Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Ουκρανία: Παραμένει αγνοούμενος ο εκδότης της εφημερίδας «Θέλω να είμαι με την ΕΣΣΔ»

Ο Σεργκέι Ντολγκόφ
Χωρίς κανένα ίχνος, παραμένει ο εκδότης της εφημερίδας «Θέλω να είμαι με την ΕΣΣΔ», Σεργκέι Ντολγκόφ, ο οποίος απήχθη από ένοπλους μασκοφόρους, μέσα από τα γραφεία της εφημερίδας, στη Μαριούπολη της Ουκρανίας τον Ιούνη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της συζύγου του, αλλά και των δημοσιογράφων της εφημερίδας, στις 21 Ιούνη, έξι ένοπλοι μασκοφόροι εισέβαλαν στα γραφεία της εφημερίδας και άρπαξαν τον Σεργκέι Ντολγκόφ, βάζοντάς τον σε ένα αυτοκίνητο. Έκτοτε τα ίχνη του αγνοούνται. Να σημειωθεί ότι τον Ιούνη, η Μαριούπολη βρισκόταν υπό τον έλεγχο των δυο μεραρχιών του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας «Αζόφ» και «Ντνίπερ 1», οι οποίες επιβεβαιωμένα στελεχώνονται από νεοναζί «εθελοντές» και άλλων χωρών.
Από τον Ιούνη, η σύζυγος του Σ. Ντολγκόφ, Όλγα Ντόλγκοβα, έχει πραγματοποιήσει σωρεία διαβημάτων και διαμαρτυριών, τόσο προς την αστυνομία της Μαριούπολης όσο και προς το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, χωρίς να υπάρξει καμία επίσημη απάντηση.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) στη Μαριούπολη, σε δηλώσεις του στα τέλη Ιουνίου, είπε ότι ο Σ. Ντολγκόφ, «συνελήφθη από τις δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς και κρατείται στην πόλη Ζαπορίζια», έκτοτε όμως δεν έχει υπάρξει καμία άλλη επίσημη, αναφορά για την τύχη του εκδότη, ενώ δεν δόθηκε η δυνατότητα στη σύζυγό του να επισκεφτεί τη στρατιωτική βάση «Α 1978», όπου βρίσκεται το κέντρο κράτησης της SBU στη Ζαπορίζια. Παράλληλα, μέσω φημών και δημοσιευμάτων καλλιεργείται η φήμη ότι ο Σ. Ντολγκόφ, πέθανε από βασανιστήρια στα χέρια των απαγωγέων του.

Σύμφωνα με την καταγγελία της συζύγου του, η επέμβαση και η απαγωγή, έγινε ύστερα από δημοσίευμα της εφημερίδας «Ουκρανική Αλήθεια», στο οποίο «καταγγέλλονταν» το γεγονός ότι μία εφημερίδα με τίτλο «Θέλω να είμαι με την ΕΣΣΔ» κυκλοφορεί σε ολόκληρη την Ουκρανία...

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, κατέθεσε ερώτηση προς Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Διαβάστε εδώ περισσότερα).
Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.