβελίζονται από το ΚΚΕ, είτε αυτοί είναι φίλοι, είτε μέλη του. 
Για να μην μιλήσω για τις ανιστόρητες αρλουμπαρίες που έγραφαν κατά καιρούς για στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Μπούλκες επί Εμφυλίου...
Το θέμα όμως εδώ είναι η δική τους αντιμετώπιση στον σύντροφό τους Μανώλη Γλέζο, σχετικά με την πρόσφατη διαφωνία του. Ας δούμε μερικά τους σχόλια.
  • Σε non paper της κυβέρνησης, ως απάντηση στο Μανώλη Γλέζο, αναφέρεται ότι «Είναι πιθανόν ο Μανώλης Γλέζος να μην είναι καλά πληροφορημένος για τη σκληρή και επίπονη διαπραγμάτευση η οποία συνεχίζεται». Το παραπάνω σαφέστατα "αδειάζει" τον Μανώλη Γλέζο πολιτικά. Παραπέμπει στην ικανότητά του να αντιλαμβάνεται και να ενημερώνεται για τα τεκταινόμενα. 
  • Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, υπουργός Επικρατείας, για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, δήλωσε: «Η Ευρώπη παρακολουθεί με ανακούφιση την απομόνωση των ακραίων φωνών της λιτότητας στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν τη συμφωνία στο Eurogroup, ενώ παράλληλα πάνω από το 80% του ελληνικού λαού στηρίζει τη διαπραγμάτευση. Την ώρα, λοιπόν, που η δύσκολη μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη περιμέναμε μια πιο δίκαιη και νηφάλια αποτίμηση από ένα στέλεχος της εμπειρίας και της διαδρομής του Μανώλη Γλέζου». Άρα ο Μανώλης Γλέζος δεν ήταν ούτε πληροφορημένος, ούτε νηφάλιος, ακριβώς επειδή διαφώνησε. 
  • Σε ανάρτησή του στο Twitter o Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρει: 
Το κλασικό δηλαδή σχήμα: "Όποιος δεν συμφωνεί μαζί μας, είναι εναντίον μας" εκφρασμένο με το γάντι και πασπαλισμένο με πολιτικό πολιτισμό.
  • Σε κείμενό του ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρρυ Κλυνν αναφέρει: «Βλάπτεις, δυστυχώς, σοβαρά την Αριστερά σύντροφε, την τραυματίζεις, κι εκεί που είναι να σηκωθεί για να σταθεί στα πόδια της, μπανγκ-μπανγκ την ξαναρίχνεις στο χώμα. Κουράστηκαν οι πολίτες να ακούνε πόσο δίκαιο έχεις εσύ και πόσο άδικο έχουν οι άλλοι… Πόσο «ήρωας» είσαι εσύ και πόσο δεν είναι οι άλλοι». Τάδε έφη ο πάτρωνας και εκφραστής της Αριστεράς Χάρρυ Κλυνν...
Και μετά τη ραφιναρισμένη αντίδραση τύπου Κόκκινων Χμερ από μεριάς στελεχών, ας πάμε να δούμε και μερικά σχόλια ψηφοφόρων και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ (από ότι υποθέτω από τα λεγόμενά τους) : 
Στο Βήμα
Και έχει πολλά ακόμα για να γράφουμε για ώρες. Άραγε πόσοι από αυτούς να ψήφιζαν το 2008 Γιωργάκη Παπανδρέου για να φύγει η Δεξια; 
Και το καλύτερο για το τέλος. Η τρολιά της ημέρας. Το σχόλιο του φίλου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ζουγανέλη
«Σεβαστέ και αγαπημένε πατριώτη και αγωνιστή Μανώλη Γλέζο. ΕΣΥ ξέρεις καλύτερα απ όλους μας οτι η πολιτική εκτός όλων των άλλων είναι και τέχνη του συμβιβασμού. Κάνε μας να χαρούμε με τις επιτυχίες μη μας γυρνάς πίσω.

 Κάνε να νοιωσουμε ακόμα λιγο την αξιοπρέπεια μας. Μην κατεβάζεις τη ψυχολογία. Άσε τον έλληνα να χαίρετε την επιστροφή του στη πολιτικοποίηση. Μη αδειάζεις Τους συναγωνιστές σου. Άσε να ελπίζουμε για να δημιουργήσουμε επιτέλους. Μην δίνεις τροφή σ αυτούς που δεν πρέπει να μιλάνε. Η πολυφωνία είναι καλή άμα φέρνει αρμονία και όχι διάλυση. ΕΣΥ σ όλη μου τη ζωή ήσουν πρότυπο και μέντορας για μένα. Μη με κάνεις ν απορώ τώρα. 

Δες τον Τσίπρα δες το εγγόνι σου που θέλει στοργή και αγάπη. Κι άμα έχεις να του πεις τίποτα πέστο στο αυτί μην το ακούσουν οι φαιδροί οι ασήμαντοι οι εθνικοί μειοδότες. Και μη ξεχνάς ότι καλώς αυτή τη νεανική προσωπικότητα εμπιστεύτηκε ο λαός μας. Και είναι αυτός ο πολιτικός που ένωσε ετερόκλητες δύναμης της αριστεράς και όλοι τώρα έχουν φωνή. Ας παλέψουμε με συντροφικότητα ακόμα και τον ιδεολογικά αντίπαλο για να πάμε στη ζωή με αξίες. Μη βάζεις σπόρους εκεί που δε θα φυτρώσει τίποτα. Όλα αυτά επειδή σ αγαπώ. Γιάννης Ζουγανέλης»
Αυτά από την ΣΥΡΙΖΑική Καμπότζη του Πολ-Ποτ. Ας περιμένουμε την υπογραφή του Μνημονίου 3 από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη και θα αρχίσω να μετράω πόσοι από αυτούς θα βγουν να πουν ότι είχε δίκιο ο Μανώλης Γλέζος όταν τα έλεγε...
Πηγή: Marxism daily* 
*Δημοσιεύθηκε με τον τίτλο "Ο Μανώλης Γλέζος και οι Κόκκινοι Χμερ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.