Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Το φασιστικό περιοδικό "Μετρό"

Δώρο ένα CD που βρίζει χυδαία το ΚΚΕ δίνει το τελευταίο τεύχος του φασιστικού περιοδικού Μετρό. Αυτό σχολιάστηκε ήδη στο Redfly planet και αλλού.

Τελικά το CDάκι δεν ήταν παρά ένα μόνο μικρό δείγμα (και όχι το χειρότερο) της φασιστικής χυδαιότητας του εν λόγω εντύπου, καθώς στο εξώφυλλο του διακρίνουμε τους εξής θεματικούς τίτλους:
  • ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: ΑΝ ΗΞΕΡΑ ΠΟΣΟ ΚΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΚΕΔΕΣ ΘΑ ΚΛΩΤΣΑΓΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΛΗ
  •  ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ I-PHONE ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΒΟΥΛΤΕΨΗ, ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ Β'
  • ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΝΙΦΤΗ;
  • ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ: Ο ΜΑΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΑΙΔΟΣ
  • ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΝΙΤΗΣ
Το εξώφυλλο με τους παραπάνω τίτλους όπως πληροφορούμαστε είναι "made by Jimakos",  και είναι "φανταστικό", δεν ανταποκρίνεται δηλαδή στα πραγματικά περιεχόμενα του περιοδικού, αλλά είναι κάτι σαν "χιουμοριστικό" ας το πούμε.

Σκάσαμε στα γέλια φασιστόμουτρα...

Στο συγκεκριμένο τεύχος, και όπως πληροφορούμαστε από το "βαθύ κόκκινο" που μάλλον μπήκαν στον κόπο να το αγοράσουν, αλλά το βρήκαν λέει "απογοητευτικό" (όμως όχι και φασιστικό βέβαια), μαθαίνουμε ακόμη πως αρθρογραφεί, τόσο ο γνωστός και μη-εξαιρετέος syriza-cheerleader Δελαστίκ, όσο και ο έτερος κυβερνητικός γραφιάς που το παίζει ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με το παρατσούκλι "Πιτσιρίκος".

Ο τελευταίος μάλιστα έχει αναλάβει να χλευάσει και τους "αναρχικούς" από φιλοκυβερνητική σκοπιά (το σχετικό άρθρο ολόκληρο στο "βαθύ κόκκινο") για την περίπτωση που αυτοί δεν κατάλαβαν την ροχάλα που έφαγαν με τους έπαινους της Κωσταντοπούλου στην στάση του Πάκη τον Δεκέμβρη του 2008.

Ακολουθούν κάποια αποσπάσματα από το πόνημα του "πιτσιρίκου":
[...]
Ενοχλημένοι από την απόσυρση των κλουβών των ΜΑΤ από τα Εξάρχεια είναι και οι νεαροί από το βόρεια προάστια που δεν έχουν λόγο πια να τραβιούνται τα Σαββατόβραδα από την Εκάλη στην πλατεία Εξαρχείων, για να νιώσουν πως -εκτός από τους πλούσιους γονείς τους, τα πλούσια σπίτια τους και τα πλούσια σχολεία τους- τους καταπιέζουν και τα ΜΑΤ που είναι κάπως πιο φτωχά, αλλά είναι τα σκυλιά των πλούσιων αφεντικών.
Μαθητές από το Κολλέγιο Αθηνών και τη Σχολή Μωραΐτη μαζεύουν υπογραφές για να επιστρέφουν οι κλούβες των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, ενώ ζητούν από τον Γιάννη Πανούση να στείλει μερικές κλούβες με ΜΑΤ στη Φιλοθέη και το Ψυχικό, ώστε αφενός να ζωντανέψουν κάπως αυτές οι πολύ βαρετές γειτονιές και αφετέρου να έχουν ως σημάδι τις κλούβες όσοι πάνε μια επίσκεψη σε αυτές τις περιοχές και χάνονται επειδή γυρνάνε με τις ώρες μέσα σε ίδιους δρόμους, με ίδια σπίτια, ίδιους κήπους και ίδιες Φιλιππινέζες.
[...]
Η απελπισία των παιδιών του αναρχικού χώρου έχει φτάσει στα ύψη, αφού η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απειλεί να αφανίσει το αναρχικό κίνημα. Σε έκτακτη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο, δεκάδες αναρχικοί έκαναν την αυτοκριτική τους και είπαν πως ήταν λάθος που οι αναρχικοί δεν πήγαν μαζικά στις κάλπες να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή, ώστε να φουντώσει το αντιφασιστικό κίνημα. Κάποιοι αναρχικοί είπαν πως, αν στην επόμενη πορεία δεν είναι περικυκλωμένοι από τριάντα διμοιρίες των ΜΑΤ, θα κλειστούν σε μοναστήρια, επειδή νιώθουν τόσο ταπεινωμένοι που δεν έχουν μούτρα να κυκλοφορήσουν στην κοινωνία.
Για να μη χαθεί η φλόγα του αναρχικού κινήματος -και μέχρι να ξεκινήσει πάλι η κρατική καταστολή-, οι αναρχικοί αποφάσισαν κάποιοι από αυτούς να ντύνονται ματατζήδες και να γίνονται εικονικές συγκρούσεις στα Εξάρχεια που θα συνοδεύονται από το παραδοσιακό κάψιμο των κάδων. Είναι τέτοια η απελπισία των παιδιών του χώρου, που κάποιοι άγνωστοι επιτέθηκαν σε λιλιπούτειο καρναβαλιστή -που είχε ντυθεί μπάτσος- και του πήραν το νεροπίστολο.
Ο Γιάννης Πανούσης θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει μια πολιτική λύση στο ζήτημα της σχεδόν 40ετούς παρουσίας των πολυπληθών αναρχικών ομάδων και προτείνει να γίνουν τα Εξάρχεια ένα ωραίο αναρχικό μουσείο, ώστε να έρχονται τουρίστες από όλο τον κόσμο και να πληρώνουν εισιτήριο για να βλέπουν τους αναρχικούς να τρώνε σουβλάκια στον Κάβουρα.
[...]
Κλείνοντας να πούμε πως ο φασιστικός και φιλοκυβερνητικός οχετός που ξερνάει υπό τον μανδύα ενός κάποιου δήθεν "χιούμορ" το περιοδικό "μετρό", έχει ξεραστεί και με το αζημείωτο καθώς όπως πληροφορούμαστε το συγκεκριμένο τεύχος έχει διαφήμηση του Ρ/Σ "στο κόκκινο", που μπορεί να μην έχει λεφτά να πληρώσει το προσωπικό του, αλλά διαθέτει προφανώς αρκετά κονδύλια για να χρηματοδοτεί μέσω διαφήμησης ανάλογες εκδοτικές "απόπειρες"...*
_____________
*Εννοείται πως η μομφή εδώ δεν αφορά το "μετρό" που πήρε την διαφήμηση, αλλά την πολιτική ευθήνη του ΣΥΡΙΖΑ για τα έντυπα που διαλλέγει να χρηματοδοτήσει μέσω αυτής.
ΥΓ
Παρουσίαση της επανακυκλοφορίας του περιοδικού "μετρό" από το Left.gr:
Τον Δεκέμβριο του 2005, η λειτουργία του περιοδικού ΜΕΤΡΟ ανεστάλη απότομα. Η ιστορία αποδεικνύει πως επρόκειτο απλώς για μια… προσωρινή αναστολή λειτουργίας. Κι ας κράτησε εννέα χρόνια. Ανατρεπτικό, ευαίσθητο, χιουμοριστικό, νεανικό, πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό… Διαλέξτε μια λέξη για να περιγράψετε την ανάμνησή σας από το περιοδικό ΜΕΤΡΟ. Αυτός θα είναι και ο λόγος για να το επιλέξετε ξανά, αφού από τον επόμενο μήνα κυκλοφορεί και πάλι στα περίπτερα. Καλή αντάμωση!" γράφουν οι συντάκτες και οι υπεύθυνοι του περιοδικού από την σελίδα του ΜΕΤΡΟ στο facebook.

30 σχόλια:

  1. Εγώ ένα θέλω να μάθω, χωρίς φυσικά να αγοράσω αυτή τη φασιστοπατσαβούρα: ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙ.

    gdmn1973

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με βάση όσα θυμάμαι από την ιστορία αυτού του εντύπου, έχω μια υποψία, που εντείνεται επειδή βρήκα στο interner πολλές αναφορές στο γεγονός της επανέκδοσης, αλλά καμία πληροφορία για τον εκδότη. Μπορεί και να το αγοράσω τελικά... Να μάθω ποιοι χρηματοδοτούν τη "σάτιρα" του πιτσιρίκου, του τζιμάκου, του (τέως) τρύπα και των άλλων "παιδιών"...

      gdmn1973

      Διαγραφή
    2. @gdmn1973:
      Πάντως υπάρχει η προώθηση του από το Left (βλέπε επάνω) και ολοσέλιδη διαφημιστική καταχώρηση του "στο κόκκινο".

      Κάτι μου λέει πως δύσκολα θα βρεις άκρη.

      Διαγραφή
  2. Τρας μην το παιδευεις.Για καλο στο λεμε.
    Βαλε στο σαιτ ενα τεραστιο τιτλο"ολοι ειναι φασισταριο εκτος απο το τιμημενο κκε" και τερματησε το θεμα.
    Μην βαφτιζεις φασιστα εναν-εναν και χανεις χρονο. Τσουβαλιασμα ειναι το μυστικο,δεν στο εχει πει ο καθοδηγητης σου;

    Eagainst crew

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Eagainst crew:
      Κρατάω αυτή την επί της ουσίας του άρθρου παρατήρηση (το ανασκεύασες με δυό λέξεις μπαγάσα), και δράττομαι με την σειρά μου της ευκαιρίας να ρωτήσω, ποιοί ακριβώς είστε "εσείς που μου λέτε";

      Διαγραφή
    2. @Eagainst crew
      Νευράκια; Γιατί; Κι εσύ crew στο χορό της "σάτιρας", μπαγασάκο;

      gdmn1973

      Διαγραφή
    3. @gdmn1973:
      Ναι ρε, η σάτυρα δεν έχει όρια. Που να καταλάβεις εσύ;
      Στο ίδιο πνεύμα να περιμένουμε και την αναδημοσίευση με ανέκδοτα για το Άουσβιτς από την "Αυγή" ως επόμενο βήμα στην λεωφόρο του "χιούμορ";

      Διαγραφή
    4. Δε σ'αρέσει, αλλά δε μας βοηθάτε κιόλας, καθόλου όμως. Μην έχετε ιδιαίτερες απαιτήσεις. Πολλά έχουν μαζευτεί. Κι ακόμα (δυστυχώς) πολύ καλά κι ευγενικά σας αντιμετωπίζει το ΚΚΕ. Και δε πρέπει.

      Διαγραφή
    5. @Eagainst crew: Για να δούμε http://leninreloaded.blogspot.gr/2015/02/2011.html (΄Ολοι μαζί στο Σύνταγμα κατά την επίθεση στο πάμε 20/;0/2011)
      http://disdaimona.blogspot.gr/2015/01/blog-post_29.html(Στήριξη Χα στην κυβέρνηση)
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/02/blog-post_53.html(στοργική συμπεριφορά της Ραχήλ Μακρή-νυν-ΣΥΡΙΖΑ-στο Μπούκουρα)
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/02/2_16.html (Νοσταλγοί στου Βασιλιά κρατούν φωτογραφία του Alexis και εκδηλώνουν υποστήριξη) http://akommatistoi.blogspot.gr/ (Ακομμάτιστοι των πλατειών μόνο που μας βγήκαν λίγο Ναζί!!)
      http://www.avgi.gr/article/5279952/epitropes-stirixis-tou-kubernitikou-ergou-pantou (Ας τολμήσει κάποιος να διαφωνήσει μαζί μας και θα δει-τι κυβέρνηση είναι αυτή που έχουμε ένα κομμάτι μάλαμα)
      https://twitter.com/PPapacon/status/563260688379150338
      (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) http://tvxs.gr/news/kosmos/istoriki-itta-tis-ee-ena-%C2%ABteixos-toy-kieboy%C2%BB (Εξέγερση και δεν πειράζει που οι ναζί ηταν μπροστά-Αυτό απο ΑΝΤΑΡΣΥΑ) https://athens.indymedia.org/post/1043460/ (ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ για ΠΑΜΕ που ήταν και στις πλατείες τώρα και ρουφιάνοι και ψεύτες) https://athens.indymedia.org/post/1344750/ (όλο χαρά για την επίθεση) http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%83%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%B4%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-coca-cola-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%BF%CF%83%CF%80%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B7-vid ,http://www.stoxos.gr/2015/02/ne-ta.html (όλοι μαζί λάσπη)http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/02/coca-cola.html (και λίγη ακόμα λάσπη ) και τώρα λεβέντη για πες μου ποιός επιτίθεται σε ποιόν και ποιός πολεμάει ποιόν γιατι μέχρι τώρα είδαμε:απειλές, συκόφαντίες, λάσπη και σύμπλευση...Έχω τρεις ερωτήσεις να σου κάνω: 1)Την ιδεολογία σου θα μας την πεις για να μπορέσω να σου απαντήσω πιο συγκεκριμένα ή ντρέπεσαι για αυτό που είσαι; 2) Στις πλατείες τους φασίστες στην πάνω μεριά τους έβλεπες ή ήσουν τυφλός; ή μήπως είχες μυωπία; αν ναι γιατί δεν τους διώχνατε σαν καλοί αντιφασίστες; 3) Το ότι το περιοδικό φιλοξενεί τις δηλώσεις Κασιδιάρη το είδες η φτάιει η τύφλωση που λέγαμε; αυτό προωθεί το φασισμό ή όχι αλήθεια; Το συμπέρασμα που βγαίνει από όλα τα παραπάνω είναι ότι δεν σας τσουβαλιάζουμε όλοι μαζί έχετε θέσεις που ταυτίζονται...Αν έχεις "αυγά" που δεν το κόβω απάντα επί της ουσίας και άσε τους εξυπνακισμούς για εκεί που σε παίρνει.....

      Alex Mpr Emp

      Διαγραφή
    6. @Alex Mpr Emp:
      Δεν φιλοξενεί το μετρό συνέντευξη του Κασιδιάρη.
      Το εξώφυλλο με τα παραπάνω εμέσματα υποτίθεται πως είναι "χιουμοριστικό". Όπως π.χ. τα ανέκδοτα για τους Εβραίους στο Άουσβιτς...

      Διαγραφή
    7. Αρνητική διαφήμιση παραμένει διαφήμιση....Χάρμα ιδέσθαι...το αποτέλεσμα είναι ίδιο πάντως

      Alex Mpr Emp

      Διαγραφή
    8. @Alex Mpr Emp:
      Δεν το βλέπω το "αρνητική". Κανονική διαφήμηση είναι.
      Όταν λες (εστω και υπό τύπον "αστειότητας") πως "οι ΚΚΕδες είναι κότες και θέλουν κλωτσιές στα μούτρα", το μύνημα είναι σαφές.

      Διαγραφή
    9. να αναμένω δηλαδή τον μέγα τίτλο που θα τα τσουβαλιάσει όλα και όλους μια και καλή;

      Δεν εχει σημασία ποίους εκπροσωπώ και δεν νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον για κανένα μια αντιπαράθεση με έναν φανατικό οπαδό οποιαδήποτε τάσης ή χρώματος ή πολιτικού πεδίου. όταν λέω για φανατικό οπαδό εννοώ αυτόν που, οποιος πει κάτι για την ομάδα του τον βρίζει και τον μειώνει, πιστεύει ότι ο πρόεδρος είναι πάνω από όλα και ανέγγιχτος, πιστεύει πραγματικά ότι είναι ανώτερος από όλες τις άλλες ομάδες, είναι είρωνας, απόλυτος, ισχυρογνώμων και αλίμονο σε οποιον άλλο οπαδό διακρίνει μια τάση για μετριοπάθεια. Θα τον κατηγορήσει ότι πούλησε την ομάδα και δεν αξίζει να φοράει την φανέλα.

      αν αντικαταστήσεις όλα τα παραπάνω, την ομάδα με το κόμμα και τον πρόεδρο με τον γγ, τη φανέλα με τα λάβαρα τότε μπορείς να καταλάβεις ότι δεν διαφέρεις σε τίποτα από έναν φανατικότατο οπαδό ποδοσφαιρικής ομάδας που όλα τα βλέπει κατακόκκινα--με αρνητική έννοια.

      όσο πιστεύεις εσύ ότι μπορείς να δοκιμάσεις να μιλήσεις σοβαρά πχ με τον Τσουκαλά η τον Γκόντζο, άλλο τόσο θα καταφέρουμε να μιλήσουμε μαζί για το ποσο αντιδιαλεκτικό είναι να τσουβαλιάζεις όλο τον κόσμο που δεν υπακούει στις κομματικές απαιτήσεις που υπακούς τυφλά .

      το σαιτ μας δεν ειναι κρυφό, οποιος θέλει μας βρίσκει. Δεχόμαστε και απειλές.

      Eagainst crew

      Διαγραφή
    10. @Eagainst crew:
      Να αναμένεις πως το ξεβράκωμα όσων προωθούν τον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας και μάλιστα με "αριστερό" μανδύα, θα συνεχιστεί.

      Ο καθένας ας αναλάβει επιτέλους τις ευθήνες του εδώ που φτάσαμε.

      Οι γενικολογίες που λες είναι γεμάτες αέρα, καθώς δεν πατάνε πουθενά συγκεκριμένα στο κείμενο που κλείθηκες να σχολιάσεις, ή στο ζήτημα το οποίο παρουσιάζεται.
      Να μου πεις αδερφέ, εδώ γράφεις ανακρίβεια, ή αυτή σου η ερμηνεία είναι λάθος για αυτό κια εκείνο.
      Θα μπορούσες δηλαδή με ένα απλό copy-paste να τις μοστράρεις σε οποιοδήποτε κυριολεκτικά ζήτημα ή συνομιλία.

      Οπότε ο φανατικός με τις παρωπίδες που δεν εξετάζει καν τι λέει ο άλλος και το πόσο δίκιο ή άδικο μπορεί να έχει, προφανώς και δεν είμαι εγώ. Άλλοι έχουν πρόβλημα στον διάλογο.

      Τέλος δεν γνωρίζω το "σάιτ σας" (θα έπρεπε;), ούτε και το ποιοί είστε "εσείς".
      Και εμείς δεν συνιθίζουμε να απειλούμε.
      Άλλοι το κάνουν (και μάλιστα στο κείμενο που σχολιάσατε χωρίς όχι απλά να διαβάσεις, αλλά ούτε και τις εικόνες του να δεις), και αυτούς τους υπερασπίζεσαι.

      Διαγραφή
    11. @Eagainst crew:
      Υ.Γ.
      Εάν κάποιοι νομίζετε πως ο εθνικισμός, ο αντικομμουνισμός και ο φασισμός είναι παιχνίδια που μπορεί ο καθένας να παίζει με δαύτα, ρωτήστε τους πατεράδες και τους παππούδες σας πόσο "ευχάριστα" αποδείχτηκαν αυτά τα παιχνιδάκια από το 1924 μέχρι το 1974.
      Όχι για τους κομμουνιστές (αυτοί είναι σιδεροκέφαλοι), για τον ελληνικό λαό...

      Διαγραφή
    12. Χαρα στο κουραγιο που εχεις να απαντας σε καθε μια απο τις συνιστωσες της αριστεροτετοιας, που εχουν υποτιθεται διαφορες μεταξυ τους, αλλα τα βρισκουν μια χαρα οταν ειναι να κανουν μετωπο εναντιων του ΚΚΕ.
      Δε σου κρυβω οτι αυτες τις μερες,απογοητευτικα τοσο που 2-3 cd απο την δεκαετια του 90 τα πεταξα.Δεν αντεξα ρε να ακουω καποιες φωνες και ας μην μου περισσευουν λεφτα.
      Υπαρχουν μερικοι που πιστευουν οτι ο φασισμος θα νικηθει με θεωριες και τουιτισματα.
      Υπαρχει μονο ο δρομος,η παλη,η αλληλεγγυη,ο αγωνας εναντιο στο φασισμο και οπως καταλαβες παλι οι κομμουνιστες θα κληθουν να βγαλουν τα καστανα απο την φωτια.Αυτο που καναν παντα.

      Διαγραφή
    13. @Γιωργος:
      Κοίτα την αμέσως επόμενη ανάρτηση.
      Αυτός είναι ο δρόμος

      Διαγραφή
  3. Εγώ τσουβαλιάζω. Από το κεφάλι μου τα βγάζω περί ανοιχτής προώθησης του φασισμού από τους ΣΥΡΙΖΑίικους κύκλους.


    Ζουγανέλης: Εύχομαι να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ – Το ΚΚΕ; Χυδαίο & αναξιοπρεπές

    "...Σε μιά συνέντευξη που θα συζητηθεί εκφράζει τη συμπαραστασή του στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, καυτηριάζει τη στάση του ΚΚΕ, επικρίνει την προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ζητεί να μην πετάμε στην πυρά κανέναν – ούτε και τη Χρυσή Αυγή..."(το ΚΚΕ το πέταξε βέβαια, στην ΧΑ υπάρχει κάποια κατανόησις αδερφέ)

    Απολαύστε υπεύθηνα:
    "...όλοι οι υπουργοί παιδείας ήταν άνθρωποι που μειοδότησαν εθνικά. Προβόκαραν την παιδεία συνειδητά. Αφαίρεσαν από τη γλώσσα το»χρώμα» με το μονοτονικό σύστημα. Αλλοίωσαν την ιστορία διδάσκοντας μονόπλευρα. Κατάργησαν τα αρχαία ελληνικά και αυτό θεωρήθηκε…καινοτομία ριχνοντάς μας στην παγίδα...."

    "...Να μην πετάμε στην πυρά κανέναν. Ακόμη και όσους ψήφισαν Χρυσή Αυγή κι έχουν αυτόν τον επιθετικό χαρακτήρα και τον αψύ λόγο. Πρέπει να πειστούν γιά την αλήθεια. Είναι κι αυτοί ΄Ελληνες. Σαφέστατα δεν έχω καμία ιδεολογική συγγένεια με τη Χρυσή Αυγή. Προς Θεού! Αλλά δεν τους πετάς αυτούς τους ανθρώπους βορά σε ένα σύστημα, το οποίο αλλοιώνει τα πάντα. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να μπούνε σε μία διαδικασία ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης και όχι βίας. ΄Εχουν τρομακτική όψη γιατί ξέφυγαν από τη μορφη τους. Συνεπώς πρέπει να δημιουργήσουμε ένα αρμονικό περιβάλλον, ώστε να ζήσουμε όλοι ειρηνικά..."

    "...Δεν μπορώ να είμαι όμως και αντι – “ Ελληνας. Πρέπει όμως να ισορροπήσουμε με τους αλλοδαπούς. Είναι αλήθεια ότι η χώρα δεν αντέχει άλλους αλλοδαπούς..."

    - Τι εύχεσαι σε ένα παιδί που γεννιέται σήμερα, τον Φεβρουάριο του 2015;
    "...Να υπερασπίζεται την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο. Γιατί ο ελληνικός πολιτισμός είναι τεράστιος. Είναι ο θεμέλιος λίθος του δυτικού κόσμου..."
    http://www.aixmi.gr/index.php/efhomai-na-petyhei-o-syriza/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΞΕΦΤΥΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΣΥΓΧΩΡΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ...
    ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.
    ΕΓΩ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΨΗΛΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΜΑΙΜΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΤΗΣ...
    ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Η ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΟΤΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ''ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ ΑΝ ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βούρκος! Έχουν να δουν τα μάτια μας και να ακούσουν τα αφτιά μας...
    Δεν ήμασταν τελικά αρκετά τυχεροί, ώστε να μην ζήσουμε άλλο ένα κακόγουστο τραγελαφικό "ανέβασμα" της παράστασης: "ιστορικής φάρσα".

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σατυρα ειναι αυτο και εγω νομιζα ειναι κατι αλλο αντικομουνιστες ειναι οι ανθρωποι , σατυρα στο δικιο δεν γινεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο παπα-Γρηγόρης (βλ. Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται) την είπε πάλι την καλή του την κουβέντα!

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και κοίτα τι μου ήρθε τώρα, κάπου στον εμετό του ο Πανούσης γράφει πως "στην βουλή το ΚΚΕ και η ΧΑ είναι δίπλα-δίπλα".
    Και δεν είναι πως μου ήρθε πως το τα έδρανα του ΚΚΕ είναι εκ διαμέτρου αντίθετα με της ΧΑ, αλλά θυμήθηκα ποιανών τα έδρανα είναι όντως "δίπλα-δίπλα".
    Των συγκυβερνόντων ΑΝΕΛ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Eagainst crew: Τα links τα είδες ή τα έβαλα τσάμπα; άσε τα σάπια για οπάδιλικια και τα ρέστα επί της ουσίας δεν απάντησες εγώ λέω ότι είμαι κομμουνιστής και δεν ντρέπομαι για αυτό, δεν μπορώ να σου απαντήσω πιο συγκεkριμένα παρόλα αυτά για την επίθεση στο Σύνταγμα που ήταν όλοι μαζί όπως παρέθεσα παραπάνω (αναρχικοί,φασίστες και κάθε λογής αριστεροί) έχεις να πεις κάτι; για τις απειλές του Πέτρου Παπακωνσταντίνου έχεις να πεις κάτι; για τις απειλές της κυβέρνησης που μιλάει για "μια δημιουργική διαδικασία αντίστασης σε όποιον και όποιους θα προσπαθήσουν να βάλουν φρένο στην προσπάθεια αναγέννησης της χώρας και της κοινωνίας" (αν αυτό είναι νέα αντιλαικά μέτρα η κοινωνία πρέπει να αντισταθεί σε όποιον αντιδρά σε αυτά)έχεις να πεις κάτι; για τις ενορχηστρωμένες επιθέσεις συκοφαντίας στον ριζοσπάστη έχεις να πεις κάτι; γιατί δεν διώξατε τους φασίστες από την πάνω πλατεία στο Σύνταγμα θα μου απαντήσεις; Μάλλον όχι και βαφτίζεις αφιονισμένο οπαδό κάποιον μόνο και μόνο επειδή δεν έχεις να απαντήσεις στα στοιχεία που σου παρατέθηκαν πιο πάνω...Το συμπέρασμα είναι ότι υπάρχει σύμπλευση θέσεων ετερογενών ιδεολογικών χώρων με πολλαπλά μηνύματα προς έναν μόνο αποδέκτη και τέλος δεν φταίμε εμείς που στις πλατείες και αλλού ήταν οι Ναζί παριστάνοντας τους "αγανακτισμένους πολίτες" ούτε άλλοι που τους κάνουν πλάτες π.χ. http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/10/blog-post_92.html,http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/06/blog-post_19.html,http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/05/blog-post_22.html,http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/09/blog-post_25 αυτά είναι διευκολύνσεις, κολεγιές με τη Χ.Α ή όχι και εντέλει νομινοποίησής της τελευταίας στην κοινωνία ή οχι; και τέλος κατι τέτοιοι σαν αυτούς που υπερασπίζεσαι είναι με τον εργάτη; http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/02/2-11.html...Για να δούμε θα απαντήσεις στα στοιχεία που σου παρέθεσα πιο πάνω ή θα παίξεις καμιά κασέτουλα για οπαδιλίκια πάλι; για να σε δω...

    Alex Mpr Emp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Alex Mpr Emp:
      -Ποιά λινκ να δει ρε Alex;
      Εδώ δεν είδε καν το ποστ που μπήκε να σχολιάσει.
      Μας έβαλε την κασέτα-πασπαρτού και την κοπάνησε

      Διαγραφή
  10. Σύντομο σημείωμα για την στελέχωση του περιοδικού "Μετρό"

    Από τη συνέντευξη της Μαρίας Παναγιώτου, εκδότριας του περιοδικού:

    Η ομάδα των βασικών συντελεστών του περιοδικού παραμένει κατά ένα μεγάλο ποσοστό η ίδια (ο Σπύρος Οικονομάκος που είναι ο σημερινός διευθυντής έκδοσης του περιοδικού, ο Αρκάς, ο Γιώργος Δελαστίκ, η Ευγενία Λουπάκη).

    Ο Γιώργος Δελαστίκ είναι ο γνωστός σε όλους δημοσιογράφος και μέλος του ΝΑΡ.
    http://leninreloaded.blogspot.gr/2015/02/blog-post_344.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ορίστε... Ικανοποιήθηκε η περιέργειά μου χωρίς να σκάσω τα 4,95 ευρώ :-)

      Άλλωστε, το να δώσει κανείς πέντε ευρώ (παρά πέντε λεπτά, κατά τις διδαχές του marketing) γι' αυτό το κατασκεύασμα είναι προκλητική σπατάλη στις σημερινές συνθήκες.

      gdmn1973

      Διαγραφή
    2. Ένας κατάλογος δίνει στοιχεία για το περιοδικό ΜΕΤΡΟ.
      Στις συνεντεύξεις της Μαρίας Παναγιώτου γράφεται πως ανήκε ο τίτλος στην ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ που αν το 2005 ανήκε σε Γερμανική εταιρία, σήμερα είναι ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΕΝΝΑ με Γερμανό CEO.

      http://leninreloaded.blogspot.com/2015/02/blog-post_344.html?showComment=1424474345104#c4787130025499466891

      Διαγραφή
  11. Και εργάζεται στον ραδιοφωνικό σταθμό στο "Κόκκινο"...

    Alex Mpr Emp

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.