Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

Mείωση μισθών κατά 20% στην εφημερίδα Αυγή και μερικές σημαντικές υπενθυμίσεις

Το παρακάτω κείμενο αφιερώνεται στον κ.Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο του "ανεξάρτητου" περιοδικού unfollow

Η ιδιοκτησία επικαλείται οικονομικές δυσκολίες - Σε διαπραγματεύσεις μαζί της οι εργαζόμενοι


Σε μεσοσταθμική μείωση των μισθών των συντακτών και των υπαλλήλων της προχωρά η εφημερίδα ΑΥΓΗ επίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει συγκροτηθεί πενταμελής επιτροπή εργαζομένων για να διαπραγματευτεί με την ιδιοκτησία τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η μείωση των μισθών του προσωπικού της εφημερίδας της Αριστεράς ώστε να επιτευχθεί ο περιορισμός του μισθολογικού κόστους κατά 20%.

[...]

Η δικαιολογία της ιδιοκτησίας της εφημερίδας για τις μειώσεις των μισθών των εργαζομένων είναι οι οικονομικές δυσκολίες, ιδίως μετά τον περιορισμό των δημοσιεύσεων των ισολογισμών των εταιρειών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προταθεί στους εργαζομένους η υπογραφή ατομικών συμβάσεων καθώς δεν υπάρχει εν ισχύ συλλογική σύμβαση.

Στους εργαζόμενους οφείλονται μισθοί τριών μηνών ενώ ένα μισθός τον τελευταίο χρόνο κατακρατήθηκε υπέρ του κόμματος.

Βέβαια σιγή ιχθύος τηρούν οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ για τις καθυστερήσεις των μισθών όχι μόνο στο κομματικό όργανο του κόμματος, αλλά και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Το Κόκκινο» όπου βέβαια οι μισθοί είναι πολύ χαμηλότεροι της συλλογικής σύμβασης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν προγραμματιστεί συσκέψεις μέχρι το τέλος του μήνα, με στόχο ριζικές αλλαγές στον σχεδιασμό αλλά κυρίως στην ύλη της εφημερίδας για άσκηση πιο αιχμηρής δημοσιογραφίας με στόχο την αύξηση της κυκλοφορίας η οποία πανελλαδικά για το ημερήσιο φύλλο αγγίζει τα 1.600 φύλλα και για το κυριακάτικο τα 6.000 φύλλα.

Τα καθαρά αποτελέσματα χρήσης του 2012 της εφημερίδας Αυγή ήταν ζημιά 412.000 ευρώ ενώ οι συνολικές ζημιές στο τέλος της χρήσης του ιδίου έτους έφτασαν τα 3.198.000 ευρώ.
Πηγή: To Βήμα
Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο και μερικά σημαντικά πράγματα ακόμη.

1)Αρχικά το ρεπορτάζ του "Βήματος" περί μισθών "τριών μηνών" πρέπει λογικά να είναι λάθος, αφού η καταγγελία για τους τρεις οφειλόμενους μισθούς υπάρχει ήδη από τις 3 Νοέμβρη, άρα στα μέσα Φλεβάρη πρέπει να έχουμε αισίως φτάσει στους 5+1 που παρακρατήθηκε νταβαντζιλίκι από την Κουμουνδούρου=6!
(εκτός εάν έχει καταβληθεί ενδιάμεσα κάποιο έναντι, οπότε είμαστε υποχρεωμένοι να κρατήσουμε και μια πισινή για το 5+1)

2)Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει αρκετό ζεστό χρήμα προκειμένου να έχει την δυνατότητα αξιοσέβαστων επενδύσεων στην Black rock και άλλες κακόφημες εταιρείες, που μάλιστα σχετίζονται άμεσα με συμφέροντα τα οποία υποτίθεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ ...αντιστρατεύεται(!!!!!)

3)Η ίδια η Αυγή (σε αντίθεση με τον "ριζοσπάστη" για τον οποίο τόσος ντόρος έχει γίνει, χρηματοδοτείται ανοιχτά (μέσω διαφήμησης) από τον Λάτση και ανταποδίδει μάλιστα με την ύλη της, χωρίς περιέργως κάποιος να θεωρήσει πως υπάρχει εδώ κάποιο σκάνδαλο.
Εγκωμιαστικό του "Ιδρύματος Λάτση" άρθρο δίπλα από διαφήμηση της ...EUROBANK!
4)Ενώ όπως είδαμε τα διαφημιστικά έσοδα της Αυγής (στα οποία περιλαμβάνεται και κρατική διαφήμηση του ΟΠΑΠ) είναι μεγαλύτερα, τα έξοδα κυκλοφορίας της  είναι πολύ μικρότερα από του "Ριζοσπάστη", λόγω του μικρότερου τιράζ. Παρόλα αυτά κανείς δεν έχει θεωρήσει πολιτικά υπόλογη την Κουμουνδούρου για τα εργασιακά όργια που συμβαίνουν στα ΜΜΕ της (περιλαμβάνω και το "κόκκινο" όπου τα μπλοκάκια, η απληρωσιά και οι ατομικές συμβάσεις ήταν εξ'αρχής ο κανόνας).
Δεξιά η διαφήμηση του ΟΠΑΠ 
Και μιλήσαμε για τις διαφημήσεις μόνο της ηλεκτρονικής έκδοσης μέχρι στιγμής.

Συνεχίζεται....


8 σχόλια:

 1. Περιμένω "χαμό" και "πανικό" από διάφορους "ευαίσθητους" και "καλοπροαίρετους"...θα περιμένω (Αγγελάκας στάιλ) http://www.youtube.com/watch?v=988UVW-7VJU

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @zoot horn rollo:
   Προβλέπω πως δύσκολα θα τολμήσουν.
   Βλέπεις σύμφωνα με ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΥΣΗ κανένα εγγενές πρόβλημα καπιταλιστικής κρίσης δεν υπάρχει και όλα είναι θέμα πολιτικής βούλησης και σωστής διαχείρησης.
   Άρα και πάλι σύμφωνα με αυτήν (ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ) ανάλυση, οι μειώσεις μισθών και τα όσα συμβαίνουν εδώ και καιρό στο "κόκκινο", και παρά τους χρηματικούς πακτωλούς που ρέουν γύρω από και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι αποτέλεσμα της δικής του πολιτικής βούλησης.
   Ή μήπως όχι, οπότε και υποχρεούνται να κάνουν την αυτοκριτική τους για τους τόνους λάσπης που έχουν εκτοξεύσει κατά καιρούς ενάντια στο πολύ πιο αδύναμο οικονομικά ΚΚΕ;

   Διαγραφή
  2. Δε ξέρουν και δε θέλουν να ξέρουν τι είναι αυτοκριτική, έτσι κι αλλιώς,ίσως αν δουν ότι με κάποιου είδους "αυτοκριτική" μπορούν να κερδίσουν ψήφους, μόνο τότε.

   Διαγραφή
  3. @zoot horn rollo:
   Αυτό ακριβώς. Ή πιο σωστά η μονή αυτοκριτική που γνωρίζουν είναι αυτή που μπορεί να κάνουν γιατί από "λάθος" "έχασαν" κάποιες ψήφους.
   Εδώ όμως δεν μιλάμε για αυτό. Μιλάμε για το αντίθετο.
   Για αυτοκριτική επάνω σε θέματα αρχών (ποιός τις έχασε να τις βρουν αυτοί θα μου πεις....)

   Διαγραφή
  4. Ερώτηση....
   Στο άρθρο του βήματος αναφέρει "...θα προταθεί μια συλλογική συνεννόηση καθώς δεν υπάρχει εν ισχύ συλλογική σύμβαση...". και όχι ατομικές συμβάσεις.....Μήπως έπεσε χεράκι και ρετούς στο βήμα για να φαίνεται καλύτερα....?
   Δεν εννοώ από εσένα στο κείμενο, αλλά κατόπιν εορτής στο ίδιο το αρθρο του βήματος....

   Διαγραφή
  5. @Μπρεζινσκι:
   Τώρα το είδα και εγώ, πράγματι το έχουν αλλάξει.
   Δεν θα ήμουν τόσο ανόητος να υπογραμμίσω κιόλας την φράση ενώ δίνω και παραπομπή στο αρχικό...
   Έτσι και αλλιώς πάντως στο "πληροφορίες αναφέρουν" είμαστε ακόμη αφενός, και αν η συλλογική της Αυγής είναι κάτω από αυτήν της ΕΣΗΕΑ (που κατά πιθανότητα θα είναι) ουσιαστικά ατομική σύμβαση θεωρείται...

   Διαγραφή
 2. Πως το 'λεγε ο καπεταν Γιώτης;;;;; "το ψέμμα έχει κοντα ποδάρια "

  Και η κατρακυλα δεν έχει τελειωμό ... έχουμε να δουμε ακομα σημεια και τερατα !!!!! και για να κάνεις αυτοκριτική πρέπει να έχεις στοιχειώδη αυτοσεβασμό και αξιοπρέπεια ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @στελλα νικ:
   Ποιός τα έχασε να τα βρούνε δαύτοι;

   Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.