Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

Η εξαθλίωση στη Βρετανία και η "ερμηνεία" της


Γράφει ο Προκόπης Κωφός
 
Στη Βρετανία πέφτουν οι μισθοί, περικόπτονται επιδόματα πρόνοιας και θεριεύει η πείνα. Σύμφωνα με το Τράσελ Τραστ, μία από τις σημαντικότερες ενώσεις διαχείρισης τραπεζών τροφίμων, ο αριθμός των ανθρώπων που ζητούν βοήθεια σε τρόφιμα αυξήθηκε από 128.697 το 2011-2012 σε 913.138 το 2013-2014!

Έκθεση ομάδας βουλευτών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου διαπιστώνοντας ιλιγγιώδη αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που επισκέπτονται τις λεγόμενες «Τράπεζες Τροφίμων».

Ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι σε άρθρο του στην εφημερίδα «Mail on Sunday» ζητάει από τη Βρετανική κυβέρνηση να κάνει «περισσότερα» στον τομέα της επισιτιστικής αρωγής και η «ερμηνεία» της.

 Η βαρόνη Τζένκιν του Κένινγκτον, που πρωταγωνιστεί σε εκστρατεία υπέρ του Συντηρητικού Κόμματος, προκάλεσε σάλο στη Βρετανία με τον ισχυρισμό ότι οι φτωχοί στη χώρα «πεινούν επειδή... δεν ξέρουν να μαγειρέψουν απλά, θρεπτικά φαγητά με φθηνά υλικά»!

Η καημένη η βαρόνη, έδωσε μια πολύ πιο χοντροκομμένη «ερμηνεία» από την «ερμηνεία» με την οποία μας «ταΐζουν» εδώ στη χώρα μας, πως «τρώγαμε» παραπάνω από τις δυνάμεις μας και τώρα δεν έχει φαΐ να φάμε!

 Στα σκουπίδια πάντως όλο και κάτι μπορεί να βρει κανείς! Η απόλυτη ξεφτίλα του καπιταλισμού του 21ου αιώνα! Η απόλυτη ξεφτίλα της «επιχειρηματικότητας», «υγιούς» και μη! Ως πότε θα «εμπιστευόμαστε»

στην «επιχειρηματικότητά» τους και στις «δυνάμεις της αγοράς» ακόμα και το φαΐ των παιδιών μας και το δικό μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.