Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ISIS : Ένα σενάριο για να καταστραφεί η Ρωσία

Το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε ομόφωνα, κάτι το οποίο είναι μία σπάνια περίπτωση τα τελευταία χρόνια, μία απόφαση για τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Η Pravda πήρε συνέντευξη από τον γραμματέα του Προεδρείου της Ακαδημίας για τα Γεωπολιτικά Προβλήματα,(the Presidium of the Academy of Geopolitical Problems) Araik Stepanyan, πάνω σε παλιές και νέες απειλές στη Μέση Ανατολή και σε όλον τον κόσμο.
«-Γιατί η Ρωσία υποστήριξε τις ΗΠΑ ; Όχι τόσο καιρό πριν, υπήρξε μία θερμή συζήτηση για την εμπλοκή των ΗΠΑ στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρία και τη Ουκρανίας. Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ θέλουν να καταστρέψουν την Ρωσία με τα χέρια των Ουκρανών φασιστών. Ωστόσο, η Ρωσία υποστήριξε τις ΗΠΑ. -Γιατί;»
«Η Ρωσία έχει τη δική της λίστα για τρομοκρατικές οργανώσεις. Κάποιες από αυτές, που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα μας, δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των ΗΠΑ. Τους λογαριάζουν ως μαχητές της ελευθερίας και της δημοκρατίας και υποστηρίζουν κάποιες από αυτές. Η Ρωσία καλεί για τον συντονισμό της βάσης δεδομένων των τρομοκρατικών οργανώσεων, έτσι ώστε να υπολογίζονται ξεκάθαρα ως τρομοκρατικές οργανώσεις για όλον τον κόσμο. Σε αυτή την περίπτωση, θα ήταν πιθανό να πιάσουμε μέλη τέτοιων οργανώσεων και να τους δικάσουμε, από το να βομβαρδίζουμε απλά κυρίαρχα κράτη. Η Ρωσία ψήφισε υπέρ του συντονισμού της διεθνούς δράσης.»
«-Έχουμε συγκεκριμένο συμφέρον σε αυτό το σημείο ;»
«Φυσικά. Οι ΗΠΑ και η Τουρκία δεν υπολόγιζαν την ISIS ως τρομοκρατική οργάνωση. Η Ρωσία δεν θεωρεί το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα(PKK) ως τρομοκρατική οργάνωση, αλλά οι Αμερικανοί τους θεωρούν. Η Ρωσία θεωρεί τη Μουσουλμανική Αδελφότητα ως τρομοκρατική οργάνωση, αλλά οι Αμερικανοί όχι. Έχουμε διαφορετικές απόψεις. Ακόμα και η Αίγυπτος έκρινε τη Μουσουλμανική Αδελφότητα ως τρομοκρατική οργάνωση. Οπότε έχουμε τα δικά μας συμφέροντα εδώ. Επιπλέον, η Ρωσία ίσως ακόμα και να περιορίσει τους Αμερικανούς μέχρι ένα σημείο. Είναι πολύ δύσκολο να πείσεις τους Αμερικανούς να παρατήσουν τη θέση τους. Είναι πεισματάρηδες, ακόμα κι αν κάνουν λάθος. Αυτή είναι η θέση τους και η πολιτική τους.»
«Ο Ρώσος Υπουργός Εσωτερικών Λαβρόφ διπλωματικά δεν ονόμασε αυτούς που είναι άμεσα υπεύθυνοι για την αυξανόμενη απειλή του Ισλαμικού Κράτους. Είπε ότι ο βομβαρδισμός της Λιβύης και η Συριακή διαμάχη οδήγησαν στο γεγονός ότι η ISIS φιγουράρει σήμερα ως μία τεράστια απειλή στον πλανήτη. Δεν καλεί ως υπεύθυνες για αυτό τις δυτικές χώρες. Είναι μέρος ενός κρυφού αγώνα να αλλάξει(η Ρωσία) την αμερικανική στάση στην Ουκρανία, να υποστηρίξει τις ΗΠΑ στη μάχη κατά της ISIS και να διατηρήσειτην ουδετερότητά της στην Ουκρανία ;»
«Η ρητορική του Ρώσου υπουργού εσωτερικών αντιπροσωπεύει τη Ρωσική Διπλωματική Σχολή. Οι παρατηρήσεις του είναι πράγματι διπλωματικές. Είναι απόλυτα σωστός που δεν ονομάζει τις υπεύθυνες πλευρές συγκεκριμένα, επειδή περιλαμβάνει ολόκληρο το δίκτυο πληροφοριών των ΗΠΑ που εκπροσωπείται από την Αλ Κάιντα και την Αλ Νουσρα, από την οποία η ISIS αποχώρησε.

Αυτές είναι οι δομές που δημιούργησαν οι Αμερικανοί. Επένδυσαν από 3 έως 9 δις στον Μπιν Λάντεν. Πού πήγε η Αλ Κάιντα ; Κάθε μία από αυτές τις οργανώσεις εκτελεί μία συγκεκριμένη λειτουργία. Η Αλ Κάιντα επέτρεψε τους Αμερικανούς να εισβάλλουν στη Μέση Ανατολή, στο Αφγανιστάν και πιο πέρα – έχουν ήδη βάσεις στην περιοχή της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Η Αλ Κάιντα εξαφανίστηκε ήσυχα. Αλλά πρώτα, η Αμερικανική ηγεσία χρησιμοποιούσε την Αλ Κάιντα για να φοβερίσει τον κόσμο και την αμερικανική κοινωνία. Ηχογραφημένα μηνύματα με απειλές του Μπιν Λάντεν εμφανίζονταν τακτικά. Σήμερα, αντί από ηχητικά, ο κόσμος παρακολουθεί βίντεο, όπου οι τρομοκράτες αποκεφαλίζουν ομήρους. Και για μία ακόμα φορά, οι ΗΠΑ αρχίζουν να ταρακουνούν την διεθνή κοινότητα, πείθοντας τους πάντες ότι πρέπει να τους βομβαρδίσουν, και ούτω καθ΄εξής.»
«-Πιστεύετε ότι όλο αυτό είναι σχεδιασμένο ;»
«Όλο αυτό είναι ένα παιχνίδι των ΗΠΑ. Τιμωρούν τις δυνάμεις που δεν θέλουν να υπακούσουν στις ΗΠΑ. Αυτοί που το κάνουν, λαμβάνουν υποστήριξη και βοήθεια από τις ΗΠΑ. Ο σχιζοφρενής Αμερικάνος ΜακΚέιν μιλάει πάντα κυνικά και με θράσος. Αυτός είναι ο τρόπος της αμερικανικής διπλωματίας – υποκριτική και κυνική διπλωματία. Ο Μακκέιν λέει ότι είναι συνεχώς σε επαφή με Αμερικανούς συνεργάτες που οι ΗΠΑ τους θεωρούν μαχητές κατά τους καθεστώτος του δικτάτορα Άσαντ. Τοποθετούν τον Άσαντ στο ίδιο επίπεδο με τα καθάρματα της ISIS. Αν όλα πάνε σύμφωνα με το αμερικανικό σενάριο, τους υποστηρίζουν. Αν κάποιος πάει ενάντια στη γραμμή των ΗΠΑ, οι Αμερικανοί τους τιμωρούν.»
«-Ποιος είναι ο απώτερος στόχος αυτού του σεναρίου ;»
Βεβαίως, ο στόχος της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής είναι να καταστρέψει τη Ρωσία. Ένας άλλος δικός τους στόχος είναι η Κϊνα. Όλες αυτές οι διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στη Μέση Ανατολή ξεκίνησαν από τις ΗΠΑ και στοχεύουν τη Ρωσία και την Κίνα.»
«-Αποτελεί ο εν λόγω βομβαρδισμός της ISIS στην Συρία μία αρχή της επιχείρησης που τότε θα προχωρήσει στην καταστροφή του Μπασάρ Άσαντ ;»
«Φυσικά. Οι Αμερικανοί προμηθεύουν όπλα στον λεγόμενο Απελευθερωτικό Στρατό (Free Syrian Army), αλλά είναι πολύ αδύναμος. Η Αλ-Νούσρα, η ISIS και άλλες ομάδες κατέλαβαν αποθήκες του στρατού αυτού. Δεν υπάρχουν Σύριοι σε αυτές τις οργανώσεις. Επειδή οι Σύριοι δεν θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα τους. Αυτοί είναι μισθοφόροι από όλον τον Ισλαμικό κόσμο, από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Μέσω του βομβαρδισμού, οι Αμερικανοί επιδιώκουν να ενδυναμώσουν την οργάνωση που ελέγχουν, ώστε αυτή η οργάνωση έπειτα να νικήσει στη Συρία. Υπάρχει μία εκδοχή ότι ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους, al-Baghdadi, είναι πολίτης του Ισραήλ, ο οποίος τοποθετήθηκε σε αυτήν την οργάνωση. Βρισκόταν στις αμερικανικές φυλακές, αλλά τότε οι Αμερικανοί τον ελευθέρωσαν και τον έκαναν αρχηγό. Οι Αμερικανοί προσπαθούσαν να κάνουν το ίδιο με την Αλ Νούσρα, αλλά απέτυχαν. Αυτοί οι τύποι ήταν περισσότερο ανελέητοι, πονηροί και τολμηροί. Η ISIS συνέτριψε την αντιπολίτευση και την αλ Νούσρα επειδή είχαν μία καθολική ιδεολογία. Τώρα έχουν εδάφη, χαλιφάτο, αρχηγό, χρήματα, στρατό.

Η ISIS έχει κάτι από όλα. Έχει κάτι από τους μάρτυρες του Ιεχωβά, από αρχαϊκό Ιουδαϊσμό, από τον εγκληματικό κόσμο… Δηλαδή έχτισαν μια πολύ καλή, καθολική και απλή ιδεολογία. Η βασική ιδέα της είναι η λανθασμένη αντίληψη του τέλους του κόσμου. Για να σωθεί κάποιος πρέπει να ενωθεί και να πάει στο τέλος του κόσμου μαζί τους υπόλοιπους. Σε ένα άλλο κόσμο, θα έχουν ωραίες γυναίκες κλπ.»
«Αν αυτό είναι ένα σενάριο για την καταστροφή της Ρωσίας και τη Κίνας, γιατί η ρωσική κυβέρνηση είναι τόσο παθητική στις απαντήσεις της; Γιατί δεν στέλνει η Ρωσία καράβια στον Άσαντ ; Γιατί δεν προστατεύει τη Συρία από το βομβαρδισμό ; Πού σκοπεύει αυτή η στάση ;»
«Για πολλά χρόνια, η χώρας μας ασκούσε εξωτερική πολιτική της πλήρους υποχώρησης και ήττας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ένα μέρος της φιλελεύθερης ελίτ διείσδυσε στις δομές εξουσίας, υπάρχει μία ισχυρή δύναμη μέσα στους ολιγαρχικούς κύκλους που δεν υποστηρίζει τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας. Υποστηρίζουν τις δυτικές πολιτικές. Η ηγεσία μας είναι διαιρεμένη, οπότε δεν μπορεί να έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση, να είναι πιο άκαμπτη στη στάση της.»
«-Μαλλον, μπορεί να είναι εξαιτίας του γεγονότος ότι η Ρωσία είναι οικονομικά αδύναμη συγκρινόμενη με την Αμερική. Μας έχουν ασκήσει πιέσεις οι κυρώσεις;
«Μας έχουν ασκήσει, αλλά η Ρωσία είναι αυτάρκης χώρα. Έχει όλους τους πόρους που χρειάζεται. Το κύριο πράγμα είναι πώς να τους οργανώσει. Αν δεν υπήρχαν αυτοί οι σαμποτέρ, που είχαν επενδύσει στις δυτικές τράπεζες για 25 χρόνια, από τη ρώσικη οικονομία, την επιστήμη, και την εκπαίδευση, θα ήμασταν η πιο ευημερούσα χώρα στον κόσμο. Έχουμε τόσες πολλές ευκαιρίες. Παρά τη διαρροή έξυπνου ανθρώπινου δυναμικού κατά τη δεκαετία του ’90, η Ρωσία ακόμα έχει επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες. Ακόμα, αυτοί, που συμπαθούν τη Δύση, δεν επιθυμούν να συμβεί κάτι τέτοιο. Είναι βολικό για αυτούς να κερδίζουν χρήματα εδώ και να τα επενδύουν έπειτα στη Δύση. Τα παιδιά τους σπουδάζουν στη Δύση. Τα χρήματα επενδύονται εκεί.

Η Δύση κατηγορεί τη Ρωσία για διαφθορά. Πού πηγαίνουν οι διεφθαρμένοι Ρώσοι αξιωματούχοι ; Το έχει σκάσει κανείς για την Ινδία ή για την Κίνα για παράδειγμα ; Όχι . Όλοι τους το σκάνε στη Δύση. Οι δυτικοί παίρνουν αυτό που θέλουν. Αποκήρυξαν τα χρήματα του Μουαμάρ Γκαντάφι, τα χρήματα ενός δικτάτορα και έβαλαν ένα τρις δολλάρια στις τσέπες τους. Μπορούν να κάνουν ακριβώς το ίδιο με λεφτά των Ρώσων ολιγαρχών. Το ίδιο εύκολα, μπορούν να συλλάβουν λογαριασμούς και να κατασχέσουν όλα τα λεφτά. Οι Αμερικανοί ξεκάθαρα έδωσαν ένα σήμα στους Ρώσους ολιγάρχες: σκοτώστε τον Πούτιν ή βγάλτε τον από τη θέση του με κάθε μέσο και θα συνεχίσετε να είστε ευπρόσδεκτοι.»
«-Γιατί δεν απαντά ο Πούτιν σε αυτό ;»
«Δεν έχουμε ούτε την Σοβιετική Αστυνομία(NKVD), ούτε τη Γκεστάπο. Πρέπει να γίνει με πολιτισμένο τρόπο, να μη σοκαριστεί η κοινωνία. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε ένα ξεκάθαρο σήμα ότι η Ρωσία δεν θα αφήσει τη Συρία, τη νότια Οσσετία, την Αμπχαζία και την Κριμαία. Οι Αμερικανοί αντιλαμβάνονται ότι η Ρωσία γίνεται ισχυρότερη.»

Συνέντευξη από τον Lyuba Lulko
Pravda.Ru via Αντιπαγκοσμιοποίηση (τα λινκ και οι υπογραμμίσεις προστέθηκαν από εμάς)
Βλέπε ακόμη:

3 σχόλια:

  1. «Για πολλά χρόνια, η χώρας μας ασκούσε εξωτερική πολιτική της πλήρους υποχώρησης και ήττας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ένα μέρος της φιλελεύθερης ελίτ διείσδυσε στις δομές εξουσίας, υπάρχει μία ισχυρή δύναμη μέσα στους ολιγαρχικούς κύκλους που δεν υποστηρίζει τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας. Υποστηρίζουν τις δυτικές πολιτικές. Η ηγεσία μας είναι διαιρεμένη, οπότε δεν μπορεί να έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση, να είναι πιο άκαμπτη στη στάση της.»

    Αυτήν την αντίφαση θέλω να δω πως και μέχρι πότε ο Πούτιν θα καταφέρνει να ισορροπεί εντός της καπιταλιστικής πραγματικότητας.

    Decadent

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Decadent:
      Το προφανές είναι πως οι Ρώσικες ενδοαστικές αντιθέσεις βαράνε κόκκινο.
      Ίσως τελικά έτσι να εξηγούνται και κάποιες περίεργες τούμπες στην Ρώσικη εξωτερική πολιτική.

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς έτσι, το θέμα είναι το μέχρι πότε θα βρίσκεται η χρυσή τομή που τους ικανοποιεί όλους κάτι που για μένα είναι αδύνατο κι είναι καθαρά εγγενής προυπόθεση νεο-αποικιοποίησης.

      Decadent

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.