Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

Εγκωμιαστικά σχόλια Γ. Βαρουφάκη για Μέρκελ - Σόιμπλε

«Η Άγκελα Μέρκελ είναι η πιο οξυδερκής πολιτικός στην Ευρώπη με διαφορά», υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Stern ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ για τον Βόλγκανγκ Σόιμπλε λέει ότι είναι «ο μόνος Ευρωπαίος πολιτικός που έχει τη στόφα του διανοούμενου».

Σε προδημοσίευση της συνέντευξης που θα φιλοξενεί αύριο το εβδομαδιαίο περιοδικό, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρεται στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λέγοντας: «Είναι ενδεχομένως ο μόνος ευρωπαίος πολιτικός που έχει τη στόφα του διανοούμενου. Είναι πεπεισμένος Ευρωπαίος και γέννημα θρέμμα της ομοσπονδιακής ιδέας».

Για τους Γερμανούς ο κ. Βαρουφάκης λέει ότι είναι «καλύτεροι Ευρωπαίοι από ότι οι Γάλλοι ή εμείς οι Έλληνες».

Όπως γράφει το γερμανικό περιοδικό, παρά την κριτική που δέχεται, ο Γιάνης Βαρουφάκης εμμένει στο αίτημά του για ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους.

«Όταν δεν μπορείς να αποπληρώσεις ένα χρέος τότε αυτό οδηγεί σε ένα κούρεμα», λέει ο υπουργός Οικονομικών. «Για μια αναδιάρθρωση υπάρχουν πλήθος ονομασίες και εκεί η γερμανική και ελληνική γλώσσα είναι ιδιαίτερα επινοητικές. Καθοριστικό είναι ωστόσο ότι το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί στο άμεσο μέλλον», αναφέρει ο Γ. Βαρουφάκης.
Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.