Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Εχθρός μας η ηττοπάθεια

Βρισκόμαστε ακόμη στη φάση του σόου. Μιας κακογραμμένης μπαλαφάρας με πρωταγωνιστή τον Μπαρουφάκη. Κακογραμμένης γιατί εκεί που ανέβαινε το σασπένς ξαφνικά προέκυψε η εκτόνωση και οι θεατές (εμείς όλοι) μπορούν από νωρίς να μαντέψουν το φινάλε.

Πάπαλα η «διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους», αποκάλυψε ο Μπαρουφάκης. Ο δε Γιούνκερ άφησε μετεξεταστέο τον Τσίπρα, συστήνοντάς του να διαβάσει καλά το μάθημα και να επανέλθει με κοστολογημένο πρόγραμμα. Το είχε πει προηγουμένως η γερμανίδα mutter Ανγκελα: ας μην είμαστε αυστηροί με την ελληνική κυβέρνηση, ακόμη επεξεργάζεται τη θέση της!

Στην Ελλάδα, όμως, επικρατεί μια άλλη αφήγηση των γεγονότων. Ολο το μνημονιακό μιντιακό σύστημα έχει συνασπιστεί γύρω από τη συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, μεγεθύνοντας τα καραγκιοζιλίκια του Μπαρουφάκη, εξαίροντας το ρεαλισμό του Τσίπρα και του Δραγασάκη, προσπαθώντας να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι πράγματι γίνεται μια σκληρή διαπραγμάτευση, η οποία όμως δεν μπορεί να βγει έξω από τα όρια του εφικτού και γι’ αυτό πρέπει όλοι να είναι έτοιμοι να αποδεχτούν στωικά και αδιαμαρτύρητα την κατάληξη, που όπως όλα δείχνουν δε θ’ αργήσει.

Πού ποντάρουν και ο ΣΥΡΙΖΑ και τα αστικά-μνημονιακά ΜΜΕ; Ποντάρουν στην ηττοπάθεια της εργατικής τάξης και του λαού, που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ως σωτήρα, στα χέρια του οποίου εναποτέθηκαν λαϊκοί καημοί και πόθοι. Ποντάρουν στη λογική «και δύο από τα δέκα να κάνει, εγώ ευχαριστημένος θα ‘μαι».
 
Αυτό το σκηνικό, όπως σε αδρές γραμμές περιγράφηκε παραπάνω, υπαγορεύει και τα καθήκοντά μας.

ΠΡΩΤΟ, να αποκαλύπτουμε την αλήθεια, αναλύοντας κάθε λεπτομέρεια της ασκούμενης πολιτικής, φανερή και αφανή. Υπάρχει η αίσθηση ότι μιλάμε «εις ώτα μη ακουόντων», όμως αυτό δεν είναι σωστό. Τ’ αυτιά πάντοτε ανοίγουν, όταν ακούνε αλήθειες. Απογοητευμένος είναι ο κόσμος της δουλειάς, όχι ηλίθιος ή μαστουρωμένος. Και πρώτιστο επαναστατικό καθήκον σε κάθε εποχή, ανεξαρτήτως συνθηκών, είναι η αποκάλυψη της αλήθειας. Γιατί αυτό αποτελεί όρο εκ των ων ουκ άνευ για τη δημιουργία μιας άλλης ποιότητας σ’ αυτό που ονομάζουμε εργατικό και λαϊκό κίνημα.

ΔΕΥΤΕΡΟ, να χτυπάμε υπομονετικά τη λογική της ανάθεσης, που τη φουντώνει η ηττοπάθεια. Χωρίς διεκδικητικούς αγώνες δεν πρόκειται να παραχωρηθεί τίποτα. Ούτε το ελάχιστο. Οι εργάτες, οι εργαζόμενοι, οι νέοι πρέπει να τίθενται καθημερινά αντιμέτωποι με την πραγματικότητα και τις ανάγκες της, με συστηματική καταπολέμηση των ιδεοληψιών της αναμονής και της ανάθεσης.

ΤΡΙΤΟ, να οικοδομούμε όρους για την ανεξάρτητη ταξική πολιτική οργάνωση. Η νέα διάψευση των ελπίδων από μια αστική ρεφορμιστική δύναμη πρέπει να γίνει προωθητικός παράγοντας στην κατεύθυνση της ταξικής ανασυγκρότησης. Εστω κι αν αυτό θα αφορά, αρχικά, ένα μικρό τμήμα της πρωτοπορίας της εργατικής τάξης.

Εμείς δεν παραμυθιαστήκαμε προεκλογικά, δε δώσαμε καμιά περίοδο χάριτος μετεκλογικά. Δεν είχαμε και δεν τρέφουμε αυταπάτες. Αυτή την καθαρή στάση οφείλουμε να την εμπλουτίσουμε με τη δύναμη των συνεχών πολιτικών αποκαλύψεων.
Πηγή: Κόντρα

3 σχόλια:

  1. Ρε συ duck αυτοί του Κόντρα δεν ήταν που χόρευαν πάνω απο τον Κοτσαρίδη και γλένταγαν με το χτύπημα του παρακράτους στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ τον Οκτώβρη του 11;Γενικά όσο καιρού τους παρακολουθούσα (κάπου σταμάτησα γιατί δεν άντεχε άλλο το στομάχι μου) το δηλητήριο για το Κόμμα έρεε άφθονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανώνυμος11 Φεβρουαρίου 2015 - 8:56 μ.μ.:
      Αρχικά να παρακαλέσω για ένα ψευδώνυμο.
      Και ναι, αυτοί είναι.
      Εφόσον συμφωνώ με το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ τους κείμενο, ούτε εσύ θα διαφωνείς κάπου πιστεύω, το αναδημοσιεύω χωρίς αυτό να σημαίνει πως συμφωνώ μαζί τους και σε όλα τα υπόλοιπα που λένε.
      Αν ρίξεις μια ματιά στην ταυτότητα ("για τον fadom") του μπλογκ από πάνω (http://fadomduck2.blogspot.gr/p/blog-page_30.html) θα διαβάσεις:
      "... 2)Η πολιτική αναδημοσιεύσεων του μπλοκ είναι συγκεριμένη. Αναδημοσιεύεται ο,τιδήποτε θεωρείται ενδιαφέρον ανεξάρτητα αν οι γενικότερες απόψεις των φορέων των αναδημοσιευμένων κειμένων συμφωνούν με αυτές του μπλοκ.
      Για να το κάνω πιο λιανά:
      Αν αναδημοσιεύσω ένα ρεπορτάζ από τον «ελεύθερο τύπο» για την μη συντήριση των αποχετεύσεωνπ.χ. δεν είναι δυνατόν να βγει από αυτό το συμπέρασμα πως ταυτιζόμαι και με το σύνολο των πολιτικών απόψεων της εφημερίδας! Δυστυχώς θα πρέπει να επαναλάβω και τα τόσο αυτονόητα..
      3)Το ίδιο ακριβώς με το παραπάνω υσχίει και για συγκεκριμένα κείμενα αριστερών ή άλλων ομάδων που αναδημοσιεύονται (πρακτική που θα εξακολουθήσει και στο μέλλον) στο μπλογκ. Εάν κάποιος με το οποίο διαφωνώ σε 15 πράγματα, πει 1(!) που θεωρώ εγώ σωστό, αυτό το ένα θα το προβάλω! Και εννοείται πως δεν είμαι υποχρεωμένος (ούτε και είναι πρακτικά δυνατό) κάθε φορά που θα βρίσκω το ένα σωστό, να επαναλαμβάνω και ποια άλλα 15 θεωρώ λάθος. Αν ήταν έτσι, κάθε φορά που θα αναδημοσίευα ένα ενδιαφέρον άρθρο της ελευθεροτυπίας π.χ., θα έπρεπε να δίνω δώρο και 10 dvd-εγκυκλοπαίδεια τις αντικομμουνιστικές μπούρδες που προβάλει το εν λόγω έντυπο...."

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.