Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Πώς η Ελλάδα βοήθησε στις κρυφές επιχειρήσεις βασανισμών της CIA

Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που αναφέρονται στην περίφημη έκθεση για τα βασανιστήρια της CIA μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, ως χώρα της οποίας η κυβέρνηση συνεργάστηκε με το πρόγραμμα μυστικών μεταγωγών και ανακρίσεων υπόπτων για τρομοκρατία.

Συγκεκριμένα, στην έκθεση αναφέρεται ότι «η Ελλάδα επέτρεψε τη χρήση του εναέριου χώρου της και των αεροδρομίων της για πτήσεις που σχετίζονταν» με το πρόγραμμα βασανισμών της CIA.

Σε έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου που παρατίθεται στην έκθεση γίνεται λόγος για 64 προσγειώσεις αεροσκαφών υπό τον έλεγχο της CIA σε ελληνικά αεροδρόμια, ενώ αναφορά υπάρχει και στην Κύπρο, για 57 προσγειώσεις αεροσκαφών.

Σύμφωνα με άλλη έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από το 2006, η Ελλάδα μπορεί να κατηγορηθεί για «συμπαιγνία» με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, καθώς παρείχε το έδαφός της για στάσεις αεροσκαφών στα οποία μετέβαιναν προσαχθέντες για τρομοκρατία, προκειμένου να μεταφερθούν σε άλλες χώρες.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση, «δεν υπάρχουν γνωστές δικαστικές υποθέσεις ή έρευνες στην Ελλάδα σχετικά με τη συμμετοχή της» στο πρόγραμμα της CIA. Εύλογα αναρωτιέται κανείς γιατί συμβαίνει αυτό, ειδικά όταν θυμάται τις κατηγορίες περί απαγωγής Πακιστανών μεταναστών στη χώρα μας, όταν υπουργός Δημόσιας Τάξης ήταν ο Γιώργος Βουλγαράκης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.