Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΥΠΟΘΕΣΗ ΡΩΜΑΝΟΥ: Παίζουν επικίνδυνα με τη ζωή του

Παίζουν επικίνδυνα με τη ζωή του κρατούμενου οι αρμόδιοι φορείς



Τον κίνδυνο που διατρέχει η ζωή του 21χρονου κρατούμενου απεργού πείνας Ν. Ρωμανού τόνισαν στη χτεσινή συνέντευξη στον κοινωνικό χώρο «Εμπρός», εκπαιδευτικοί, γιατροί και φίλοι των τεσσάρων πλέον κρατούμενων απεργών.
Ο Ν. Ρωμανός κάνει απεργία πείνας, γιατί δεν του δίνουν την άδεια που δικαιούται για να παρακολουθεί τα μαθήματα στο ΤΕΙ που έχει περάσει όντας κρατούμενος.

«Η κατάσταση του Νίκου δεν είναι καλή, αλλά δεν θα μπω σε λεπτομέρειες θανατολογίας», τόνισε η Λ. Βεργοπούλου, γιατρός - αναισθησιολόγος και μητέρα κρατούμενου απεργού πείνας, που συμπαραστέκεται στον Ν. Ρωμανό. Υπογράμμισε ότι θέλει να προχωρήσει μέχρι τέλους χωρίς τη λήψη ενδοφλέβιων υγρών κ.τ.λ.

Παρέμβαση έκανε και ο Π. Δαμιανός, εκπαιδευτικός - διευθυντής του γυμνασίου - λυκείου των φυλακών ανηλίκων Αυλώνα. Μίλησε ως δάσκαλος του Ν. Ρωμανού και άλλων παιδιών, εκπροσωπώντας, όπως είπε, τους συναδέλφους του (σ.σ. σύλλογος καθηγητών του σχολείου). Είμαστε στο 15ο έτος λειτουργίας του εκπαιδευτικού Γυμνασίου και Λυκείου των φυλακών. Προσπαθούμε να δώσουμε φως και ελπίδα σε αυτά τα παιδιά, ανέφερε. Επίσης πρόσθεσε ότι αυτό που συμβαίνει στον Ν. Ρωμανό και σε άλλους φοιτητές είναι ανεπίτρεπτο. Πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες όσο δύσκολα και να είναι, για να λάβει σάρκα και οστά η προστιθέμενη αξία του κατορθώματος των μαθητών αυτών με τη μορφή του εκπαιδευτικού μοχλού για να υπάρξει ελπίδα.

Η εγκληματολόγος - καθηγήτρια Ν. Τσουκαλά, αναφέρθηκε στην πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης για εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων με τηλεδιάσκεψη, λέγοντας ότι «μεταφέρει τη λογική των φυλακών Γ (σ.σ. των λεγόμενων φυλακών υψίστης ασφαλείας) στις φυλακές τύπου Β, γι' αυτό είναι επικίνδυνη η πρόταση» είπε. Επιπρόσθετα, πρόσθεσε ότι οι άδειες που δίνονται στους κρατούμενους ένα λόγο ύπαρξης έχουν, να μην αποκοπούν οι κρατούμενοι από την κοινωνία.

Ο πατέρας του Ν. Ρωμανού, τέλος, είπε ότι «δεν μπορεί κανείς να κάνει μικροπολιτική με τα σώματα των άλλων». Για το παιδί του, είπε ότι «ακολουθεί μια προσωπική ηθική στάση και δεν διστάζει να βάλει σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή του».

Παρέμβαση στο θέμα έκανε χτες και η Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία της «για τα επαναλαμβανόμενα πλέον κρούσματα άρνησης ουσιαστικής εξέτασης αιτημάτων κρατουμένων ή ακόμα και για την άρνηση αναγνώρισης δικαιωμάτων σε εξόφθαλμες περιπτώσεις». Και όπως σημειώνει «Οι δικαστικές αρχές βρίσκονται ενώπιον ενός πραγματικού και δύσκολου διλήμματος, ειδικά όταν μπορεί να συσχετιστεί και με απώλεια ζωής: Εν τέλει, θέλουμε σωφρονισμό ή εκδίκηση;».
Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος που προχτές είχε εμφανιστεί ως δήθεν υπερασπιστής του δικαιώματος του Ν. Ρωμανού να παρακολουθεί τα μαθήματα στο ΤΕΙ, χτες έκανε διορθωτική δήλωση με την οποία επί της ουσίας υιοθετεί τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης περί παρακολούθησης των μαθημάτων με τηλεδιάσκεψη. Με διαρροές σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης η κυβέρνηση εμφανίστηκε έτοιμη να νομοθετήσει τη δυνατότητα για παρακολούθηση μαθημάτων εξ αποστάσεως στην περίπτωση που το δικαστικό συμβούλιο δεν επέτρεπε τελικά στον κρατούμενο να πάρει άδεια, για να πάει στη σχολή του.
Πηγή: Ριζοσπάστης
Βλέπε ακόμη: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.