Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

«ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟΣ» ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Αποκαλυπτικό πανόραμα των επικίνδυνων γεωστρατηγικών «προκλήσεων» της εγχώριας αστικής τάξης


Ο «Ρ» παρουσιάζει εκτενή αποσπάσματα του πολυσέλιδου κειμένου του υπουργείου Αμυνας, αποκαλυπτικά για τη βαθιά εμπλοκή των ΕΔ στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για λογαριασμό της ελληνικής αστικής τάξης

Τους σχεδιασμούς των εγχώριων μονοπωλίων να προωθήσουν παραπέρα τις θέσεις τους σε Μέση Ανατολή, Ανατολική Μεσόγειο και πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, να αναβαθμιστούν περαιτέρω γεωστρατηγικά, με ανάδειξη της χώρας σε ενεργειακό κόμβο και παραγωγό Ενέργειας, να καταλάβουν ανώτερες θέσεις στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα βάζοντας τις Ενοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) να παίζουν ρόλο χωροφύλακα όπου Γης, μπλέκοντας το λαό βαθύτερα στους επικίνδυνους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, διασφαλίζοντας εμπορικούς διαύλους, ενεργειακό ανεφοδιασμό, διαμετακομιστικό εμπόριο, τη λειτουργία της καπιταλιστικής οικονομίας συνολικά, αποτυπώνει η «Λευκή Βίβλος» των Ενόπλων Δυνάμεων, που δημοσιοποιήθηκε δυο μέρες πριν τις εκλογές, 23 Γενάρη, εκτενή αποσπάσματα της οποίας παρουσιάζει σήμερα ο «Ρ».

Ενα πολυσέλιδο κείμενο που συντάχθηκε στο υπουργείο Αμυνας, αφορά τα πεπραγμένα στο εσωτερικό και το διεθνές περιβάλλον για το 2014 αλλά, ταυτόχρονα, δίνει ανάγλυφα τις προτεραιότητες της εγχώριας αστικής τάξης στη «στρατιωτική διπλωματία» και την εξωτερική πολιτική, όπως υπηρετούνται διαχρονικά από όλες τις αστικές κυβερνήσεις, και την προηγούμενη, τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, και την τωρινή, ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ο υπουργός Αμυνας της οποίας σπεύδει μάλιστα, μόλις μια βδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, να συναντήσει τον γγ του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ.

Αλλωστε, την έκδοση προλογίζει ο Δ. Αβραμόπουλος, με θητεία στα υπουργεία Αμυνας και Εξωτερικών, αντιπρόεδρος της ΝΔ και τώρα προαλειφόμενος από το ΣΥΡΙΖΑ για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Οπως γράφει ο ίδιος, στη «Λευκή Βίβλο» «αναλύσαμε τις διεθνείς εξελίξεις, τις δυνητικές προκλήσεις και απειλές (...) Μέσα από τα κείμενα της Λευκής Βίβλου, αντιλαμβάνεται κανείς τον τρόπο με τον οποίο η πατρίδα μας (βλ. η ντόπια αστική τάξη) προσεγγίζει τις σύγχρονες προκλήσεις ασφαλείας. Μια προσέγγιση, πανοπτική, ψύχραιμη και άριστα ιεραρχημένη. Με αναγνώριση των βραχυπρόθεσμων περιορισμών και κινδύνων αλλά και των μακροπρόθεσμων ευκαιριών για συνεργασίες, συμμαχίες και κέρδη στη διεθνή γεωπολιτική σκακιέρα».
Ολόκληρο το άρθρο στον σημερινό Ριζοσπάστη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.