Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Επιχειρησιακά έτοιμη από το 2015 η δύναμη εξαιρετικά ταχείας αντίδρασης του ΝΑΤΟ

Τα πρώτα στρατεύματα του ΝΑΤΟ «εξαιρετικά ταχείας αντίδρασης», που θα μπορούν να αναπτύσσονται σε διάστημα μερικών ημερών σε περιπτώσεις κρίσεων, θα είναι επιχειρησιακά από τις αρχές του 2015, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Μια προσωρινή μονάδα με πολύ υψηλό επίπεδο ετοιμότητας (...) θα είναι επιχειρησιακή στις αρχές της επόμενης χρονιάς», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μία ημέρα πριν από τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Με αυτό τον τρόπο, θα είμαστε ακόμη περισσότερο προετοιμασμένοι να αποτρέπουμε και να αμυνόμαστε εναντίον κρίσεων που μπορούν να εμφανιστούν στα σύνορά μας», συνέχισε ο ίδιος.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ Ντάγκλας Λιουτ έκανε λόγο από την πλευρά του για «δοκιμαστικό τάγμα», που θα χρησιμεύσει ως «αρχέτυπο» ήδη από τις αρχές του 2015.

Οι στρατιώτες της μονάδας άμεσης αντίδρασης θα προέρχονται από τη Δύναμη Αντίδρασης του ΝΑΤΟ, στην οποία συμμετέχουν εκ περιτροπής συνολικά 15.000 στρατιώτες της Συμμαχίας κάθε χρόνο. Μέχρι τώρα, οι πιο γρήγορες μονάδες του ΝΑΤΟ χρειάζονται τουλάχιστον μερικές εβδομάδες για να αναπτυχθούν. Το 2015 κάποιες μονάδες της προσωρινής δύναμης θα μπορούν να αναπτύσσονται «σε δύο με πέντε ημέρες», σύμφωνα με διπλωματική πηγή.

Νέες κατηγορίες κατά της Ρωσίας

Παράλληλα, ο Στόλτενμπεργκ κατηγόρησε τη Ρωσία ότι παραβιάζει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην ανατολική Ουκρανία, αποστέλλοντας μεγάλα φορτία εξελιγμένων όπλων στους ρωσόφωνους πολιτοφύλακες. Η ουκρανική κυβέρνηση δήλωσε χθες ότι μία αυτοκινητοπομπή 106 οχημάτων εισήλθε στις περιοχές στα ανατολικά από τη Ρωσία, χωρίς να λάβει την άδεια του Κιέβου και κατηγόρησε τη Μόσχα ότι χρησιμοποιεί τα φορτία που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, προκειμένου να στείλει όπλα και πυρομαχικά στους αυτονομιστές αντάρτες. «Διακρίνουμε μία σημαντική αύξηση δυνάμεων στο εσωτερικό και στα σύνορα με την Ουκρανία», πρόσθεσε ο Στόλτενμπεργκ σε μία συνέντευξη Τύπου.

Καταγράφονται «σημαντικές μεταφορές ρωσικών εξελιγμένων όπλων, εξοπλισμών και στρατιωτικού προσωπικού προς τους βίαιους αυτονομιστές», σημείωσε.
Πηγή: 902
Βλέπε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.