Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014

Χυλόπιτα σε ΑΝΤΑΡΣΥΑ, από ΚΚΕ(μ-λ)

Αναλυτικά η απάντηση του ΚΚΕ(μ-λ) στην πρόταση για "μετωπική συμπόρευση" από μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (με κάποιες δικές μας υπογραμμίσεις):

___

Η μετωπική υπόθεση είναι πολύ σοβαρή. Ας μην την ευτελίσουμε με εκλογικά τερτίπια


Οι επιδιώξεις και οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών, Αμερικανών και Ευρωπαίων, στη χώρα προκαλούν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Η απόφαση επίσπευσης εκλογής προέδρου δημοκρατίας εντείνει τη ρευστότητα στο αστικό πολιτικό σκηνικό και το πρόβλημα της διαχείρισης του συστήματος στη χώρα.

Μπροστά στο πιθανό ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνει πρόταση με τον εντυπωσιακό τίτλο «αναβαθμισμένη κοινή δράση, πολιτική συνεργασία και συσπείρωση» σε μια σειρά οργανώσεις και δυνάμεις, ανάμεσα στις οποίες και το ΚΚΕ(μ-λ).

Η πρόταση, χωρίς ίχνος σεβασμού στις δυνάμεις που απευθύνεται, χωρίς να κατανοεί τη σοβαρότητα της περιόδου και τις ανάγκες του λαϊκού κινήματος, και με μοναδικό γνώμονα την εκλογική επιβίωση, έχει προαποφασισμένο πολιτικό πλαίσιο, το λεγόμενο «μεταβατικό πρόγραμμα» της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ένα πρόγραμμα που τα λύνει σχεδόν όλα μέσα σ’ αυτό το σύστημα και που -μοιραία- αναζητά μια κυβέρνηση να το υλοποιήσει. Σε αυτή τη βάση, το «μεταβατικό πρόγραμμα» αποτελεί αντικειμενικά, για όλες τις δυνάμεις που απαρτίζουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τον οδηγό μιας παραπληρωματικής σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ πλεύσης. Η πρόταση έχει ξανατεθεί, όσον αφορά την ουσία της, το Μάρτη του 2012, και πάλι λίγο πριν τις τότε βουλευτικές εκλογές, για να ξεχαστεί αμέσως μετά!


Η Οργάνωσή μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα επειδή θεωρεί ότι η κρισιμότητα της περιόδου απαιτεί κοινή δράση ενός ευρύτερου δυναμικού σε κατεύθυνση αντίστασης στην επίθεση και στις κοινοβουλευτικές αυταπάτες. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 23/12 ανάμεσα σε αντιπροσωπείες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΚΚΕ(μ-λ), η οργάνωσή μας εξέθεσε τα παραπάνω και διατύπωσε την έντονη διαφωνία της σε μια τέτοια πρόταση.

Η αντιπροσωπεία μας δεν αντιλήφθηκε διάθεση συνεννόησης στη βάση ενός πλαισίου κοινής δράσης που απαιτεί η εποχή μας και δεν έλαβε καμία επιχειρηματολογημένη απάντηση στις παρατηρήσεις μας για την απουσία κοινής δράσης όλο το προηγούμενο και κρίσιμο -για τα λαϊκά ζητήματα- διάστημα, παρά τις επανειλημμένες απευθύνσεις μας.

Θεωρούμε ότι η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στερείται πολιτικής σοβαρότητας στο επίπεδο της κοινής δράσης και αποτελεί συνέχεια και έκφραση του τρόπου που αντιλαμβάνεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ την κοινή δράση. Απ’ τη συγκρότησή του ήδη, κοινή δράση για αυτό το σχήμα είναι ο προθάλαμος δημιουργίας του δικού του «πόλου» και η αποδοχή απ’ τους συνεργαζόμενους του λεγόμενου «μεταβατικού προγράμματος». Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ η κοινή δράση δεν είναι παρά το πεδίο συνάντησης μια σειράς τάσεων -ακόμα και ετερόκλητων- που παρά τις αγωνιστικές – ριζοσπαστικές τους αναφορές, κατέληξαν ν’ αναπαράγονται με βάση τους όρους του αστικού κοινοβουλευτικού παιχνιδιού.

Ως οργάνωση αντιλαμβανόμαστε ότι, με την ανελέητη επίθεση του συστήματος σε εξέλιξη, απαιτείται σκληρή μάχη και αντιπαράθεση με αυταπάτες «κοινοβουλευτικών διεξόδων», «αριστερών κυβερνήσεων», ανάθεσης και σωτήρων, αυταπάτες που φαίνεται ότι ενυπάρχουν σε συνιστώσες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και που προκαλούν κλυδωνισμούς και δημόσιες αντιπαραθέσεις.

Στους δύσκολους και απαιτητικούς καιρούς που έρχονται, η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, αυτοί που υποφέρουν, απαιτούν απ’ όλες τις δυνάμεις που αναφέρονται στο λαό την πραγματική κοινή δράση στο κίνημα, που θα υπηρετεί την ενεργοποίηση των λαϊκών μαζών, τη δράση, την αντίσταση και τη διεκδίκηση, σε κόντρα με το σύστημα, στην προοπτική της αναμέτρησης και της ανατροπής του.

Το ΚΚΕ(μ-λ) χαρακτηριζόταν και χαρακτηρίζεται από τη λογική και πρακτική της κοινής δράσης, τόσο καθημερινά στο κίνημα και σε διάφορα μέτωπα, όσο και κεντρικότερα, όπως αυτή εκφράστηκε και στηνΠρόταση Μετωπικού Συντονισμού, Κοινής Δράσης και Αγώνα τον Οκτώβρη του 2011 και με ό,τι αποκρυστάλλωσε μέχρι σήμερα.

Και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την κατεύθυνση της κοινής δράσης, στη βάση της ειλικρινούς επιδίωξης πραγματικών πολιτικών συμφωνιών. Γιατί θεωρούμε ότι μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις βαθύτερες ανάγκες του λαού για αντίσταση και αγώνα για την ανατροπή της άγριας επίθεσης, κυβέρνησης, άρχουσας τάξης και ιμπεριαλιστών.

27.12.2014

5 σχόλια:

 1. Καλά ... μην μιλάς για ... χυλόπιτα !

  Απλά, οι ... "κομμουνιστές" του μ/λ, θέλουν ... απ΄ευθείας διαπραγματεύσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, και όχι ... μέσω άλλου !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @faros:
   Από όσα γνωρίζω, εδώ κάνεις λάθος.
   Μπορεί να έχουμε τις διαφορές που έχουμε από τους ,,,,μουλάδες, αλλά οι άνθρωποι αυτοί με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε είχαν, ούτε επιδίωξαν ποτέ σχέση.
   Σε αυτά είναι έντιμοι.
   Πρόσεξε τι λένε και στους ΑΝΤΑΡΣΥους εξάλλου:
   ".... το «μεταβατικό πρόγραμμα» αποτελεί αντικειμενικά, για όλες τις δυνάμεις που απαρτίζουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τον οδηγό μιας παραπληρωματικής σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ πλεύσης...."

   Διαγραφή
  2. Το εντυπωσιακό ήταν ότι περιμέναν να συννενοηθούνε και ότι πήγαν να βρούνε μία άκρη, τουλάχιστον κατάλαβαν έστω και εκ των υστέρων τι εστί ΑΝΤΑΡΖΥΡΙΖΑ, μου κάνει εντύπωση που δεν το πήραν πρέφα, χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει...

   Alex Mpr Emp

   Διαγραφή
 2. Οι μισοί μλ από δεξιά και μικρά γράμματα πήραν περίπτερο ανάπηρου πολέμου κατά του ΚΚΕ και έγιναν α-συνέχεια και οι άλλοι μισοί ενώθηκαν με τους ΜΛ από αριστερά και κεφαλαία. Παιδική αρρώστια.

  Καλή χρονιά. Γιώργος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @Γιώργος Γκέκας:
   Δεν είναι ακριβώς αυτή η ιστορία του Μ-Λ στην Ελλάδα.
   Παρά τις διαφωνίες μου, είναι ο μόνος χώρος που αφενός σέβομαι, αφεταίρου έχει διακαιωθεί και η στάση του μετά το '56.
   Πολύ αργότερα τα έκαναν χάλια...

   Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.