Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014

 ΕΠΑ: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για τις δολοφονίες Αφροαμερικανών από την αστυνομία

Νέες διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ ενάντια στις εν ψυχρώ δολοφονίες Αφροαμερικανών από την αστυνομία, κατ' αρχάς του Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον και αργότερα του Έρικ Γκάρνερ στη Νέα Υόρκη.

Στην ίδια πολιτεία, στους δρόμους του Μπέρκλεϊ, έγιναν νέες πορείες και καθιστικές διαμαρτυρίες με «στόχο» το αστυνομικό τμήμα. Την προηγούμενη νύχτα, η αστυνομία είχε κάνει χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος.

Οι διαδηλώσεις, ειρηνικές ως επί το πλείστον, συνεχίστηκαν και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ. Στη Νέα Υόρκη, οι συγκεντρωμένοι έψαλαν... τα «κάλαντα της δικαιοσύνης» στις αστυνομικές δυνάμεις, που επιτηρούσαν, χωρίς να επέμβουν, τη διαδήλωση, με κεντρικό στίχο το «Δεν μπορώ να ανασάνω» -τη φράση που έλεγε ο Έρικ Γκάρνερ όταν ο αστυνομικός τού έκανε το μοιραίο κεφαλοκλείδωμα και έχει γίνει το σύνθημα των διαδηλώσεων.
Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.