Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015

Στο μεταξύ, στον πραγματικό κόσμο...

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και το Επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση LIDL  Ν. Αττικής, καταγγέλλουν την εργοδοσία LIDL για την προσπάθεια παρεμπόδισης περιοδείας μελών του Δ.Σ. των παραπάνω σωματείων, στις αποθήκες του LIDL στα Καλύβια Αττικής, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18/2/2015.
 
Συγκεκριμένα, τα στελέχη  της εταιρείας LIDL, Αρβανίτης Α. και Παπαδημητρίου Μ. μόλις αντιλήφθηκαν ότι τα συγκεκριμένα σωματεία ήταν στο χώρο εργασίας και μοίραζαν ανακοινώσεις των σωματείων, αμέσως παρενέβησαν επικαλούμενοι ο μεν κ. Παπαδημητρίου τα μέτρα ασφάλειας για τους εργαζόμενους, ο δε κ. Αρβανίτης ότι πρέπει να ειδοποιείται όταν έρχονται τα σωματεία και προσπάθησαν να εμποδίσουν τη συζήτηση με τους εργαζόμενους.
 
Είναι το λιγότερο αστείο να επικαλείται ο εκπρόσωπος της εταιρείας την ασφάλεια των εργαζομένων την ίδια στιγμή που η εντατικοποίηση της εργασίας μέσα στα  LIDL σπάει κόκκαλα λόγω έλλειψης προσωπικού, η υποχρέωση των εργαζομένων να κάνουν πολλές δουλειές ταυτόχρονα, τους έχει τσακίσει, και τα βάρη που υποχρεώνονται να σηκώνουν οι εργαζόμενες γυναίκες μέσα στα LIDL οδηγούν σε σοβαρότατες συνέπειες που συνδέονται με επαγγελματικές ασθένειες και με ιδιαίτερη επίπτωση στη μητρότητα, άλλωστε υπάρχουν πολλές καταγγελλίες για κρούσματα λιποθυμίας μέσα στο χώρο εργασίας.
  Αυτό το οποίο επικαλείται ο κ. Αρβανίτης επί της ουσίας είναι παρέμβαση της εργοδοσίας για απαγόρευση συνδικαλιστικής δράσης.
 
Είμαστε σίγουροι πως είναι διαφορετική η αντιμετώπιση του Σωματείου που έχει ως τίτλο "Η συναντίληψη" , ένα σωματείο που ιδρύθηκε με τις ευλογίες της εργοδοσίας LIDL,  αυτό το σωματείο δεν το γνωρίζει κανένας εργαζόμενος στα  LIDL , και  όπως περιγράφει και ο τίτλος του συγκεκριμένου σωματείου υπάρχει "συναντίληψη"με την εργοδοσία ως προς τα δικαιώματα των εργαζομένων.
 
Οι εργαζόμενοι στα  LIDL απαντάμε στην εργοδοσία ως εξής:    
  • ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ LIDL
  • ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
1.     Άμεση υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας για το 2015 με αυξήσεις μισθών που να καλύπτουν τις σύγχρονες  ανάγκες μας.
2.      Καμιά απόλυση εργαζομένου στα LIDL. Προσλήψεις προσωπικού.
3.  Μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου με πλήρη απασχόληση.
4.      Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.
5.      Ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας  της εργασίας στις αποθήκες και τα καταστήματα.
                                                                            ΤΑ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.