Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

Aπαγόρευση προβολής ρωσικών ταινιών δια νόμου από την ουκρανική Βουλή

Εμπάργκο στον ρωσικό κινηματογράφο κήρυξε η ουκρανική Βουλή. Οι βουλευτές της Βερχόβνα Ράντα ψήφισαν νόμο που απαγορεύει την προβολή των ρωσικών ταινιών παραγωγής 2014 στους κινηματογράφους αλλά και τα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας. Επιπλέον, απαγορεύτηκαν όλες οι ρωσικές ταινίες από το 1991, οι οποίες «εκθειάζουν τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Χαρακτηριστικό είναι το κείμενο του νέου νόμου №1317, τον οποίο, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti, ψήφισαν χθες 259 βουλευτές:
«Στην Ουκρανία πλέον απαγορεύεται η διανομή και η δημόσια προβολή ταινιών παραγωγής φυσικών και νομικών προσώπων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και των ταινιών που προωθούν θετικά τη δραστηριότητα των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, των ένοπλων δυνάμεων και άλλων στρατιωτικών οργανισμών της Ρωσικής Ομοσπονδίας ή των εκπροσώπων τους, καθώς και των ταινιών, η πλοκή των οποίων σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με τις δραστηριότητες των εν λόγω οργανισμών ή ομάδων».
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.