Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Επιστροφή στην πραγματικότητα #2 (1+1 ειδήσεις)

Καταγγελία του Συνδικάτου Τροφίμων για τη στάση "αριστερών" και α/α ΜΜΕ στην Νεστλέ


Συνδικάτο Τροφίμων Αττικής: Σχετικά με δημοσιεύματα για τις μειώσεις μισθών στη NESTLE και τη στάση της κυβέρνησης

Απάντηση σε δημοσιεύματα σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις μειώσεις μισθών στη NESTLE, δίνει μέσω δελτίου Τύπου το Συνδικάτο Τροφίμων Αττικής.

Συγκεκριμένα, το Συνδικάτο Τροφίμων Αττικής στο δελτίο Τύπου επισημαίνει:

«Το κλαδικό Συνδικάτο Τροφίμων Αττικής άμεσα (όπως άμεσα αντέδρασε με παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα το πρωί στο εργοστάσιο παγωτού της NESTLE στον Ταύρο) εξέδωσε ανακοίνωση για τις μειώσεις μισθών με σκοπό να ενημερώσει τους εργαζόμενους του Ομίλου NESTLE, τους εργαζόμενους του κλάδου Τροφίμων -Ποτών (πραγματοποιήθηκαν δεκάδες εξορμήσεις σε εργοστάσια τροφίμων) και συνολικά τους εργαζόμενους της χώρας μας.

Παρόλο που η ανακοίνωση του Συνδικάτου δημοσιεύθηκε την Τρίτη 10/2/2015 το πρωί στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Τροφίμων (trofimapota.gr), θάφτηκε στην κυριολεξία από την πλειοψηφία των ΜΜΕ εκτός ελαχίστων περιπτώσεων και τους ευχαριστούμε για αυτό. Τα "ανεξάρτητα", "αντικειμενικά" και ορισμένα "αριστερά" (και πλέον κυβερνητικά) ενημερωτικά sites δεν τόλμησαν να αναδημοσιεύσουν την ανακοίνωση γιατί θα τους χαλούσε τη σούπα της "εθνικής πάλης για την ανάσα της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων" που πλασάρουν, γιατί αποκάλυπτε ότι η NESTLE που χρόνια πάλευε για τις μειώσεις μισθών, το έπραξε επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όχι πιο πριν.

Άλλα πάλι sites (π.χ. γνωστή "αντιεξουσιαστική" ιστοσελίδα) γνωστά για το μίσος ενάντια στο οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα, αναδημοσίευσαν την ανακοίνωση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους, μη αναφέροντας πουθενά τις παρεμβάσεις του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας και απαλείφοντας εντελώς την κριτική που ασκεί η ανακοίνωση ενάντια στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Έχουν αναλάβει όλοι οι καλοθελητές να μας πείσουν ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι φιλολαϊκή, "λεβέντικη" και ότι οι εργαζόμενοι πλέον δεν πρέπει να αγωνίζονται, αλλά να της "βαράνε προσοχή".

Ενώ, λοιπόν, επί τέσσερις μέρες από τις μειώσεις μισθών, η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ "δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα", ξαφνικά την Παρασκευή 13/2/2015 το μεσημέρι αναπαράχθηκε από δεκάδες μέσα η προπαγάνδα της συγκυβέρνησης και μάλιστα με βαρύγδουπους τίτλους όπως "Χαστούκι του Σκουρλέτη στη NESTLE", "Ο Σκουρλέτης ξηλώνει από τη ΝΕΣΤΛΕ τους αντεργατικούς νόμους" κ.ά. Εμείς να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

Χωρίς την καταγγελία του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας το υπουργείο Εργασίας δεν θα έκανε τίποτα υπέρ των εργαζομένων στη NESTLE.

Αυτό που ψέλλισε το υπουργείο ήταν ότι θα δούμε στο μέλλον τι θα γίνει και ΔΕΝ ΕΠΕΒΑΛΕ στη NESTLE να πάρει πίσω τις μειώσεις. Συστάσεις τής έκανε. Μάλιστα η NESTLE βολεύτηκε από την αόριστη στάση του υπουργείου και πλέον δηλώνει στους εργαζόμενους πως μόνο αν η κυβέρνηση νομοθετήσει την επαναφορά της ΣΣΕ, θα πάρει πίσω τις μειώσεις. Όμως η κυβέρνηση αυτό που θα κάνει είναι να επαναφέρει τις διαπραγματεύσεις για τις ΣΣΕ και προφανώς αυτό δεν σημαίνει την αυτόματη επαναφορά των ΣΣΕ στα προ κρίσης επίπεδα. Αυτό πρέπει να το επιβάλουν οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους.

Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας δεν έβγαλε άχνα για τις ελαστικές μορφές εργασίας (μαθητεία, voucher), για το ότι στη NESTLE οι λίγοι εποχικοί που δουλεύουν πενθήμερο βγαίνουν με κλήρωση και οι υπόλοιποι κάνουν 1-2 μεροκάματα τη βδομάδα!!! Μάλιστα, την προηγούμενη μέρα από την τριμερή, η NESTLE έκοψε από τους αντιπρόσωπους - οδηγούς διανομής παγωτού 3.000-7.000 ευρώ ετησίως!!

Και να αναρωτηθούμε/δηλώσουμε τα εξής:

Γιατί η συγκυβέρνηση δεν έριξε "χαστούκι" και στην CHIPITA όταν συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος Γ. Δραγασάκης με τον διευθύνοντα σύμβουλό της Σ. Θεοδωρόπουλο στις 4/2/2015 για τις 7 νέες απολύσεις (και δεκάδες τα προηγούμενα χρόνια) που έκανε η CHIPITA στο εργοστάσιο Λαμίας λίγες μέρες πριν;;; (καταγγελία Σωματείου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Φθιώτιδας)

Τελικά, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα δικαιώσει τον πολύμηνο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της Coca-Cola με την παρέμβασή της για άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης; Ή ετοιμάζεται να τον εγκαταλείψει και προετοιμάζει το έδαφος για άλλη μια κωλοτούμπα με τις προβοκάτσιες που στήνει;

Οι εργαζόμενοι στις "Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες" με τον δίκαιο πολυήμερο απεργιακό τους αγώνα πέτυχαν και απέσπασαν από την εργοδοσία θετικές δεσμεύσεις (χρονοδιάγραμμα καταβολής μισθών -επαναφορά απολυμένων), έχοντας τη συμπαράσταση σωματείων, αγροτικών συλλόγων, φορέων της περιοχής. Η κυβέρνηση ήταν απούσα από τον αγώνα τους και το υπουργείο δεν στήριξε καθόλου τους απεργούς.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, ο κατάλογος με τα δήθεν "χαστούκια", αλλά και αυτός με τα "χαστούκια" που δεν δόθηκαν, αλλά και δεν θα δοθούν ποτέ από τη νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι ατέλειωτος.

Καμιά αυταπάτη, καμιά αναμονή, ο ΣΕΒ στέλνει συγχαρητήρια και η νέα συγκυβέρνηση θα το ανταποδώσει με νέο επενδυτικό νόμο στα Τρόφιμα - Ποτά, με βελτίωση ανταγωνιστικότητας και νέο ζεστό κρατικό χρήμα προς τις βιομηχανίες τροφίμων για να παράγουν τρόφιμα στην Ελλάδα και να τα στέλνουν στο εξωτερικό, αδιαφορώντας για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συσπειρωθούν στο κλαδικό συνδικάτο, να οργανώσουν σε κάθε χώρο δουλειάς τον αγώνα, να μη δεχτούν τα ψίχουλα.

Να παλέψουμε για την ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαμε την περίοδο της κρίσης, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και η λαϊκή αξιοπρέπεια, μόνο μέσα από το δρόμο της οργάνωσης και του αγώνα μπορούν να κατακτηθούν.

Απαιτούμε από τη NESTLE μέχρι την Παρασκευή 20 Φλεβάρη να πάρει πίσω τις μειώσεις μισθών».
Πηγή: 902

Σε δίκη αύριο η Σ. Καλαντίδου και τρεις υπάλληλοι του "Hondos Center"


Σε δίκη αύριο η πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και 3 απολυμένες από τα «Hondos»

Στο Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δικάζονται αύριο Παρασκευή, η Σοφία Καλαντίδου, πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και στέλεχος του ΠΑΜΕ και τρεις απολυμένες εργαζόμενες από την επιχείρηση «HONDOS».

Δικάζονται μετά από την τρομοκρατική μήνυση της εργοδοσίας, επειδή την άνοιξη του 2010 πρωτοστάτησαν στην οργάνωση του αγώνα στην επιχείρηση και το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς ενάντια στις απολύσεις που πραγματοποίησε η επιχείρηση. Κατηγορούνται για ψευδή ένορκη κατάθεση μετά από μήνυση της εργοδοσίας επειδή σε δίκη του 2011 κατέθεσαν ότι οι απολύσεις πρωτοπόρων εργαζομένων ήταν άκυρες, άδικες και καταχρηστικές. Μια περίπτωση αφορά τη μήνυση και αγωγή αποζημίωσης που υπέβαλε η εργοδοσία σε βάρος απολυμένης με προφανή στόχο να την τρομοκρατήσει προκειμένου να αποδεχθεί την απόλυσή της.

2 σχόλια:

  1. Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα;
    http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/61555/dynameis-toy-syriza-mplokaran-tin-katavoli-toy-anthygieinoy-epidomatos

    graf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @graf:
      Όχι, κάνουν τους καλούς στον Σόιμπλε μήπως και παρατείνει τελικά το μνημόνιο...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.