Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

Πεφτοσυννεφάκηδες

Χάγη: Υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν διαπραχθεί εγκλήματα πολέμου στη Λιβύη*

*(εναλλακτικός τίτλος: Υπάρχουν ενδείξεις πως χέζουν οι αρκούδες στο δάσος

Είναι πιθανό να έχουν διαπραχθεί εγκλήματα πολέμου στη Λιβύη εκτίμησε η εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), όμως επεσήμανε ότι το Δικαστήριο δεν διαθέτει τα μέσα για να τα ερευνήσει εξαιτίας του χάους που επικρατεί στη χώρα.

«Υπάρχουν ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες έχουν διαπραχθεί εγκλήματα που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του ΔΠΔ» στη Λιβύη, μια χώρα που «βρίσκεται σε λάθος δρόμο», δήλωσε η εισαγγελέας Φάτου Μπενσούντα ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Μπενσούντα χαρακτήρισε «ανησυχητική» την έξαρση των δολοφονιών στη Βεγγάζη και τις απειλές που εξαπολύονται εναντίον δημοσιογράφων, ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ιδιαίτερα των γυναικών, καθώς και των εισαγγελέων, των δικαστών και των δικηγόρων.

Η εισαγγελέας κατήγγειλε και πάλι τις πολλές περιπτώσεις αυθαίρετων κρατήσεων προσώπων που «κινδυνεύουν να υποβληθούν σε βασανιστήρια και να φονευθούν κατά την κράτησή τους».

Δυστυχώς, επεσήμανε η Μπενσούντα, η ανασφάλεια «μειώνει σημαντικά τις ικανότητές μας να ερευνήσουμε με αποτελεσματικό τρόπο», γεγονός που αναγκάζει το ΔΠΔ «να μειώσει τα μέσα που αφιερώνει στις έρευνες, κυρίως σε νέες περιπτώσεις μαζικών εγκλημάτων που διαπράττουν οι δυνάμεις των ανταρτών».

Η Μπενσούντα ζήτησε από τις αρχές της Λιβύης «να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους (…) προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα υπάρξουν το συντομότερο δυνατό οι προϋποθέσεις για να διευκολυνθούν οι έρευνές μας στη Λιβύη».

Επίσης πρότεινε τη δημιουργία «μιας διεθνούς ομάδας επαφής για νομικά θέματα», η οποία θα προσφέρει υλική και νομική υποστήριξη στη Λιβύη.

Παράλληλα η εισαγγελέας επανέλαβε το αίτημα του ΔΠΔ να μεταφερθεί στη Χάγη ο Σάιφ αλ Ισλάμ, γιος του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι, τον οποίο η Λιβύη επιθυμεί να δικάσει στο έδαφός της.
Η ίδια εκτίμησε ότι η συνεχιζόμενη βία στη Λιβύη και οι απόπειρες εκφοβισμού των δικαστών, των εισαγγελέων και των δικηγόρων «δεν αποτελούν καλούς οιωνούς για τη διεξαγωγή μιας δίκαιης δίκης με σεβασμό στα δικαιώματα του κατηγορούμενου».

Η Λιβύη έχει βυθιστεί στο χάος καθώς συνεχίζεται η μάχη για την εξουσία μεταξύ της κεντρικής εξουσίας και ισλαμιστικών πολιτοφυλακών που ελέγχουν την Τρίπολη.

Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) απηύθυνε έκκληση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «να απαιτήσει να σταματήσει η ατιμωρησία στη Λιβύη» και να ενθαρρύνει τις αρχές της χώρας να συνεργαστούν με το ΔΠΔ. Κάνοντας λόγο για «πολιτικές δολοφονίες που ενδέχεται να αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», η μη κυβερνητική οργάνωση ζητεί από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ να δημιουργήσει μια επιτροπή έρευνας.
Πηγή: Κουτί της Πανδώρας
Εμείς υπενθυμίζουμε (τα δύο παρακάτω βίντεο προορίζονται για ενήλικους):

Η δολοφονία του συνταγματάρχη Καντάφι από τους "δημοκράτες" μισθοφόρους της δύσης


Εγκλήματα πολέμου: Βιάστηκαν και δολοφονήθηκαν οι γυναίκες-σωματοφύλακες του Καντάφι


Θυμίζουμε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.