Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

Υπέρ της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας η συγκυβέρνηση

Την Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2015 αντιπροσωπεία μελών Διοικητικών Συμβουλίων κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων εργαζομένων στο εμπόριο όπως και σωματεία αυτοαπασχολούμενων, συνολικά 19 σωματεία σε επίπεδο Αττικής , συναντήθηκαν με τον Υπουργό Ανάπτυξης κο. Σταθάκη Γεώργιο και κατέθεσαν γραπτό υπόμνημα με την αντίθεση τους στο νόμο που επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο, ένας νόμος που άνοιξε τις πόρτες για τις "Λευκές νύχτες" .

Η θέση των σωματείων είναι : Κατάργηση του συγκεκριμένου νόμου και Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο δηλ. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
Η απάντηση του Υπουργού ήταν η εξής: Να καταργήσουμε τις 2 Κυριακές της εκπτωτικής περιόδου, και έτσι να μείνουν 5 Κυριακές, και μάλιστα ότι είχε προηγηθεί συνάντηση με την ΕΣΕΕ η οποία συμφώνησε για τις 5 Κυριακές το χρόνο.

Η αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών απήντησε ότι είτε 5 Κυριακές είτε 3 ο δρόμος παραμένει ανοιχτός για τη λειτουργία του εμπορίου και τις 52 Κυριακές, και αυτό θα συμπαρασύρει και άλλους κλάδους, άμεσα αυτούς που συνδέονται με το εμπόριο και αργότερα θα ισχύσει για την απόλυτη πλειοψηφία των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους.

Αταλάντευτα και αδιαπραγμάτευτα μένουμε στη θέση μας για Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, καλώντας τους συναδέλφους μας να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και να απαντήσουν αγωνιστικά στην προκλητική στάση και της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταθέτει γραπτό κείμενο που αιτιολογεί τη θέση μας για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, απευθύνεται στους εκατοντάδες συναδέλφους σε όλους τους χώρους εργασίας για να υπογράψουν οι συνάδελφοι το κείμενο αυτό το οποίο θα κατατεθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η Κυριακή ανήκει σε εμάς και τις οικογένειες μας.

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔ. ΥΠΑΛ/ΩΝ ΑΕ & ΓΡΑΦΕΙΩΝ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠ/ΩΝ ΕΜΠ. ΚΑΤΑΣ/ΩΝ & ΙΔ. ΕΠΙΧ/ΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡ/ΩΝ Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ LIDL Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΩΝ ΑΦΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΥ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΩΝ ΣΤΗΝ PRAKTIKER HELLAS, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ-ΕΠΑΓ/ΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΣ, ΟΒΣΑ(ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ) , ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΟΥΡΕΩΝ ΚΟΜΜΩΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ και πέριξ ¨Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ¨, ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΑΡ/ΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ¨Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ¨ , ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΟΡΑΠΤΩΝ-ΡΑΠΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔ/ΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, ΕΒΕ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΕΒΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΕΒΕ ΑΧΑΡΝΩΝ, ΕΒΕ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΕΒΕ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, ΕΒΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΕΒΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΕΒΕ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, ΕΒΕ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠ/Α ΕΚΔΟΤΩΝ-ΒΙΒΛ/ΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΩΝ (Σ.Β.Α.Π.) , ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΛΙΟΥ, ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΕΒΕ Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ & ΔΕΡΜΑΤΙΝΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Πηγή: Σύλλογος εμποροϋπάλληλων Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.