Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Ακονίζουν μαχαίρια οι ιμπεριαλιστές

Ανάπτυξη έως και 40.000 στρατιωτών κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία

ΤΟ ΒΗΜΑ

Στρατιωτική άσκηση πρωτοφανούς έκτασης για την ανατολική Ευρώπη βάζει στο τραπέζι το ΝΑΤΟ, με στρατηγό υπεύθυνο για την περιοχή να βλέπει πιθανή την ανάπτυξη μέχρι και 40.000 στρατιωτών κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.

Η κρίση με την Ουκρανία έχει οδηγήσει σε επιδείξης στρατιωτικής δύναμης και από τις δύο πλευρές, πρακτικές που θυμίζουν εποχές του Ψυχρού Πολέμου. Γυμνάσια μεγάλης έκτασης στην ανατολική Ευρώπη σίγουρα θα προκαλούσαν αντιδράσεις από τη Μόσχα.

Ο υπεύθυνος, μεταξύ άλλων, για την ανατολική Ευρώπη στρατηγός Χανς-Λόταρ Ντομρόζε ανέφερε στη γερμανική Welt πως το ΝΑΤΟ «έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε στρατιωτικές ασκήσεις με δυνάμεις από 25.000 μέχρι 40.000 στρατιώτες μόνο στις δυτικές χώρες της Συμμαχίας».

«Θεωρώ πιθανό, πως μελλοντικά θα το κάνουμε και στην ανατολική Ευρώπη και τη Βαλτική» είπε στρατηγός. Δεν έδωσε ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες.

Επιπλέον, ανέφερε πως η δύναμη ταχείας ανάπτυξης του ΝΑΤΟ που αποφασίστηκε πρόσφατα θα έχει δύναμη μεταξύ 5.000 και 7.000 και «εάν όλα προχωρήσουν σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου».

Μέχρι πρότινος, οι αναφορές για τη ΝΑΤΟϊκή δύναμη ταχείας ανάπτυξης μιλούσαν για δύναμη μεταξύ 3.000 και 5.000 στρατιωτών.
Πηγή: Γιώργος Σαρρής
Την ίδια στιγμή:

Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ρωσίας- Σερβίας μέσα στον Νοέμβριο

Κοινές εναέριες αντιτρομοκρατικές ασκήσεις θα πραγματοποιήσουν Ρωσία και Σερβία έως τις 15 Νοεμβρίου. Οπως ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Αμυνας οι ασκήσεις θα διεξαχθούν από κοινού με τις σερβικές μονάδες εδάφους - αέρος, με τη συμμετοχή ρώσων και σέρβων αλεξιπτωτιστών, στα πλαίσια των ρωσο-σερβικών ασκήσεων των ειδικών και των εναέριων δυνάμεων «Srem 2014».

Οι στρατιωτικές ασκήσεις διεξάγονται σύμφωνα με το πρόγραμμα στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας για το 2014, το οποίο υπέγραψαν οι δύο χώρες τον Νοέμβριο του 2013. Η συμφωνία περιλαμβάνει ανταλλαγή εμπειριών και αλληλεπίδρασης σε ειρηνευτικές επιχειρήσεις, βελτίωση της επιχειρησιακής ικανότητας, καθώς και τη συνεργασία στον τομέα της χαρτογραφίας και της ιατρικής και στρατιωτικής εκπαίδευσης. Κοινές εναέριες ασκήσεις έχουν προγραμματιστεί και για το 2015.
 Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.