Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

To "Πριν" έβγαλε εκτός βουλής το ...ΚΚΕ!

Στο κομματικό έντυπο του ΝΑΡ αναφερόμαστε, και στον γνωστό και μη-εξαιρετέο κ. Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο*.
Διαβάζουμε μεταξύ άλλων στο άρθρο με τίτλο "αντιπολίτευση από τα αριστερά":
"...Στην επόμενη μέρα λοιπόν. Ίσως περισσότερο κι από το τελικό ποσοστό που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές, σημασία έχει ποιος θα βρεθεί την επόμενη μέρα στη θέση της αντιπολίτευσης προς την όποια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως φαίνεται να διαμορφώνεται σήμερα το πολιτικό σκηνικό, υπάρχει ο κίνδυνος η αντιπολίτευση που θα βρίσκεται στη Βουλή να προέρχεται μόνο από εκείνα τα κόμματα που ελέγχονται από τους ολιγάρχες και τους μιντιάρχες εργολάβους – από την Ακροδεξιά, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Από αυτούς που θα κάνουν ό,τι μπορούν για να παραμείνει το μνημονιακό οικοδόμημα ως έχει και να μη χάσουν ούτε πόντο οι ολιγάρχες του πλούτου..."
Έχει υπόψιν κάποια δημοσκόπηση που δεν γνωρίζουμε εμείς και που φέρνει το ΚΚΕ κάτω από το 3%, εκφράζει ευσεβείς πόθους, ή συμμετέχει από άλλο μετερίζι στην επιχείρηση εξαφάνισης των κομμουνιστών ο κ.Χαραλαμπόπουλος;

___________
*Στον χυδαίο αντικομμουνισμό του οποίου έχουμε αναγκαστεί να απαντήσουμε εδώ και εδώ.
Από τις ίδιες αναρτήσεις φαίνεται και η επιλεκτική παρατηρητικότητα του όσο αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα πολιτικά αντανακλαστικά ραν-ταν-πλαν σε σχέση με το συγκεκριμένο κόμμα. Βεβαίως δεν είναι βλάκας όπως θέλει να μοιάζει ο κ.Χαραλαμπόπουλος, πότε εμφανιζόμενος να μην έχει ανοίξει ούτε μια φορά την "Αυγή" από την οποία ολοφάνερα παίρνει γραμμή, και πότε "ξεχνώντας" πως υπάρχει στην Ελλάδα εδώ και 96 χρόνια και ένα κόμμα που λέγεται ΚΚΕ.
Την δουλειά του κάνει.
Και εμείς την δική μας, μέρος της οποίας είναι και η καταγραφή του "αριστερού" αντικομμουνισμού.
Για να μην πουλάνε αύριο κάποιοι τρελλίτσα...

20 σχόλια:

  1. Από τις πρώτες εκλογές του Μαίου του 2012 κατεβαίνει στις βουλευτικές εκλογές η εκλογική συνεργασία του Κ.Κ.Ε(μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @bill katr:
      Το γνωρίζουμε. Τι δουλειά έχει με το θέμα του ποστ;

      Διαγραφή
  2. Καθόλου τυχαίο, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η δεξαμενή όσων έχουν δυσαρεστηθεί με το ΣΥΡΙΖΑ, και με προτροπή των ίδιων των συριζαίων, ειδικά σε νεότερες ηλικίες. Θα πριμοδοτηθεί μέχρι ενός σημείου. Παλιό το κόλπο. Το νου μας τόσο σε τέτοιες πριμοδοτήσεις όσο και στις "διασπάσεις" και συσσωματώσεις που γίνονται εντός των αστικών εργαστηρίων που σίγουρα θα δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @zoot horn rollo:
      Ο ομολογημένος ρόλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι να κόβει ψήφους από το ΚΚΕ. Εδώ από την πένα του στελέχους της, Γ.Ρούσση:
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/01/blog-post_65.html

      Διαγραφή
    2. Αυτό με το τρόπο τους αλλά και χωρίς τρόπο το λένε καμιά πενταετία τώρα...

      Διαγραφή
    3. @zoot horn rollo:
      Πράγματι, η διαφορά είναι πως πλέον έχουν εγκαταλείψει κάθε πρόσχημα.

      Διαγραφή
  3. Το καημο τους λενε. Τους ποναει η υπαρξει του ΚΚΕ εχοντας αποκαταστησει τα επαναστατικατου χαραχτηριστικα. Ας τους να σκουζουνε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Όχι δεν τους αφήνω "να σκούζουνε". Αν νομίζουν πως αυτά τα καμώματα θα περάσουν στο ντούκου, και αύριο θα μας λένε και "σύντροφους" σαν να μην τρέχει τίποτε, είναι πολύ βαθιά νυχτωμένοι...

      Διαγραφή
  4. Και ομως καποιοι προωθουν τον Λ.Χ. σαν τον νεο αδεκαστο τιμητη. Κορακας,κορακου...

    http://www.typologies.gr/2015/01/18/%ce%b5%ce%b3%cf%8e-%ce%b8%ce%b1-%cf%88%ce%b7%cf%86%ce%af%cf%83%cf%89-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%ad%cf%81%ce%b7-%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%bc%cf%80%cf%8c%cf%80%ce%bf/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ελευθ.:
      Είναι γνωστό το παρέακι. Από ΠΑΣΟΚ συνασπισμός και τώρα το παίζουν ΑΝΤΑΡΣΥΑ ώστε να αποστασιοποιηθούν έγκαιρα από την νέα κυβέρνηση, και να μπορούν να συνεχίσουν τον "ψαγμένο" αντικομμουνισμό από τα "αριστερά" και καλά...

      Διαγραφή
    2. Το σπρώξιμο που τους δίνουν βγάζει μάτια, προορίζονται για μεγαλύτερο ρόλο από εδώ και πέρα, φαίνεται και τοπικά αυτό. Το ξαναλέω: σε αυτή τη προεκλογική περίοδο οι συριζαίοι ὀταν δουν τα απόλυτα δύσκολα, δείχνουν προς ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ανάλογα τη περίπτωση.

      Αν κάνουν και τίποτα φανερές πλέον "true" μεταγραφές τότε θα έχει δέσει το γλυκό, καλύτερα για μας από μια άποψη: Περισσότερο διάβασμα από εμάς και ξευτίλισμα των θέσεων τους. Είναι πολύ πιο δέξια απ'όσο θα ήθελαν να ξέρουν.

      Διαγραφή
    3. @zoot horn rollo:
      Επιβεβαιώνεσαι πλήρως. Η εξαφάνιση του αριστερού οπορτουνισμού δεν ήταν ακριβώς στα σχέδια της άρχουσας τάξης όταν επέλεγε τον ΣΥΡΙΖΑ για την αναπλήρωση της θέσης του ΠΑΣΟΚ.

      "Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης παίρνει θέση για την κρίσιμη μάχη της 25ης Ιανουαρίου τονίζοντας πως «η επιλογή του μοναχικού δρόμου ή της άρνησης συμμετοχής δεν μπορεί στην παρούσα φάση να είναι η ενδεδειγμένη».

      Στο μήνυμά του, ο Διονύσης Τσακνής, αναφέρει:

      «Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ένας ανένταχτος ψηφοφόρος που είναι ή νιώθει κομμουνιστής δεν έχει μια εύκολη απόφαση μπροστά του. Ιδιαίτερα για όσους από εμάς έχουμε ιδεολογικές ή κομματικές αναφορές στο παρελθόν (απώτερο ή πρόσφατο) στο ΚΚΕ και το στηρίξαμε με κάθε τρόπο σε κρίσιμες εποχές και σε κρίσιμες αναμετρήσεις, η απόφαση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη.

      Η επιλογή του μοναχικού δρόμου ή της άρνησης συμμετοχής δεν μπορεί στην παρούσα φάση να είναι η ενδεδειγμένη. Εφόσον το πρόταγμα είναι άμεση αγωνιστική μεταβατική διέξοδος απ’ την κρίση εδώ και τώρα, με την προϋπόθεση της ρήξης με το σύστημα ΕΕ-ευρώ, η επιλογή δεν μπορεί να είναι παρά ψήφος στις πολιτικές δυνάμεις εκείνες που, παρά τις όποιες διαφορές τους, συμπαρατάσσονται μετωπικά προς αυτήν την κατεύθυνση.Στη βάση αυτής της λογικής η στήριξη των ψηφοδελτίων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ αποτελεί μια έντιμη και καθαρή επιλογή»."
      http://www.efsyn.gr/arthro/d-tsaknis-entimi-kai-kathari-epilogi-i-psifos-stin-antarsya-mars

      Διαγραφή
  5. Ειναι η ωρα του ξεβρακωματος. ποτε δεν ειναι η ωρα για Σοσιαλισμο και παντα προεχει κατι αλλο. Το ιδιο παραμυθι χρονια ολοκληρα. Ξεκαθαριζει η ηρα απο το σταρι και προχωραμε. Ετσι ητανε και ετσι θα ειναι παντα ολα αυτα τα ταξικα ναυαγια ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδή έτυχε να ζήσω κάποτε τη γέννηση του ΝΑΡ, λυπάμαι αλλά ήταν όλοι διαγραφέντες από την ΚΝΕ και το ΚΚΕ, δεν υπήρχε κανένας από άλλα κόμματα τότε.
    Είχαν διαφωνήσει τότε με τη δημιουργία του συνασπισμού.
    Νομίζω ότι σε βάθος χρόνου δικαιώθηκαν αφού σήμερα ανοιχτά πια ο κύριος Κουτσούμπας λέει πάνω κάτω τα ίδια πράγματα για την εποχή εκείνη.
    Από εκεί και μετά το ότι το κόμμα πέρασε από το 14, 5 % (με στόχο το 17) στο 5% και ίσως και πιο κάτω, θα έπρεπε να σας έχει βάλει σοβαρά σε σκέψεις.
    Αντ αυτού αναμασάτε θεωρίες συνομωσίας για το ποιός θέλει να κλέψει του ελάχιστους πια ψήφους του ΚΚΕ.
    Δεν αναρωτιέστε άραγε γιατί όλος αυτός ο κόσμος που πέρασε από τις τάξεις σας έφυγε τρέχοντας?
    Δεν σας στεναχωρεί ότι δεν σας ακούει σχεδόν κανένας?
    Ότι δεν μπορείτε να επηρεάσετε σχεδόν τίποτα?
    Σκεφτείτε τα όλα αυτά γιατί ο τίτλος είναι βαρύς και είναι κρίμα.
    Α και κάτι ακόμα
    Έναν άνθρωπο σαν το Γιώργο το Γράψα θα κάνετε πολλά χρόνια να βρείτε.
    -για την ιστορία-

    Νίκος Α.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Νίκος Α.:
      Είναι προφανές πως το να υιοθετείς με 23 χρόνια καθυστέρηση τις θέσεις του εννιαίου ΣΥΝασπισμού εξ'αιτίας των οποίων είχες υποτίθεται φύγει τότε, μόνο δικαιωμένο δεν σε καθιστά.

      Εάν τα κείμενα στελεχών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έχω λινκάρει, δεν έχουν γραφτεί ποτέ, τότε πράγματι πρόκειται περί "θαωρειών συνομωσίας". Σε άλλη περίπτωση καλή προσγείωση στην θλιβερή για το ΝΑΡ πραγματικότητα που λέει πως κατάντησες μαζορέτα της σοσιαλδημοκρατίας.
      Όταν έχεις την μαζικότητα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (δεν μιλάω καν για το ΝΑΡ μόνο του) είναι τουλάχιστον ανέκδοτο να κριτικάρεις ως "μη-μαζικό" το ...ΚΚΕ που επιρρεάζει πολλαπλάσιο από εσένα κόσμο.

      Και φυσικά είναι η απόλυτη αυτογελοιοποίηση να χρησιμοποιείς όχι ως ΝΑΡίτης, αλλά ως αριστερός καν, το κριτήριο της μαζικής ή όχι αποδοχής κάποιων πολιτικών θέσεων για να τις κρίνεις ή όχι ως σωστές.

      Εάν αυτό αποτελούσε κριτήριο, όχι μόνο οι θέσεις του ΚΚΕ είναι αυτοδίκαια ορθότερες από τις πολύ λιγότερο μαζικές δικές σου, αλλά και ταλευταία 40 χρόνια οι θέσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ήταν πολύ ορθότερες από κάθε αριστερή θέση, αφου και δύο μαζί δεν έπεσαν ποτέ κάτω από την προτίμηση του 80%-90% του πλυθησμού.

      Στην περίπτωση που δεν το κατάλαβες, το σχόλιο σου με δικαίωσε πλήρως.

      Για τον Γράψα προσωπικά δεν θέλω να μιλήσω για ευνόητους λόγους. Επί του παρόντος υπάρχει ο Δελαστίκ για να τον χαίρεστε...

      Διαγραφή
    2. @Νίκος Α.:
      Υ.Γ.
      Το 14,5% δεν το είχε πάρει "το Κόμμα" αλλά ο ΣΥΝασπισμός με την δημιουργία του οποίου υποτίθεται πως τότε διαφώνησες.

      http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CF%8C_%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF

      Αλτσχάιμερ ή επιλεκτική μνήμη;

      Διαγραφή
    3. Δώστου η γραμμή που έχω δει παντού να τσαμπουνάνε, δεπαιζετερόλοδεσαςακούειοκόσμοςδενεπηρεαζετετιποτα...

      Εγώ πάλι -για την ιστορία- δε ξεχνάω το Βελισσαράτο! Δόξα και τιμή στο Βελισσαράτο!!! Λες να τον δούμε το ρουφιάνο βουλευτή; Ανταμοίβονται τέτοιοι τύποι συνήθως...

      Διαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παναγιώτη, σου έκοψα ένα σχόλιο.
      Δεν μπορεί να πέφτουν μπινελίκια για πλάκα εδώ πέρα.
      Μετά θα πρέπει να αφήσω και τους άλλους να απαντήσουν ανάλογα, και δεν είμαι διατεθειμένος.
      Σε παρακαλώ σχολίασε πολιτικά μόνο.

      Διαγραφή
  8. Μεσα στο ΚΚΕ Απο το 1974 τουλαχιστον κανανε φραξιονισμο η του Ναρ που φυγανε το 1989 και οι του Συνασπισπισμου που φυγανε το 1991. Στοχος τους ητανε αυτο που ζουμε σημερα εχοντας παρει το ΚΚΕ.σημερα λοιπον η του Ναρ τσοντα του τσυριζα και παρεα ο Αλαβανος. Κοτζιας και Βαλαβανη ιδρυτικα στελεχη του Ναρ σημερα παρεα στον τσυριζα. ολος ο οπορτουνισμος στην υπηρεσια του καπιταλισμου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.