Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015

Καταγγελίες για απάνθρωπα βασανιστήρια σε φυλακές της Ουκρανίας

Βασανιστήρια στις ουκρανικές φυλακές καταγγέλλει η Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων (CPT) του Συμβουλίου της Ευρώπης, σε έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Στην έκθεση αυτή, η Επιτροπή αναφέρεται σε «άκρως ανησυχητικά ευρήματα», μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε τον περασμένο Σεπτέμβριο σε δύο φυλακές στο Χάρκοβο και έδωσε στη δημοσιότητα τις προκαταρκτικές της παρατηρήσεις από την επίσκεψη αυτή.

Η Επιτροπή καταγγέλλει περιπτώσεις «ξυλοδαρμών, σοδομισμού με γκλομπ και την χρήση ζουρλομανδύα, της πρόκλησης πίεσης στην κοιλιακή χώρα με ένα σκοινί σε σημείο που ο κρατούμενος να αφοδεύει».
Πηγή: Κουτί της Πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.