Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

 Εμποροϋπάλληλοι: Μαζικές παρεμβάσεις σε μεγάλα καταστήματα στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας

Απεργούν πανελλαδικά οι εργαζόμενοι στο εμπόριο σήμερα Κυριακή 14 Δεκέμβρη ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής-αργίας.

Στην Αθήνα πραγματοποιούνται μαζικές εξορμήσεις του Συλλόγου Εμπορουπαλλήλων στο «Πράκτικερ» του Αιγάλεω, στο «Άττικα» και στο Mall στο Μαρούσι. Μοιράζεται η ανακοίνωση του Συλλόγου για την κατάργηση της Κυριακής αργίας που προωθεί η κυβέρνηση στην οποία τονίζεται ότι «η κατάργηση της Κυριακής-αργίας είναι η εφαρμογή της οδηγίας της ΕΕ για την εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και των 68 ωρών».


Αθήνα-Άττικα
Νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων στη πλατεία Μητροπόλεως όπου ιδιαίτερα επισημάνθηκε ότι τα μεγάλα καταστήματα δρομολογούν το άνοιγμα των καταστημάτων τους για τρίτη Κυριακή, στις 28 Δεκέμβρη ενώ, όπως καταγγέλθηκε, ήδη σε κάποια μεγάλα καταστήματα έχουν βγεί και η βάρδιες για εκείνη την ημέρα.

Στον Πειραιά πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και στη συνέχεια παρεμβάσεις ενημέρωσης για την κατάργηση της Κυριακής αργίας στο Νόtos Gallery και στο Carfour» στο Πασαλιμάνι.

Με εξόρμηση μέσα και έξω από το «Carfοur» Ευκαρπίας ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή κινητοποίηση της Ένωσης Εμπορουπαλλήλων. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το κατάστημα.

Συγκεντρώσεις και εξορμήσεις είναι σε εξέλιξη στη Λαμία και στο Ηράκλειο.


Πηγή: 902

4 σχόλια:

  1. http://pitsirikos.net/2014/12/%ce%b5%ce%b3%cf%8e-%cf%88%cf%8e%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae/#more-39677

    Με εκνευριζει που μερικοι, κανοντας online παραγγελια, νομιζουν οτι τα πραγματα ερχονται μονα τους.Αλλα με εκνευριζει και η επιλεκτικη ευαισθησια για την κυριακατικη εργασια.Δουλευω 2,5+ χρονια ντελιβερι σε γνωστη ελληνικη εταιρια πιτσας, με τρελο ωραριο και ξεφτιλα μισθο, μεχρι να βρω κατι καλυτερο.Ποτε δε καταλαβα γιατι το ανοιξεις το μαγαζι σου κυριακατικα ειναι εγκλημα, αλλα το να παραγγελνει καποιος την νυχτα κυριακης ή σε αργιες και να τρεχω να του φερνω την παραγγελια, θεωρειται λογικοτατο. Κ ολα αυτα χωρις μπονους και με κινδυνο να με φαει κανεις πανω στο μηχανακι μου.Αυτο ποτε δεν το καταλαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @νικος β.:
      μετά την Κυριακή ως εργάσιμη, έρχεται και το 24ωρο. Πρώτα για το εμπόριο και μετά για όλους.
      Το ανοίξεις το μαγαζί ΣΟΥ (-δικό σου είναι;) Κυριακάτικα, σημαίνει πως κάποιες (πολλές-πάρα πολλές) οικογένειες εργαζόμενων δεν έχουν ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ για να βρεθούν μαζί. Επίσης σημαίνει ΚΑΜΜΙΑ ΜΕΡΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΣ, απληρωσιά (πόσοι εργοδότες θα πληρώνουν την παραπάνω μέρα, και μάλιστα με 175%;), και γενικότερα την ολοκλήρωση της ζωής-λάστιχο για τον εργαζόμενο.
      Επιπλέον σημαίνει πως οι εργοδότες απαλάσσονται από την υποχρέωση αυξημένης πληρωμής για τις αργίες.
      Ο δρόμος που ανοίγει από αυτό είναι ο "-ώρα δουλειά-ώρα λεφτά".
      Το κατάλαβες μήπως τώρα το "έγκλημα";

      Διαγραφή
    2. Βλέπε και εδω:
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/12/1412.html

      Διαγραφή
  2. επειδή είμαι σε ανάλογο χώρο ( διανομή ) και έχω ακούσει και αλλα παρόμοια παράπονα από αλλα παιδιά, να πούμε να μην απογοητεύεται κανένας, μονο με μαζικότητα και αλληλεγγύη μπορούμε να σταματήσουμε την εκμετάλλευση των εργατών από τις αυθαιρεσίες των αφεντικών που πλεον φτάνουν και σε όρια τραμπουκισμού. αν θέλει ο φίλος, ας κοιτάξει το σαιτ μας, εκεί μπορεί να βρει ανθρώπους που μπορεί να ακουσουν τα προβληματα του και να τον βοηθήσουν. Δεν εισαι μονος!

    http://pizzafanworkers.wordpress.com/

    B.T.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.