Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ, ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΚΑΙ Α2 ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  • Συντήρηση και αναβάθμιση προκλητικών προνομίων για στρατι-ωτικούς

  • Ο σύγχρονος εθνικισμός και μιλιταρισμός δείχνει τα δόντια του

Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, στην συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, στο πάντα φιλόξενο στην εκάστοτε κυβέρνηση «ΒΗΜΑ» αποκάλυψε τα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την στρατιωτική θητεία και τον αστικό στρατό που οραματίζονται.

ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Αυτή είναι η απάντηση του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου στην απαίτηση της νεολαίας για μείωση του χρόνου υποχρεωτικής στράτευσης και αντιμετώπισης των οξυμένων προβλημάτων που αυτός ο θεσμός προκαλεί στην νεολαία. Ακολουθώντας επομένως ο νέος ΥΕΘΑ την πολιτική των προκατόχων του Μεϊμαράκη-Βενιζέλου-Μπεγλίτη-Παναγιωτόπουλου-Αβραμόπουλου έρχεται να επιβάλλει σειρά αντιδραστικών ρυθμίσεων.

Η υποχρεωτική 7μηνη θητεία στα σύνορα: σημαίνει ότι ο φαντάρος θα λαμβάνει απολυτήριο από τα σύνορα (ένας ή περισσότεροι μήνες στα Κέντρα εκπαίδευσης ανάλογα την ειδικότητα, επτά στα σύνορα και το υπόλοιπο άδεια απολύσεως). Αυτό σημαίνει ότι πέρα από τις συνθήκες που βιώνεις στις ακριτικές μονάδες (νησιά, Έβρος, ΕΛΔΥΚ) θα πρέπει να καταβάλλεις ακόμη περισσότερα χρήματα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διαμαρτύρονταν όταν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καταργούσαν τις καταστάσεις επιβίβασης, αλλά τώρα το διαιωνίζει!


ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΔΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΣ

Παρά τις υποσχέσεις για καταπολέμηση του βύσματος, οι καταγγελίες στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ είναι συνεχείς. Επίσης, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τους φαντάρους ως Αναλώσιμους και Δούλους του κράτους, του στρατού και των Δήμων. Σε μια προσπάθεια να συγκαλύψουν την συνέχεια της πολιτικής των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, από την νέα κυβέρνηση δεν κατονομάζουν το θεσμό των ΟΒΑ αλλά περιγράφουν το περιεχόμενο του: «δυνατότητα παράτασης της θητείας όσων θελήσουν να ακολουθήσουν επαγγελματική θητεία»!

Έτσι λοιπόν, την ίδια στιγμή που φαινομενικά στις προγραμματικές του δηλώσεις ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας υπόσχεται συλλογικές συμβάσεις και άρση του διαχωρισμού των εργαζομένων ανάλογα την ηλικία, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος επαναφέρει την πρόταση για την νέα γενιά ΕΠ.ΟΠ., τους Μισθοφόρους Οπλίτες Βραχείας Επανακατάταξης, που θα αμείβονται πολύ λιγότερο από τους Επαγγελματίες Οπλίτες, θα υπηρετούν σε μονάδες εκστρατείας και εξωτερικό, με συμβάσεις περιορισμένου χρόνου (εξάμηνη σύμβαση που δε μπορεί η ανανέωση της να υπερβεί τα 6 εξάμηνα), χωρίς το δικαίωμα μονιμοποίησης που κατοχύρωναν οι ΕΟ.ΟΠ.

Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος όχι μόνο επιχειρεί να κερδίσει πολιτικά το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εντάσσοντας το με ευνοϊκούς όρους στους νέους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, εφαρμόζοντας την αντιδραστική και κοινωνικά επικίνδυνη απόφαση του ΣτΕ που έκρινε ότι το Μόνο το προσωπικό του βαθέως κράτους (δικαστές, στρατιωτικοί-αστυνομικοί-πράκτορες ΕΥΠ) θα μείνει αλώβητο από την πολιτική μισθολογικών περικοπών των Μνημονίων, επιστρέφοντας τους τα αναδρομικά, παρέχοντας αυξήσεις και επιδόματα παραμεθορίου, αλλά ταυτόχρονα απογειώνει την εργασιακή εκμετάλλευση των στρατευμένων. Ουσιαστικά με πρόσχημα την ένταξη του Στρατού στην Πολιτική Προστασία,θεσμοθετεί και εκτινάσσει τη Μαύρη Εργασία των στρατευμένων: από τη ΜΟΜΑ έως την πυρασφάλεια-πυρόσβεση, τον καθαρισμό των ακτών έως τους έφεδρους γιατρούς και φαρμακοποιούς στα νησιά της άγονης γραμμής. Είναι χαρακτηριστικό ότι θέτουν ζήτημα χαμηλής επάνδρωσης των μονάδων της παραμεθορίου, αλλά χρησιμοποιούν κάθε χρόνο και για ένα ολόκληρο εξάμηνο σχεδόν μια ΕΣΣΟ για να προσφέρουν οι φαντάροι υπηρετικές υπηρεσίες στους στρατιωτικούς, ώστε οι τελευταίοι να απολαμβάνουν φθηνές διακοπές.

ΤΟ Α2 ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΕΘΑΝΕ - ΖΗΤΩ ΤΟ Α2 ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ

Στρατιωτική μυστική υπηρεσία (Military Intelligence Service), σχεδιάζει ο νέος υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Όπως αναφέρει στο σχετικό δημοσίευμα του το Βήμα της Κυριακής είναι η πρώτη φορά συστήνεται στρατιωτική μυστική υπηρεσία, η οποία δεν θα έχει σχέση με τα πάλαι ποτέ «Α2» των επιτελείων που τόσο πολύ είχαν ταλαιπωρήσει τους δημοκρατικούς πολίτες, κυρίως στη διάρκεια της χούντας, αφού ήλεγχαν κυρίως τα φρονήματά τους. Η μυστική στρατιωτική υπηρεσία θα λειτουργεί ανεξάρτητα από την ΕΥΠ, θα είναι στελεχωμένη από εξειδικευμένους στρατιωτικούς (που θα βρίσκονται σε ξεχωριστή επετηρίδα) και θα ασχολείται αυστηρά με τη συλλογή στρατιωτικών πληροφοριών που θα έχουν να κάνουν με την άμυνα της χώρας, όπως εξηγεί ο υπουργός. Κατά τον κ. Καμμένο, τέτοιου είδους υπηρεσίες λειτουργούν στους προηγμένους στρατούς του κόσμου.

Στην τελευταία πρόταση στέλνεται και το πραγματικό μήνυμα του σύγχρονου μιλιταριστικού χαφιεδισμού. Καθώς σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδοτα δόγματα άμυνας-ασφάλειας έχουν ενοποιηθεί, αντιμετωπίζοντας ως ασύμμετρες απειλές τα κοινωνικά κινήματα, τους μετανάστες, πειρατεία κλπ., με τον Στρατό να αναλαμβάνει κατασταλτικά καθήκοντα και την αστυνομία να στρατιωτικοποιείται. Η Στρατιωτική Μυστική Υπηρεσία είναι δεδομένο ότι θα ξεπεράσει τον παλιότερο ρόλο του Α2 της Χούντας, όσον αφορά το φακέλωμα των φαντάρων, αφού τώρα ολόκληρος ο κόσμος της εργασίας αντιμετωπίζεται ως εν δυνάμει εχθρός. Τα γεγονότα του Φέργκιουσον στις ΗΠΑ δεν απέχουν και πολύ χρονικά. Εξάλλου, οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με καθοριστικό τον ρόλο των Αβραμόπουλου-Βαρβιτσιώτη έχουν κάνει σοβαρά βήματα στην ενοποίηση της Άμυνας-Ασφάλειας, στον πόλεμο κατά των μεταναστών, στη δράση των Ειδικών Δυνάμεων Στρατού και Λιμενικού στο εσωτερικό της χώρας, έχοντας παραγγείλει σύγχρονα συστήματα υποκλοπών-παρακολούθησης του ίντερνετ και ισραηλινά UAV στο πλαίσιο της καθολικής αστυνόμευσης μας. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η ψήφιση του νέου ευρωτρομονόμου.

Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑΝΚΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται σε μεγάλο βαθμό να συνεχίσει την επιθετική και επικίνδυνη πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που έχουν ανοίξει το δρόμο με τη διαμόρφωση του συμμαχικού άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου. Θέτει με πιο επιθετικό και άμεσο τρόπο το ζήτημα της ΑΟΖ και της εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων, Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα με την Κύπρο, αναβάθμιση του ρόλου του ελληνικού κράτους στην Ανατολική Μεσόγειο. Για να επιτευχθεί, όμως, αυτός ο στρατηγικός σχεδιασμός χρειάζεται την αφομοίωση του κόσμου της εργασίας σε ένα καινούργιο αστικό-εθνικό όραμα, την καλλιέργεια του εθνικισμού και του μιλιταρισμού.

Αυτό επομένως αποκαλύπτουν οι δηλώσεις του Π.Καμμένου ότι «θα ενισχύσει τον θεσμό των στρατιωτικών παρελάσεων (που είχε επαναφέρει στη διάρκεια της κρίσης ο Δ.Αβραμόπουλος με την «ευγενική χορηγία» του Ομίλου Βαρδινογιάννη), ενώ έχει αρχίσει από τώρα να προετοιμάζει την στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, η οποία, όπως υπόσχεται «θα είναι εντυπωσιακή»! Την ίδια ώρα ο υπουργός προετοιμάζει την επίσκεψη του στη Νέα Υόρκη, στις 29 Μαρτίου, για να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην παρέλαση της Ομογένειας, παίρνοντας μαζί του «τους Ευζώνους της Προεδρικής Φρουράς».

Αποδεικνύεται επομένως ότι «Λεφτά Υπάρχουν»: για πολεμικούς εξοπλισμούς, για το ΝΑΤΟ και τις ασκήσεις με το κράτος δολοφόνο Ισραήλ, για τις μιλιταριστικές και εθνικιστικές παραστάσεις, που υμνούν τον πόλεμο και τη μισαλλοδοξία. Μόνο για τους φαντάρους δεν υπάρχουν και τις τεράστιες κοινωνικές ανάγκες.

Πρόκειται για ένα ενιαίο κυβερνητικό σχέδιο που υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το Υπουργείο Άμυνας και Εξωτερικών, που απαιτείται να λάβει άμεσα την αγωνιστική απάντηση του Αντιπολεμικού κινήματος.

[...]
Πηγή: ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.