Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Νέο μακελειό στην Ουκρανία: Το Κίεβο επιτίθεται στη Μόσχα

Κατά τη συνηθισμένη πρακτική του, το Κίεβο για μια ακόμη φορά κατηγόρησε τη Μόσχα για την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στη μεγάλη πόλη της Ανατολικής Ουκρανίας, Χάρκοβο, με αποτέλεσμα τρεις νεκρούς και δέκα τραυματίες.

Η βόμβα εξερράγη πιθανώς μέσα σε κάδο απορριμμάτων τη στιγμή που από δίπλα του περνούσε ομάδα διαδηλωτών, η οποία κατευθυνόταν στη συγκέντρωση για τον ένα χρόνο από τα γεγονότα στην πλατεία Μαϊντάν του Κιέβου. Επρόκειτο για διαδήλωση υπέρ της σημερινής ηγεσίας του Κιέβου.

Μέσα σε ελάχιστη ώρα από την έκρηξη, οι «ουκρανικές αρχές» ανακοίνωσαν ότι προέβησαν σε τέσσερις συλλήψεις υπόπτων για τη βομβιστική επίθεση. Όχι επί τόπου, αλλά μετά από έρευνες σε σπίτια.

Αμέσως επίσης, δόθηκε η «πληροφορία» ότι οι συλληφθέντες είχαν εκπαιδευτεί στη Ρωσία. Είναι ολοφάνερο ότι οι «πληροφορίες» αυτές εκτοξεύονται δίχως καμία προηγούμενη διασταύρωση, στο πλαίσιο ενός βρώμικου επικοινωνιακού πολέμου που μαίνεται εδώ και πολλούς μήνες στην Ουκρανία.

Εύλογα, βέβαια, προκύπτει το ερώτημα: Ποιός ο λόγος να βάλουν «άνθρωποι της Μόσχας» βόμβες σε μια διαδήλωση υπέρ της πολιτικής ηγεσίας του Κιέβου, τη στιγμή που αμέσως θα κατηγορείτο από το Κίεβο η Μόσχα για αυτή την ενέργεια.

Είναι προφανές ότι, εκτός από τον βρώμικο πόλεμο προπαγάνδας, στη χώρα διεξάγεται και ένας εξίσου βρώμικος πόλεμος παρακρατικών κύκλων με θύματα απλούς, αθώους Ουκρανούς πολίτες.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

5 σχόλια:

  1. Ο ορισμός της προβοκάτσιας.
    Πάτημα για να κατηγοριοποιήσουν το αντάρτικο ως τρομοκρατική οργάνωση με οτι αυτό συνεπάγεται.
    Πάτημα για να απομακρύνουν το δήμαρχο της πόλης που δεν είναι φιλοχουντικός και πάτημα για στρατοκρατούμενο χάρκοβο.

    Decadent

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι πήρε χθες το αυτί μου κια για μάχες κοντά στο Μαριουπόλ.
    Αν απελευθερωθεί και το Μαριουπόλ τότε μένει μόνο η Οδησσός να βλέπει θάλασσα, και αυτή στριμωγμένη ανάμεσα στην Νοβορωσία και την Υπερδνειστερία. Λογικά δεν θα κρατήσει σε μια τέτοια περίπτωση.

    Να βάλουμε στο παζλ και την ανακοίνωση "εξόριστης Ουκρανικής κυβέρνησης" στην Ρωσία, και μάλλον είναι άσχημα στριμωγμένοι οι ναζιστές του Κίεβου. Παίζουν τα ρέστα τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς, αν προσθέσεις και την τραγική κατάσταση της οικονομίας τότε η καρέκλα Ποροσένκο τρίζει για τα καλά και ο μόνος τρόπος να παραμείνει στην εξουσία είναι η περαιτέρω αυταρχοποίηση, η τρομοκρατία, το παρακράτος και οι προβοκάτσιες πλέον και στις περιοχές εντός ελέγχου Κιέβου.
      Σε αυτή τη φάση δεν βλέπω λόγο επίθεσης από μεριάς ανταρτών έκαναν και δήλωση άλλωστε οτι δεν έχουν σκοπό, για να αποκρούσουν και κάθε σύνδεση με τις προβοκάτσιες..
      Πιο πιθανό ενδεχόμενο βλέπω να γίνει κι άλλο "τρομοκρατικό χτύπημα" σε Μαριούπολη Χάρκοβο και Οδησσό.

      υ.γ για το θέμα των ανέργων στην ανάρτηση του Αντώνη που λες για επαφή με κλαδική και κατα συνοικία επιτροπές για τυχόν απορίες, θα σου στείλω mail μιας και έχω την εντύπωση οτι αναφερόσουν κυρίως σε μένα. Αν κάνω λάθος μου το λες.

      Decadent

      Διαγραφή
    2. @Decadent:
      Nαι, αναφερόμουν και σε εσένα. Στείλε μέηλ όποτε θες να τα πούμε

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.