Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Λ.Δ. Κορέας: «Απρόσεκτος σαν πίθηκος σε δάσος ο Ομπάμα»

«Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι πάντα απρόσεκτος στα λόγια και τις πράξεις όπως ένας πίθηκος μέσα σε ένα τροπικό δάσος», ανέφερε η Εθνική Επιτροπή Άμυνας της Λ.Δ.Κορέας .

Αιτία στάθηκε η προβολή της ταινίας «The Interview», ανήμερα τα Χριστούγεννα, στις κινηματογραφικές αίθουσες, γεγονός για το οποίο η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας, κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

«Εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να είναι αλαζονικές, δεσποτικές και να χρησιμοποιούν γκανγκστερικές πρακτικές παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις (της Βόρειας Κορέας), θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι οι αποτυχημένες πολιτικές τους ενέργειες θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε θανατηφόρα πλήγματα», δήλωσε εκπρόσωπος της Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Πηγή:Tribune.gr

10 σχόλια:

  1. απαράδεκτη η ανακοίνωση εάν βεβαια δεν είναι κατασκευασμένη ειδηση, από αυτές που ακούμε τελευταία από τις αντικομμουνιστικες φυλλάδες. Ο Ομπαμα μπορεί να περιγραφει με πολλά απαξιωτικά επίθετα πολιτικά, αλλα το πίθηκος είναι ακρως ρατσιστικο και ακυρωνει καθε κριτική. Η πολιτική των ΗΠΑ είναι το πρόβλημα όχι ο κάθε πρόεδρος που υπηρετεί τον ιμπερεαλισμό. Α.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Α.Κ:
      το «Απρόσεκτος σαν πίθηκος σε δάσος" μάλλον για κάποια δική τους έκφραση μου μοιάζει (κάτι σαν το "ταύρος σε υαλοπωλείο" π.χ.) παρά για ρατσιστικό σχόλιο.
      Άσε που μου μοιάζει λίγο δύσκολο να είναι "ρατσιστής" ο κολλητός του ...Ντένις Ρόντμαν, ακόμη και αν αφήσουμε τα ιδεολογικά απ'έξω.
      Πάντως έχει ήδη γίνει προσπάθεια να περάσει η δήλωση σαν ρατσιστική, αφού στους περισσότερους τίτλους που την είδα έχει μείνει μόνο το "πίθηκος ο Ομπάμα".
      Για αυτό και το παράθεσα και ως έχει.

      Διαγραφή
  2. Δεν υπαρχει πιθανοτητα απο κομμουνιστη να ειναι με ρατσιστικη στοχευση. Πρεπει ναειναι δικη τους εκφραση. Χωρια οτι μπροστα στα εγκληματα του καπιταλισμου αυτα μοιαζουνε με πταισματα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μπαίνει καν θέμα ρατσισμού. Σκεφτόμαστε σαν άσπροι και θεωρούμε πως κάποιος επειδή είναι μαύρος είναι πίθηκος, αλλά οι κορεάτες είναι κίτρινοι και άρα και οι άσπροι θα μπορούσαν να είναι πίθηκοι γι αυτούς αν είχαν ρατσιστική πρόθεση. Πίθηκας ο ομπάμας όπως πίθηκας και ο άδωνις όπως πίθηκας και ο μιχαλολιάκος. Ο πίθηκος είναι πίθηκος ανεξάρτητα από το χρώμα του.
    moshi moshi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή, με ποιον τρόπο ανέμεναν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις να αντιδράσουν οι κρατικές αρχές της ΛΔ Κορέας; Έναντι μίας τέτοιας πρόκλησης;

    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να προβάλουν την ταινία και στα σχολεία τους (της Λ.Δ.Κορέας) είχαν προφανώς την απαίτηση....

      Αλλιώς θα τους καταγγείλουν τους Κορεάτες για "αντιδημοκρατικούς". Έ ρε ξύλο που θέλουν μερικοί....

      Διαγραφή
  5. Ναι, "σωστά"!
    Ούτως ή άλλως, στο πεδίο της κινηματογραφικής παραγωγής προστέθηκε ακόμη μία άθλια ταινία.

    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. TRASH. Σωστη ιδεα για τα σχολεια. Αυτο ειναι δημοκρατια μη γελας καθολου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ταινια ειναι αθλια, δεν αξιζει να ασχοληθει κανεις και να κανει διαφημιση στους παραγωγους της.
    Το θεμα ειναι τι λασπη και ψεμα περναει στον κοσμο.
    Δυστυχως η αντικομμουνιστικη προπαγανδα εχει περασει ακομα και σε νεους που αυτοχαρακτιριζονται Σκεπτικιστες.
    Κριμα γιατι εβρισκα ενδιαφερον το σαιτ τους

    http://westcult.gr/index.php/arthrografia/dytikes-taksiarxies/kapoies-koultoyres-den-einai-apla-diaforetikes-einai-anoteres

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @βασ.:
      Εγώ από το τίτλο του σάιτ τους (westcult) και μόνο, θα συμπέραινα πως πρόκειται για φασίστες.
      Υπάρχουν και έξυπνοι και καλλιεργημένοι τέτοιοι. Δεν περιορίζονται στα ούγκανα της ΧΑ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.