Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

«Σοβιετική εισβολή στην Γερμανία και την Ουκρανία» είδε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ο Αρσένι Γιάτσενιουκ!

Γερμανός στρατιώτης προς στο Κίεβο το 1941
«Όλοι μας θυμόμαστε καθαρά μέχρι σήμερα την σοβιετική εισβολή στην Γερμανία και την Ουκρανία...και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να ξανασυμβεί» είπε ο ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιάτσενιουκ, αναφερόμενος στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο!

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARD, την οποία έδωσε στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψής του στο Βερολίνο, ο Γιάτσενιουκ... κατέπληξε το κοινό με τις γνώσεις του στην ιστορία, την οποία όπως φαίνεται επιχειρεί να ξαναγράψει, υποστηρίζοντας πως η ΕΣΣΔ ξεκίνησε τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο με την εισβολή των σοβιετικών στρατευμάτων στην Γερμανία!

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επαναλάβει τα αποτελέσματα του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου... Και ο ρώσος πρόεδρος Πούτιν επιχειρεί ακριβώς αυτό» πρόσθεσε, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποια συγκεκριμένα αποτελέσματα του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου προσπαθέι να επαναλάβει ο προεδρος Πούτιν...
Ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως και η αντιμετώπιση του γερμανού δημοσιογράφου που δεν φάνηκε να καταλαβαίνει την ανιστόρητη γκάφα του Γιάτσενιουκ και απλά προσπέρασε την απάντηση και συνέχισε.

Αμεσος ήταν ο σχολιασμός του επικεφαλής Διεθνών Υποθέσεων της ρωσικής Δούμας Αλεξέι Πουσκόφ, ο οποίος έγραψε στο twitter:
 «Μετά και από αυτή τη δήλωση για την “σοβιετική εισβολή στη Γερμανία και την Ουκρανία κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου” κανείς δεν μπορεί πλέον να πάρει σοβαρά τον Αρσένι Γιάτσενιουκ». 
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

13 σχόλια:

  1. οοοοχι πάλι τα ίδια!!! έβγαλε μαλλιά η γλωσσά μου, για να πίσω κάποια πασοκια, οτι η ΕΣΣΔ δεν έκανε επίθεση στην Πολωνία! Τώρα... θα πρέπει να εξηγήσω, ΠΑΛΙ, οτι τα ψάρια ζούνε στο νερό και οχι στο βουνό(;)

    .....

    [δεν μπορω!!! κουράστηκα]


    ΑΛΗΣ

    ΥΓ Η Ουκρανία δεν ανήκε τότε στην ΕΣΣΔ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Υπονοεί πως την είχε απελευθερώσει από την ΕΣΣΔ, η ...Βέρμαχτ!

      Διαγραφή
    2. @TRASH:

      Δεν ειμαι ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

      Αφού η ΕΣΣΔ εισέβαλε στα εδάφη της Γερμανίας, τι πήγε να κάνει η Γερμανία στην Αφρική και σε ολες τις άλλες χώρες;

      Δηλ αν μας κάνει επίθεση η Βουλγαρία, εμεις θα στείλουμε στρατό στο Καναδά;

      ΑΛΗΣ


      Διαγραφή
    3. @ΑΛΗΣ:
      Δεν το έπιασες το υπονούμενο. Τα "γερμανικά" εδάφη στα οποία "εισέβαλε" η ΕΣΣΔ ήταν η σοβιετικη Ουκρανία η οποία ήταν υπό γερμανική κατοχή.
      Κατάλαβες τώρα τι θέλει να πει ο ποιητής;
      Ότι οι ναζί "απελευθέρωσαν" την (σοβιετική) Ουκρανία (από τους ...σοβιετικούς!!!!) και μέχρι εδώ όλα μέλι.
      Εισβολή έγεινε όταν οι σοβιετικοί ξεπάστρεψαν από τα Ουκρανικά εδάφη τους χιτλερικούς και συνέχισαν (άκουσον-άκουσον) μέχρι το Βερολίνο (σαν δεν ντρεπόντουσαν λιγάκι...)

      Διαγραφή
    4. @TRASH:

      Συγνώμη TRASH, δεν το έπιασα αμέσως το βαθύτατο νόημα!

      Πάντως αν είναι έτσι όπως τα περιγράφεις, πρόκειται για κάφρους (στους σοβιετικούς αναφέρομαι). Δηλ. αυτά είναι πέρα από κάθε φαντασία!

      Ντροπή τους!

      Αυτό ήταν σοβαρό λάθος!

      ΑΛΗΣ

      ΥΓ Να 'ναι καλά ............Ουκρανός

      Διαγραφή
  2. Μα δεν εχει να διευκρινησει κατι γιατι ο Πουτιν απλα δεν ειναι κομμουνι στης.Δηθεν αντιφασιστικο θεατρο παιζει μεσα στο καπιταλιστικο πλαισιο για αναβαθμιση του ρολου της καπιταλιστικης Ρωσιας.και δυστηχως βρισκει συμμαχους στο ΚΚΡΟ. Και ο ουκρανος το δικο του παιχνιδι ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Αν στο θέμα του βιασμού ή μη, της ιστορίας από τους ναζήδες εσύ βλέπεις διάφορους "που παίζουν τα δικά τους παιχνίδια", λες και δεν διακυβεύβεται απολύτως τίποτε από αυτό, και αρνείσαι πεισματικά να πάρεις θέση σε ότι αφορά την αποκατάσταση της, λες και δεν σε αφορά, τότε εγώ δεν έχω να κουβεντιάσω κάτι μαζί σου.
      Ο άλλος λέει πως τον Β'ΠΠ τον άρχισε η ΕΣΣΔ, εισβάλοντας μάλιστα στα εδάφη της ...ΕΣΣΔ(!!!!!!!!), δηλαδή την από το '41 κατεχόμενη από τους Γερμανούς Σοβιετική Ουκρανία, και εσύ εκείνο που ενδιαφέρθηκες να σχολιάσεις είναι ο ...Πούτιν!
      Αυτό σε ενόχλησε...

      Διαγραφή
  3. TRASH. Συντροφε. Να κουβεντιασεις μαζι μου. Αυτο που λεει ο Φασιστας στην Ουκρανια ειναι πολυ πιο φανερο απο το παιχνιδι του Πουτιν αυτο εννοω γιατι παρεξηγεσε. Πλακα κανω ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Την συγνώμη μου, αλλά εγώ αδυνατώ να κάνω πλάκα με τον ναζισμό.
      Και δεν θα συνεχίσω την συγκεκριμένη συζήτηση.

      Διαγραφή
  4. TRASH. παλι με παραξηγησες. Το πλακα κανω πηγαινε στο οτι θυμωσες οχι στο Φασισμο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      ναι αυτό λέω, πως πρόκειται για ζητήματα που άπτονται του ναζισμού, έχω την τάση να χάνω το χιούμορ μου...

      Διαγραφή
  5. TRASH. Ποτε δεν υποτιμαω τον Φασισμο. Αλλα παντα θεωρω ενα κλικ περισσοτερο παντα πιο επικυνδινο τον Αντιφασισμο που αφηνει τον καπιταλισμο εκτος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Θεωρείς "ένα κλικ πιο περισσοτερο παντα πιο επικυνδινο τον Αντιφασισμο που αφηνει τον καπιταλισμο εκτος".
      Παραιτούμαι.
      Η συζήτηση στερείται κάθε λογικής...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.