Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Πληροφορίες για νεκρό Ελληνα φωτορεπόρτερ από ουκρανικά πυρά

Ο Ελληνας φωτορεπόρτερ, Αθανάσιος Κοσσέ, με ρίζες από την Ανατολική Ουκρανία, φέρεται να σκοτώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια μαχών κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονιέτσκ, του οποίου περιοχές ελέγχουν δυνάμεις πιστές στο Κίεβο.

Η τραγική είδηση για τη δολοφονία του Ελληνα φωτορεπόρτερ, Αθανασίου Κοσσέ, κυκλοφορεί εντονότατα στα διπλωματικά και δημοσιογραφικά γραφεία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Ελληνας με ρίζες από την Ανατολική Ουκρανία, σκοτώθηκε στις 18 Νοεμβρίου κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονιέτσκ από πυρά που ρίχνουν συνεχώς από κει οι ένοπλες ομάδες της ουκρανικής εθνικής φρουράς και των εθνικιστικών συμμοριών. Να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένες μονάδες, αν και προ πολλού έχουν χάσει τον έλεγχο του αεροδρομίου, έχουν ταμπουρωθεί στα υπόγεια καταφύγια που υπάρχουν εκεί από τη σοβιετική εποχή και είναι ικανά να αντέξουν ακόμα και πυρηνική επίθεση... Από το χώρο αυτό, λοιπόν, συνεχίζουν να σκορπούν το θάνατο μέσα στην πόλη του ενός εκατομμυρίου κατοίκων.


Ο Αθ.Κοσσέ είναι γέννημα - θρέμμα της περιοχής από την πολίχνη Ραζντόλνογι. Εφυγε από εκεί πριν από 20 χρόνια για την Ελλάδα, όπου ζει η οικογένειά του, η γυναίκα του, ο γιός του. Τον περασμένο Μάιο, ο Θανάσης πήγε στο Ντονιέτσκ να επισκεφθεί τη μητέρα του. Είδε την καταστροφή και τον όλεθρο που σκόρπιζαν τα εθνικιστικά, νεοναζιστικά στοιχεία, και αποφάσισε να μείνει εκεί να βοηθήσει τη γριά μητέρα του, αλλά και για να στρατευθεί στην υπόθεση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ... Πήρε, λοιπόν, τις φωτογραφικές μηχανές του και μάζευε υλικό για να κάνει ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Η λευκή βίβλος του φασισμού στην Ουκρανία». Πάνω σε αυτό το καθήκον που έβαλε ό ίδιος στον εαυτόν του, έπεσε ηρωικά...

Τον είχα βρει μέσα από το διαδίκτυο πριν από μερικούς μήνες. Ηταν πολύ δύσκολη η επικοινωνία στις εμπόλεμες περιοχές, αλλά μου έχει μείνει στο μυαλό η φράση του: «Σας ευχαριστώ που ασχολείστε με τα δικά μας προβλήματα στον Ντονμπάς». Του ζήτησα να βγει μέσω Ιντερνετ για να μιλήσει σε μια αντιπολεμική εκδήλωση στην Αθήνα. Είπε ότι θα προσπαθήσει αν βέβαια υπάρχει διαδίκτυο τη συγκεκριμένη ώρα. Τελικά δεν έγινε, διότι το Ιντερνετ ήταν κομμένο.

Εγώ σ΄ευχαριστώ, άγνωστε σε μένα, θαραλέε, Θανάση Κοσσέ. Ελπίζω να βρεθεί τρόπος να κυκλοφορήσει το υλικό που έχεις μαζέψει. Θα χρειαστεί, έστω και αργότερα, ... όταν οι ηγέτες της Ουάσιγκτον και οι ευρωπαίοι υποτελείς τους κατανοήσουν ότι το "αυγό του φιδιού" που οι ίδιοι εκκόλαψαν, έσκασε, και βγήκε τέρας από μέσα του.


Δημήτρης Λιάτσος, ειδικά για τη RBTH

13 σχόλια:

  1. μιλουσαμε κ μαζι μεσω Skype εδω κ 2 μηνες..κ απο FB..μια μερα πριν σκοτωθει κανονισαμε να στειλω δεμα με χειμωνιατικα παιδικα ρουχα...κ μου ζηταει το ιδιο βραδυ..."βαλε μεσα κ ενα μπουκαλι ρακι.."..γελουσαμε γιατι μολις ειχε γυρισει απο περιπολο κ ειχε πιει κ κουρευτει....Athanasios Kosse/fb...Batal Batalion/fb η σελιδα που μολις ειχε κανει για την ομαδα τους..Β2...καλο ταξιδι συντροφε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τιμή και Δόξα στο Θανάση Κοσσέ, Αντιφασίστα Λαϊκό Αγωνιστή που έπεσε από τα βόλια των φασιστών εγκληματιών στο Ηρωικό Ντονέτσκ... ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

    Felix

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η προηγουμενη κυβερνηση ΓΙΑΝΟΥΚΟΒΙΤΣ που την στηριζε και το ΚΚ εξαθλιωσε τον λαο και εξηπηρετουσε το τμημα της αστικης ταξης που ηθελε σχεσεις με την καπιταλιστικη ρωσια. ετσι η κατασταση οδηγηθηκε στο σημερα με τις φασιστικες δυναμεις που θελουνε την Ε.Ε και ΗΠΑ. Μονο με την ανατροπη του καπιταλισμου τελειωνεις με τον φασισμο και ο λαος με ολα αυτα που ζει ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Στην Ουκρανία είχαμε δύο βίαιες ανατροπές νόμιμα εκλεγμένων (αστικών έστω) κυβερνήσεων τα τελευταία δέκα χρόνια.
      Και οι δύο ("πορτοκαλί" και "μαϊντάν") έγιναν υπό την καθοδήγηση του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού, με την τελευταία μάλιστα να έχει ανοιχτά ναζιστικά χαρακτηριστικά.
      Δεν θα φορτώσουμε στα θύματα (τους Ουκρανούς κομμουνιστές) και την ευθήνη που έχουν οι θήτες (ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός- ουκρανοί ναζί).

      Θα συμφωνήσουμε μάλλον, πως προφανώς και οι μόνοι συνεπείς αντιφασίστες δεν μπορεί παρά να είναι οι κομμουνιστές, αφού είναι οι μόνοι που ξέρουν να χτυπήσουν την καπιταλιστική ρίζα που τον γεννάει.

      Διαγραφή
  4. TRASH. δεν φορτωνω τιποτα στους ουκρανους κομμουνιστες. Εχει βαρυτατες ομως ευθυνες η ηγεσια του ΚΚ που εγκλοβισμενη στην λογικη της αστικης διαχειρησης δεν μπορει να ηγηθει ολου του λαου με στοχο την ανατροπη του καπιταλισμου. και να θυμισω οτι υπαρχει και η Ε.Κ που εχει το ιδιο προγραμμα με το ΚΚΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Εγώ την άποψη μου για το ΚΚ Ουκρανίας την έχω ξαναπεί.
      Δεν θα κάτσω να ψειρίσω τον ρεφορμισμό ενός αδελφού κόμματος την ώρα που στα μέλη του, τους βγάζουν τα νύχια οι φασίστες στις πλατείες και τους καίνε ομαδικά ζωντανούς μέσα στα συνδικάτα.
      Πιστεύω πως αυτή την ώρα προέχει η έκφραση της αλληλεγγύης.

      Διαγραφή
  5. Και βεβαια να θυμισω την ολοκληρωση της ανατροπης του σοσιαλισμου στην ΕΣΣΔ το 1991 που ειναι αναποσπαστο κομματι για το τη συμβαινει σημερα στην ουκρανια και αλλου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. TRASH. θα δωσουμε την αλληλεγγυη μας στους κομμουνιστες που διωκονται και ταυτοχρονα θα τους δειξουμε τη τους εφερε μεχρι εδω. Γιατι αν δεν το κανουμε αφηνεις στο απυροβλητο της αιτιες του κακου. Και ειμαστε 9 μερες πριν τα 70 χρινια του δεκεμβρη του 1944 Μεγαλο σχολειο συντροφε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Επειδή δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις.
      Η αιτία του κακού στην Ουκρανία είναι πολύ συγκεκριμένη, και είναι η επιθετικότητα του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού που διοργάνωσε δύο πραξικοπήματα σε δέκα χρόνια.
      -Δεν είναι αυτό που γράφω ακριβές;

      Διαγραφή
  7. TRASH. αυτο που λες ειναι ακριβες στην τελευταια φαση του δραματος. Πηγαινοντας πιο πισω φταιει η στρατηγικη του ΚΚ της ενσωματωσης στο συστημα διαλεγοντας τον ΡΩΣΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΗΣΤΗ και ακομα πιο πισω η ολη διαδικασια ανατροπης του σοσιαλισμου απο το 1956 μεχρι το 1991. Ειναι το γνωστο εργο με τον ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ το καροτο και το μαστιγιο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Οι Ουκρανοί κομμουνιστές ουδέποτε αποδέχτηκαν την διάλυση της ΕΣΣΔ, και ως εκ τούτου ουδέποτε θεώρησαν ως κάτι "φυσικό" την δημιουργία ξεχωριστού Ουκρανικού κράτους καν.
      Μπορείς να τους κάνεις κριτική πως βάζουν το κάρο μπροστά από το βόδι, αφού κοιτάνε πρώτα την εδαφική και μετά την πολιτική ανασύσταση της ΕΣΣΔ, αλλά όχι και να τους βγάλουμε και τσιράκια του Ρώσικου Ιμπεριαλισμού.
      Σε τελική ανάλυση οι ενδοϊμπεριλιστικές αντιθέσεις υπάρχουν για να τις εκμεταλλευόμαστε.
      Και σε κάθε περίπτωση το ζήτημα το που θα στραφεί η Ουκρανική οικονομία είχε τεθεί από μόνο του.
      -Τι θα έκανε το ΚΚ Ουκρανίας δηλαδή;
      Θα έλεγε ΝΑΙ σε ΕΕ-ΝΑΤΟ για να μην "διαλέξει ιμπεριαλιστή";
      Είναι προφανές πως δεν αισθάνομαι άνετα να κρίνω με τόσο ελαφριά καρδιά άγρια διωκόμενους συντρόφους, χωρίς να λαμβάνω υπόψιν τις ιδιεταιρότητες της κάθε χώρας και κατάστασης. "Συγκεκριμένη ανάλυση- συγκεκριμένης κατάστασης" όπως έλεγαν και οι δάσκαλοι μας.

      Πράγματι τα παλινορθωτικά στοιχεία επικράτησαν στο ΚΚΣΕ μετά το 20ο συνέδριο. Από αυτό όμως εγώ δεν βγάζω το συμπέρασμα πως δεν υπήρχαν μέχρι το τέλος ειλικρινείς και έντιμοι κομμουνιστές στο ΚΚΣΕ.

      Διαγραφή
  8. TRASH. συμφωνω οτι υπηρχανε μεχρι τελος ατομα που παρεμειναν κομμουνιστες την πορεια περιγραφω και οτι αυτοι που κρατησανε τον τιτλο οπως και το ΚΚΡΟ το κανανε για να μπλοκαρουνε τους κομμουνιστες. εκμεταλευομαι της ενδο ιμπεριαλιστικες διαφορες σημαινει εχω στρατηγικο στοχο τον σοσιαλισμο για ολη την χωρα δεν μπαινω σε αστικες κυβερνησεις και τοτε εκμεταλευομαι και την παραμικρη χαραμαδα. δυστηχως δεν εχει συμβει αυτο. Ουτε εμενα μου ειναι ευχαριστω να κανω κριτικη αλλα δεν υπαρχει αλλος δρομος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. TRASH Ειχανε ζητησει δημοψηφισμα για το αν ο λαος θελει Ε.Ε η Τ.Ε και οι ιδιοι προτεινανε το δευτερο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.