Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Οι Ουκρανοί επιστράτευσαν και τον Ζαβάροφ!

Ο Ζαβάρωφ με την φανέλα της ΕΣΣΔ
Στα όπλα κλήθηκε ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ενωσης, ο Αλεξάντερ Ζαβάροφ*, προκειμένου να πολεμήσει στην Ανατολική Ουκρανία.

Το 1988 ο Ζαβάροφ έγινε ο πρώτος Σοβιετικός που αγωνίστηκε στο ιταλικό πρωτάθλημα με τα χρώματα της Γιουβέντους, η οποία τον απέκτησε για να καλύψει το κενό του Μισέλ Πλατινί.

Δύο χρόνια νωρίτερα είχε αναδειχτεί καλύτερος ποδοσφαιριστής της ΕΣΣΔ και έκτος καλύτερος στην Ευρώπη από το «Φρανς Φουτμπόλ».

Σήμερα ο 53χρονος Ζαβάροφ είναι παντρεμένος με την Ολγκα έχει δύο παιδιά και εργάζεται στην Εθνική Ουκρανίας. Ο πρώην άσος ήταν ένας από τους 100.000 άνδρες ηλικίας 25 έως 60 ετών που κλήθηκαν πρόσφατα στα όπλα για να πολεμήσουν.

Ο ίδιος ωστόσο ξεκαθάρισε πως η Ρωσία είναι η δεύτερη πατρίδα του και δεν πρόκειται να πολεμήσει εναντίον της, γιατί εκεί ζει η οικογένειά του και είναι θαμμένοι οι πρόγονοί του.
O Ζαβάροφ σήμερα που αποφάσισαν να τον στείλουν στον πόλεμο...
Πηγή: Τα Νέα
*Στο σχετικό λήμμα της wiki βλέπουμε πως ο παλιός αυτός μεγάλος ποδοσφαιριστής, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο προπύργιο των εξεγερμένων, Λουγκάνσκ.

3 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Αφού δεν επιστράτευσαν και τον Μπλαχίν, πάλι καλά να λες.
      Αλήθεια, που λουφάρει αυτός ο ...Σεφτσένκο;

      Διαγραφή
    2. Πάντως οι "θρησκευτικοί,πολιτιστικοί και πολιτικοί" δεσμοί στους οποίους αναφερόταν ο Ουκρανός ΥΠΕΞ είναι ο Βιενλίνσκι και ο Προτάσοφ,θα τους είχε προσεγγίσει ο Κοτζιάς αλλά βοηθά την "ειρήνη".

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.