Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Κ. Τσουκαλάς στην Ελλη Στάη: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συνεργαστεί με όλους!

Δείτε τη συνέντευξη του Κωνσταντίνου Τσουκαλά*, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ελλη Στάη.
  • στο 4' τι κρίνεται στις εκλογές!!,
  • στο 6.50" φυλάει τον κώλο του,
  • 8.40": η ένταξη της Ελλάδας στην δύση δεν αμφισβητείται!!! & 12.45" το ζουμί (συνεργασίες)
  • 14.52" (επιδίωξη "συναίνεσης" ακόμη και με αυτοδυναμία) ουαου, 
  • 15.56" Στάη: "Ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που έχει πει είναι πως είναι ανοιχτός σε συνεργασία με το ΚΚΕ" - Τσουκαλάς: "ΟΧΙ!"
  • 17.11"Το μόνο που δεν συζητάμε (για συνεργασία) είναι η Χρυσή Αυγή!
  • 17.27": Δεν μπορεί  (για συνεργασία) να αποκκλείσει κανείς τίποτα
  • 17.35", 18.10" για το ΚΚΕ,  
  • 18.18":Τον παίρνει χαμπάρι μέχρι και η Στάη: Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ δεν έχουν κανένα κοινό πεδίο, του λέει
  • 18.47":στην συγκυρία αυτή όχι με τη δεξιά
*Για τον Κώστα Τσουκαλά:
 

3 σχόλια:

  1. Αν μου επιτρέπεις, μια που μας "έβαλες" να δούμε την συνέντευξη: Κατά την γνώμη μου, ο Τσουκαλάς μιλάει θεωρητικά, και σε μια σειρά από στάνταρ ερωτήσεις απαντάει σαν να είναι σε επιστημονικό συνέδριο, και όχι ως επικεφαλής ψηφοδελτίου επικρατείας κόμματος "εξουσίας".

    Το "ανήκουμε στην δύση" τονίζει ότι το εννοεί κυρίως πολιτιστικά - αυτό βέβαια δεν είναι έκπληξη, αλλά ούτε και επίδικο - λες και η Ελβετία π.χ. δεν μοιράζεται τον δυτικό πολιτισμό - (βάζει πάντως Ευρώ, ΕΕ και ευρωπαϊκό πολιτισμό στην ίδια πρόταση - για να μην ξεχνιόμαστε).

    Το "ΟΧΙ" που γράφεις σχετικά με το ΚΚΕ είναι "όχι μόνο στο ΚΚΕ" (το γράφω γιατί μπορεί να ερμηνευτεί και ως "όχι στο ΚΚΕ").

    Και τελευταίο, η απάντησή του για την δυνατότητα μεγάλου συνασπισμού ("όχι σε αυτή την συγκυρία") είναι νομίζω τίμια, γιατί και πάλι είναι "επιστημονική" (πολιτικάντικα θα μπορούσε να το αποκλείσει κατηγορηματικά, ή να το αφήσει ανοιχτό, αλλά απαντάει μάλλον ως καθηγητής), και παρεμπιπτόντως δεν απαντάει "μα τι μου λέτε, αφού ήδη έχει γίνει με ΠΑΣΟΚ/ΝΔ", ουσιαστικά δεχόμενος ότι η τωρινή συγκυβέρνηση είναι μεταξύ συνιστωσών της δεξιάς.

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία,
    HNB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @HNB:
      Ο Τσουκαλάς μιλάει ως επικεφαλής του ψηφοδέλτιου επικρατείας σε προεκλογική (κιόλας) περίοδο, γιατί ΕΙΝΑΙ επικεφαλής του ψηφοδέλτιου επικρατείας σε προεκλογική (κιόλας) περίοδο.
      Κανείς δεν θα τον καλούσε να πει την αποψάρα του εάν δεν ήταν επικεφαλής του ψηφοδέλτιου επικρατείας και εάν δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Πολύ περισσότερο, ελάχιστους θα ενδιέφερε η άποψη του αυτή σε μια τέτοια περίπτωση (και σίγουρα καθόλου εμένα).
      Το γεγονός πως ο κ.Τσουκαλάς ταυτίζει την ΕΕ και το ευρώ με τον "ευρωπαϊκό πολιτισμό" (λες και η Ρωσία ας πούμε δεν είναι τμήμα του, οπότε προφανώς τα γραπτά του Ντοστογιέφσκι π.χ., που ανήκουν που ακριβώς;) ουδόλως με ενδιαφέρει. Το ζουμί είναι το ανήκουμε στην δύση, σε ΕΕ-Ευρώ (και ΝΑΤΟ). Αυτό και αναδείχνω.

      Το "όχι" που γράφω είναι καθαρό, και πάει στην συνεργάσια "μόνο με ΚΚΕ" που είπε ο Τσίπρας. Το ζουμί αναγράφεται και στον τίτλο εξάλλου...

      Τέλος, όσο αφορα τον "μεγάλο συνασπισμό" έχει γίνει αναφορά στην συγκυβέρνηση (συγκυβερνήσεις) ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, και ο Τσουκαλάς πουθενά δεν λέει πως δεν τις θεωρεί τέτοιες.

      Διαγραφή
  2. http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/59155/syriza-ola-ta-endehomena-anoihta-gia-meteklogikes-koligies

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.