Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

2 μήνες και 22 μέρες Πελετίδης - το έργο της ΛΑΣΥ (ΚΚΕ) στην Πάτρα. #1



1η Σεπτέμβρη: η Λαϊκή Συσπείρωση παραλαμβάνει τη δημοτική αρχή, με τον Πελετίδη να δηλώνει:
"Ξεκινάμε μαζί με το λαό, για να ενισχυθεί και να ισχυροποιηθεί η εργατική λαϊκή αντιπολίτευση. (...) Θα αντισταθούμε μέχρι τέλους, στην εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών και των κοινωνικών δομών".
4η Σεπτέμβρη: Δημιουργία τεσσάρων επιπλέον τμημάτων προσχολικής αγωγής για να φιλοξενηθούν 100 παιδιά και πρώτη δήλωση του Πελετίδη μετά την παραλαβή της δημοτικής αρχής.
"Διεκδικούμε να δοθεί άμεσα κρατική επιχορήγηση στους Δήμους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η σημερινή εκρηκτική κατάσταση, με δημιουργία νέων υποδομών και πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού, για το δικαίωμα των παιδιών στη δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή.
Παράλληλα, μαζί με τους εργαζόμενους στις δομές, οι οποίοι συμβάλλουν αποφασιστικά στην προσπάθεια εξεύρεσης άμεσων λύσεων για το θέμα, δημιουργούμε σε δύο παιδικούς σταθμούς, τέσσερα τμήματα, προκειμένου να φιλοξενηθούν άλλα 100 παιδιά, παρά τις συνεχιζόμενες ελλείψεις προσωπικού(...). Στόχος μας, να απορροφήσουμε όλες τις αιτήσεις".

5η Σεπτέμβρη: Επαναλειτουργία του 67ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας.
"Το 67ο Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας θα επαναλειτουργήσει τη νέα σχολική χρονιά, μετά από προσπάθειες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Αθλητισμού της νέας Δημοτικής Αρχής του Κώστα Πελετίδη".
16η Σεπτέμβρη: Συνάντηση του Κ. Πελετίδη με την πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών.
Ο Κ. Πελετίδης ζήτησε από τη νέα πρύτανη να μη διαγραφεί κανείς φοιτητής που παλεύει να τελειώσει τις σπουδές του. Να μη στερηθεί κανείς τη φοιτητική του ιδιότητα και τα εναπομείναντα ελάχιστα δικαιώματά του, εκτός των περιπτώσεων εκείνων που οι ίδιοι το επιθυμούν.
17η Σεπτέμβρη: Συνάντηση του Κ. Πελετίδη με τον γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
(ΧΥΤΑ Ξερόλακκας, διαχείριση απορριμάτων - Σύνδεση Πάτρας με Κεφαλονιά και Ιθάκη)
Όσον αφορά το θέμα του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας, ο γγ συμφώνησε με την πρόταση του δημάρχου για άμεση προώθηση του ζητήματος από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του αρμόδιου υπουργείου και την πραγματοποίηση συνάντησης με τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη.
Για την άμεση ακτοπλοϊκή σύνδεση της Πάτρας με την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, να δημιουργηθεί δημόσιος φορέας ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που να παρέχει φθηνές, γρήγορες και ασφαλείς μεταφορές.
18η Σεπτέμβρη: Συνάντηση του δημάρχου με τον πρέσβη της Ρωσίας
Στη συζήτηση κυριάρχησε το θέμα της δυνατότητας συνεργασίας της Πάτρας με τη Ρωσία, κυρίως σε επίπεδο πολιτιστικό.
Στη συζήτηση έγινε αναφορά, όπως ήταν αναμενόμενο και στα οικονομικά γεγονότα που συνέβησαν στη Ρωσία και επηρέασαν και τη δική μας χώρα, όπως οι πτωχεύσεις των μεγάλων τουριστικών πρακτορείων, αλλά και το εμπάργκο εισαγωγής των οπωροκηπευτικών, λέγοντας μάλιστα σχετικά με το δεύτερο ζήτημα ο πρέσβης: «Η πραγματικότητα δεν μας αρέσει, αλλά αναγκαστήκαμε από την ΕΕ. Είμαστε αισιόδοξοι».

«Από τις εξελίξεις αυτές βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα για το ποιοι δημιουργούν κάποιες καταστάσεις και ποιοι κερδίζουν από αυτές, ενώ τις συνέπειες τις υφίσταται πάντα ο λαός. Το ζητούμενο είναι να μη δηλητηριάζονται οι σχέσεις των λαών»,
ήταν η απάντηση του Κ. Πελετίδη».
19η Σεπτέμβρη: Επιστολή του Κ. Πελετίδη στον υφ. Εργασίας για τη στήριξη του προγράμματος κοινωνικής προστασίας.

25η Σεπτέμβρη: 4 ψηφίσματα.
  • ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ 
  • ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΙΚΤΟΥ ΟΡΚΩΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ 
  • ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
  • ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΉ
25η Σεπτέμβρη: Δεν αποστέλλει στοιχεία ο Δήμος Πατρέων - Δήλωση του Κ. Πελετίδη για την παραπομπή των δήμων στον εισαγγελέα.
"Δεν δικαιολογούμε πλαστά δικαιολογητικά, αλλά και δεν γινόμαστε τιμητές της “νομιμότητας της αξιοκρατίας και της διαφάνειας” της συγκυβέρνησης, που έχει κάνει κουρελόχαρτο το δικαίωμα στη δουλειά και τα εργασιακά δικαιώματα. Ο εντοπισμός των πλαστών πτυχίων είναι άλλη διαδικασία, που γίνεται και οφείλει να γίνεται από τις Διευθύνσεις Διοικητικών Υπηρεσιών.
Σε κάθε περίπτωση, είμαστε αντίθετοι και αντιπαλεύουμε το Ν.4250/14 και στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων για την κατάργησή του".


"Εδώ χρειάζεται ένα κίνημα οργανωμένο, να αντιμετωπίσει συνολικά την πολιτική τους - επειδή η αιτία των προβλημάτων είναι πιο βαθιά, για να τα κατανοήσουμε αυτά και να λύσουμε τα ζητήματα ανεργίας, χρειάζεται μια πλατιά συμμαχία, η οποία θα πρέπει να συγκροτηθεί για να αντιμετωπίσει όλους αυτούς που θέλουν να κάνουν τη ζωή των εργαζομένων κόλαση, προκειμένου να έχουνε τα κέρδη τους και να διαιωνίζεται η εξουσία τους στον τόπο μας".
29η Σεπτέμβρη: Δήλωση του Κ. Πελετίδη με αφορμή τις απειλές της κυβέρνησης για επιβολή αργίας και παύσης της Δημοτικής Αρχής.
"Σε σχέση με τη βρώμικη προπαγάνδα της κυβέρνησης και των ελεγχόμενων μέσων ενημέρωσης, επαναλαμβάνουμε ότι η διαδικασία ελέγχου των πιστοποιητικών των υπαλλήλων που έχει ξεκινήσει από το Νοέμβριο του 2013, ολοκληρώνεται για το σύνολο των υπαλλήλων, από τη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου.
Ως Δημοτική Αρχή στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την πάλη των εργαζομένων στους ΟΤΑ και τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στις απολύσεις και την υπεράσπιση της σταθερής απασχόλησης.
Κατόπιν αυτού, θα προχωρήσουμε υλοποιώντας την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που τάσσεται κατά της αξιολόγησης και της αποστολής στοιχείων, που θα διευκολύνουν την κυβέρνηση στις μαζικές απολύσεις"
30η Σεπτέμβρη: Μέρα δράσης σήμερα στους ΟΤΑ ενάντια σε «αξιολόγηση» και «επανέλεγχο» - Κάλεσμα της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ

Δήλωση του δημάρχου Πατρέων Κ. Πελετίδη στο ΣΚΑΪ για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ.
"Έχουμε ήδη ελέγξει τα πιστοποιητικά. Αυτά είναι προσχήματα. Έχουμε ήδη αξιολογήσει τους εργαζομένους και έτσι έχουν αντίστοιχες θέσεις, διευθυντή, τμηματάρχη κλπ. (...) Δεν ακολουθούμε τους νόμους. Με νόμους βρίσκεται ο λαός στην ανεργία. Ο καημός τους είναι πως θα κερδίσουν οι λίγοι. Μην περιμένετε την προκαταρκτική εξέταση. Μην περιμένετε τίποτα. Όλοι έχουμε ρόλο σε αυτή την κοινωνία, γνωριζόμαστε".


7η Οκτώβρη: Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς για οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

Την κατάργηση των τροφείων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς για οικογένειες με εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης
«Με τους γονείς και το σύνολο του πατραϊκού λαού, διεκδικούμε τα αυτονόητα:

Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, να μη γίνει καμία απόλυση.
Οι εργαζόμενοι και στον τομέα της προσχολικής αγωγής να έχουν μόνιμη, σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
Διεκδικούμε σταθερή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμα όλων των παιδιών στην προσχολική αγωγή, για αποκλειστικά δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς, με κτιριακή επάρκεια και υποδομή, με δωρεάν σίτιση χωρίς τροφεία και μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό.Οι λαϊκές οικογένειες, τα νέα ζευγάρια, οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς χρειάζεται να εντείνουν τους αγώνες τους ενάντια σ’ αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.
Αν για την κυβέρνηση τα παιδιά μας είναι κόστος, για μας είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε»
9η Οκτώβρη:
Κώστας Πελετίδης: Κάλεσμα πάλης για να μην πεινάσει κανένας άνεργος.
Ομιλία του δήμαρχου Πάτρας στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας.
13η Οκτώβρη:
Απάντηση των δημάρχων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην εγκύκλιο του υπ. Εσωτερικών για το «Μεσοπρόθεσμο»

«Θα βάλουμε εμπόδια στην άσκηση της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ, διεκδικώντας μαζί με το εργατικό - λαϊκό κίνημα λύσεις στα εκρηκτικά λαϊκά προβλήματα.
Θα αντιμετωπίσουμε μαζί με τους δημότες μας τις όποιες απειλές και "ποινές" επειδή δεν συμμορφωνόμαστε με τις αντιλαϊκές υποδείξεις της κυβέρνησης».
15η Οκτώβρη: Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου κατά του νομοσχεδίου για τα οικονομικά των κομμάτων.
17η Οκτώβρη: Αίθουσες για στέγαση σχολείων διεκδικεί ο δήμος
«Επειδή έχουμε και πονηρούληδες που μετατοπίζουν τις ευθύνες, ξέρουμε κι άλλους τρόπους για να απαιτήσουμε αυτά που δικαιούνται ο λαός της Πάτρας και τα παιδιά του. Μέχρι σήμερα ήμασταν πολύ ευγενικοί, ο κύκλος αυτός όμως έκλεισε. Τέλειωσαν οι εκκλήσεις, οι παρακλήσεις και οι ενημερώσεις. Απαιτούμε …Fast Track και για τη λύση των προβλημάτων του δήμου μας. Αυτό το διάστημα που είμαστε Δημοτική Αρχή, χορτάσαμε καφέδες, με τους οποίους νομίζουν κάποιοι ότι κλείνει έτσι μια υπόθεση. Σας ενημερώνουμε και ενημερώστε και τον κ. Διδασκάλου ότι ο κύκλος με τους καφέδες και τα χαμόγελα έκλεισε».
21η Οκτώβρη: Δήλωση του Κ. Πελετίδη για τη μη έγκριση της μισθοδοσίας των εργαζομένων του Δημοτικού Βρεφοκομείου.
"...πρόκειται για 21 εργαζόμενους, που εξυπηρετούν τις ανάγκες 180 νηπίων και που μετά την επέκταση της δομής θα φτάσουν τα 250.
Ο λόγος που επικαλούνται είναι εξοργιστικός. Μόνο με την υποψία ότι μπορεί να υποκρύπτεται δυνατότητα αορίστου χρόνου εργασιακής σχέσης οδηγούν ουσιαστικά σε κλείσιμο το Δημοτικό Βρεφοκομείο.
Δεν θα το επιτρέψουμε.
Το χρωστάμε στα παιδιά μας και τους γονείς, που με θυσίες τα μεγαλώνουν".
23η Οκτώβρη: Ο Δήμος Πατρέων ζητά την πρόσληψη 551 τακτικών υπαλλήλων.
23η Οκτώβρη: ΔΕΥΑΠ: Κανένα στοιχείο και φάκελος εργαζόμενου δεν θα δοθεί στην κυβέρνηση, που κινητοποιεί εισαγγελείς για την απόλυση των εργαζομένων.
26η Οκτώβρη: Κομματικές αλλαξοκωλιές και παζάρια για την ΠΕΔ.
Τοποθέτηση Λαϊκής Συσπέιρωσης Πάτρας: Απάντηση στους ισχυρισμούς της παράταξης ΡΑΠ (πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ) ότι τάχα «αποτράπηκε η διαφαινόμενη εκλογή» του δήμαρχου Πατρέων Κ. Πελετίδη στην προεδρία της ΠΕΔ, επειδή εκείνος αρνήθηκε την πρότασή της να είναι υποψήφιος για τη θέση, δίνει με σχόλιό της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πάτρας.
30η Οκτώβρη: ο Πελετίδης στον Εισαγγελέα. Ο Δήμαρχος της ΛΑΣΥ μπαίνει μπροστά για να μην απολυθούν εργαζόμενοι.

ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κεντρικό σύνθημα: «Η τρομοκρατία του λαού δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει».

Υπόμνημα του Δημάρχου στον Εισαγγελέα
"(...)Στο Δήμο Πατρέων έχουμε 324 εργαζόμενους ΙΔΑΧ, που μονιμοποιήθηκαν μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ, καθ’ όλα νόμιμοι.
Θέμα ανοχής ή συγκάλυψης πλαστών δικαιολογητικών δεν υφίσταται. Σας γνωρίζουμε ότι η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη, με πάνω από το 90% του προσωπικού να έχει ελεγχθεί. Ήδη έχουν απολυθεί 2 εργαζόμενοι και παραπέμφθηκαν σε πειθαρχικό άλλοι 2. Δεν καλύπτουμε διαδικασίες με πλαστά δικαιολογητικά σε καμία περίπτωση.
(...)Γιατί, για εμάς παραμένουν στην πρώτη γραμμή των αγώνων μας τα αιτήματα:
για πλήρη κρατική χρηματοδότηση, για εξασφάλιση όλων των λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων των ΟΤΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό
για μείωση των ανταποδοτικών τελών και ουσιαστική ελάφρυνση για τα λαϊκά στρώματα και τα μικρομάγαζα και αύξηση στις μεγάλες επιχειρήσεις και τις τράπεζες
για εξασφάλιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών (Βρεφικοί-Παιδικοί Σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ΚΑΠΗ κλπ) με πλήρη χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, με πλήρη στελέχωσή τους και στόχο την κάλυψη του συνόλου των σύγχρονων λαϊκών αναγκών
για ολοκληρωμένη λειτουργία των υπηρεσιών των ΟΤΑ, χωρίς ΣΔΙΤ, ΚΟΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ με εργαζόμενους με σταθερή δουλειά με μισθούς και δικαιώματα, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους. Γι' αυτό εναντιωθήκαμε στις απολύσεις μέσω της λεγόμενης "αξιολόγησης", γι' αυτό στηρίζουμε τους εργαζόμενους στα Δικαστήρια που διεκδικούν τη δουλειά τους, γι' αυτό αντιμετωπίζουμε ισότιμα τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως των εργασιακών σχέσεων που δουλεύουν στους δήμους μας".
1η Νοέμβρη: Ο Πατραϊκός λαός στην Αθήνα, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, μαζί με το Δήμαρχό τους, μάλλον περήφανος εκείνη τη μέρα.
"Να ενωθούμε με βάση την ιδιότητά μας, οι εργάτες, οι επαγγελματοβιοτέχνες που καταστρέφονται, οι αγρότες που ξεκληρίζονται, να υπερασπιστούμε την εργασία, να προχωρήσουμε σε παραπέρα βήματα για τη λαϊκή εξουσία και σ' αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι παρόντες, με πρώτους και καλύτερους την μπάντα των εργαζομένων, που είναι εδώ μπροστά μας και παιανίζει για την συνέχιση του αγώνα".
 Πηγή: troMPAxtiko

συνεχίζεται...

5 σχόλια:

  1. Ξεχάσατε να βάλετε και την επαναπρόσληψη των Μουσικών του Δήμου Πατρέων, όπως δεσμευόταν η παράταξη Πελετίδη ως αντιπολίτευση. Καλή η φωτογραφία με τους μουσικούς, αλλά να έπιαναν και δουλειά θα ήταν ακόμη καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μας πείτε για ποιο λόγο δεν έχουν πιάσει ακόμα δουλειά οι απολυμένοι μουσικοί; Έχετε γράψει κάτι για τους εν ενεργεία δημοτικούς υπαλλήλους του βρεφοκομείου, που η κυβέρνηση δεν ενέκρινε τη μισθοδοσία τους με άθλια προσχήματα για να δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στη δημοτική αρχή και να εκδικηθεί τους δημότες που την υπερψήφισαν;

      http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/295220

      Κι εσείς τι κάνατε για όλα αυτά, εκτός απ' το να λοιδωρείτε το δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους της ΛΑ.ΣΥ. από το blog σας σε μόνιμη βάση;

      gdmn1973

      Διαγραφή
    2. @Γιώργος Μόσχος:
      Πράγματι η ΛΑ.ΣΥ δεν υλοποίησε στις 83 πρώτες μέρες της διοίκησης της, το σύνολο του προγράμματος που είχε εξαγγείλει για την πενταετία.Ο παραπάνω απολογισμός αυτών των πρώτων 83 ημερών όμως, μόνο μικρός δεν μοιάζει.
      Εάν το έργο Πελετίδη δε, συγκριθεί με τα αντίστοιχα πεπραγμένα άλλων εκλεγμένων δημοτικών παρατάξεων, φαντάζει χωρίς αντίρρηση τιτάνιο.
      Υ.Γ.
      Ξέχασες να πεις για την σημαία...

      Διαγραφή
    3. Υ.Γ.2
      Ας κάνουμε μια σύγκριση λόγων και έργων της δημοτικής αρχής, με την Χαλκιδική για παράδειγμα:
      http://leninreloaded.blogspot.gr/2014/11/iphone.html

      Διαγραφή
  2. TRASH. οχι μονο με την χαλκιδικη αλλα και με την λαρισα που ο δημαρχος εκανε εφεση στην πρωτοδικη αποφαση που κερδισανε οι σχολικοι φυλακες. εχει ερθει φαινεται η ωρα της αριστερας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.