Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Συνεργασία ΝΕΔΗΣΥ-ΕΛΑΜ στην Πάφο. Eξέλεξαν Ελαμίτη πρόεδρο – Εμπρησμός των γραφείων της ΕΔΟΝ Λεμεσού

Με τον πλέον επίσημο τρόπο, στις εκλογικές διαδικασίες της Επαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΕΣΕΜ Πάφου), η νεολαία του ΔΗΣΥ συνεργάστηκε με το νεοναζιστικό ΕΛΑΜ.

Συγκεκριμένα, κατά τη χθεσινή εκλογική διαδικασία για ανάδειξη της γραμματείας της ΕΣΕΜ Πάφου και των δύο μαθητών που εκπροσωπούν την επαρχία στην Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ), τα μέλη της Μαθητικής Κίνησης (ΜΑ.ΚΙ) της ΝΕΔΗΣΥ ψήφισαν στέλεχος του ΕΛΑΜ και τον ανέδειξαν πρόεδρο της ΕΣΕΜ, δηλαδή των μαθητών της Πάφου.

Σε αντάλλαγμα, ο Ελαμίτης ψήφισε τα στελέχη της ΜΑ.ΚΙ. για να εκπροσωπήσουν την ΕΣΕΜ στην ΠΣΕΜ. Τα όσα διαδραματίστηκαν μετά την ψηφοφορία και η ανακοίνωση του ΕΛΑΜ [το ΕΛΑΜ παραδέχτηκε περήφανα ότι ο εκλεγέντας είναι Ελαμίτης ενώ η ΝεΔΗΣΥ κάνει πως δεν ξέρει] αποδεικνύουν τη συνεργασία της Ελαμίτη πρόεδρο εξέλεξαν τα μέλη της ΝΕΔΗΣΥ στην ΕΣΕΜ Πάφου ΝΕΔΗΣΥ με την ακροδεξιά οργάνωση. Με την ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών στο Λύκειο Μακαρίου, ο νεοεκλεγείς Ελαμίτης πρόεδρος της ΕΣΕΜ συνεπλάκη με μαθητές του σχολείου οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν.
Λίγη ώρα μετά, το ΕΛΑΜ ανάρτησε στην ιστοσελίδα του πανηγυρική ανακοίνωση για την κατάκτηση της προεδρίας της ΕΣΕΜ Πάφου, καταδικάζοντας παράλληλα τον ξυλοδαρμό του στελέχους του. “Μαθητής ο οποίος πρόσκειται στο Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ,), εξελέγη πρόεδρος της ΕΣΕΜ Πάφου μετά από ψηφοφορία, σημειώνοντας μία μεγάλη επιτυχία για το Μέτωπο Νεολαίας και το εθνικιστικό κίνημα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση η οποία επιβεβαιώνει πανηγυρικά τη συνεργασία με τη ΝΕΔΗΣΥ καθότι ο πρόεδρος δεν θα μπορούσε να εκλεγεί εάν δεν είχε τις ψήφους της ΜΑ.ΚΙ. Το ΕΛΑΜ επιρρίπτει παράλληλα την ευθύνη για τα επεισόδια στην ΕΔΟΝ, τα μέλη της οποίας ωστόσο δεν είχαν σχέση με το διαπληκτισμό του Ελαμίτη με μαθητές του σχολείου. Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση της ΝΕΔΗΣΥ η οποία κάνει λόγο για ξυλοδαρμό δικών της μελών! Δεν αναφέρεται ωστόσο στη συνεργασία της με το ΕΛΑΜ.

Χυδαία λασπολογία


Με ανακοίνωσή της, η ΕΔΟΝ καταγγέλλει και καταδικάζει τα επεισόδια στο σχολείο της Πάφου, σημειώνοντας πως δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι, “το φασιστικό ΕΛΑΜ επιρρίπτει ευθύνη για τα επεισόδια στη δική μας οργάνωση”. Ο λαϊκισμός και η χυδαία λασπολογία είναι όργανο εξυπηρέτησης της εθνικιστικής προπαγάνδας, αναφέρει η ΕΔΟΝ και προκαλεί το ΕΛΑΜ να αποδείξει με στοιχεία ότι η ΕΔΟΝ έχει σχέση με τα επεισόδια. Η ΕΔΟΝ επικρίνει παράλληλα τη ΝΕΔΗΣΥ, η οποία προχώρησε σε συνεργασία με το ΕΛΑΜ, με σκοπό το διαμοιρασμό θέσεων στην ΕΣΕΜ Πάφου. Καλεί επίσης την ηγεσία του ΔΗΣΥ και της ΝΕΔΗΣΥ να τοποθετηθούν χωρίς υπεκφυγές για τη συγκεκριμένη συνεργασία. Επίσης καλεί τις αστυνομικές Αρχές να διερευνήσουν την όλη υπόθεση.

Πηγή: Χαραυγή

Απόπειρα εμπρησμού των γραφείων ΕΔΟΝ Λεμεσού


Σε κινητοποίηση τέθηκε τα ξημερώματα η Πυροσβεστική Υπηρεσία για κατάσβεση φωτιάς στην είσοδο της οικίας που στεγάζει τα γραφεία της ΕΔΟΝ Λεμεσού, η οποία τέθηκε κακόβουλα.

Από τη φωτιά προκλήθηκαν ελαφρές ζημιές στην πόρτα εισόδου του οικήματος, ενώ διάφορα τεκμήρια που εντοπίστηκαν στη σκηνή παραλήφθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις

Με αφορμή την απόπειρα εμπρησμού του οικήματος της νεολαίας του ΑΚΕΛ, το Επαρχιακό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ Λεμεσού θα δώσει στις 11:30 διάσκεψη Τύπου.

Το περιστατικό καταδικάζει η Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Λεμεσού, η οποία σε ανακοίνωση της αναφέρει πως “οι νυχτοβάτες για ακόμα μια φορά έδειξαν το ακραίο τους πρόσωπο, το φασισμό και το μίσος τους”.

“Το Λαϊκό Κίνημα, η δημοκρατική Λεμεσός δεν θα επιτρέψουν να περάσουν φαινόμενα περασμένων εποχών που οδήγησαν στην καταστροφή της πατρίδας μας”, συνεχίζει η ανακοίνωση, η οποία καλεί την αστυνομία να εξιχνιάσει την υπόθεση να οδηγήσει τους ενόχους ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Υ.Γ. Δεν εκπλήσσουν πολλούς τα γεγονότα. Όσοι ξέρουν έστω και λίγα από τον μαθητικό και φοιτητικό συνδικαλισμό ξέρουν καλά πως εγκολπώθηκαν και καλλιέργησαν τόσα χρόνια οι νεολαίες του ΔΗΣΥ τον εθνικισμό, την γλυκιά τους στάση απέναντι στον Γρίβα και τα ”Ελληνικά ιδέωδη”.
Πηγή: Αγκάρρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.