Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Ουκρανία: Ένας νεκρός από οβίδα σε εμπορικό κέντρο στο Ντονέτσκ

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον τρεις τραυματίστηκαν όταν μια οβίδα έπληξε εμπορικό κέντρο στο Ντονέτσκ, στην αν.Ουκρανία, το οποίο ελέγχεται από φιλορώσους αυτονομιστές.
Στην περιοχή οι μάχες συνεχίζονται παρά την εκεχειρία που έχει τεθεί σε ισχύ εδώ κι έναν μήνα.
Ένας εικονολήπτης του Reuters  μετέδωσε πως είδε τουλάχιστον μια σορό και τρεις τραυματίες αφού η οβίδα διαπέρασε την οροφή του εμπορικού κέντρου και έκανε κομμάτια πάγκους με τρόφιμα.

Ο ηγέτης των αυτονομιστών της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ότι εννιά άνθρωποι τραυματίσθηκαν στον βομβαρδισμό. 

«Δεν ξέρω πώς εφαρμόζεται εδώ αυτή η εκεχειρία. Εφαρμόζεται αλήθεια;», είπε.
Το Κίεβο, από την πλευρά του, διαψεύδει ότι το ουκρανικό πυροβολικό βομβαρδίζει περιοχές όπου κατοικούν άμαχοι και διαβεβαιώνει ότι τηρεί τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός της 5ης Σεπτεμβρίου.
Οι συνεχιζόμενες μάχες στο Ντόνετσκ μεταξύ των ουκρανικών στρατευμάτων και των ανταρτών θέτουν υπό αμφισβήτηση την εύθραυστη εκεχειρία.
Πηγή: Κουτί της Πανδώρας 
Σε μια άλλη περίπτωση, και για έναν άλλο βομβαρδισμό σε αγορά, που τελικά είχε γίνει από τους μουτζαχεντίν του Ιζεμπέκοβιτς, η πάντα «ευαίσθητη» δύση αποφάσισε να ισοπεδώσει την ...Σερβία!
Τώρα που τα δικά τους (ναζιστό)παιδιά βομβαρδίζουν αγορές, σχολεία και νοσοκομεία, ή καίνε μαζικά ζωντανούς ανθρώπους, κάνουν πως δεν ακούν.

-Που είναι τώρα οι «προοδευτικές» φωνές αγανάκτησης για τα εγκλήματα;

3 σχόλια:

  1. Υπάρχει τεράστια δυσφορία των στρατιωτικών διοικητών των ανταρτών για τις αποφάσεις του Μινσκ καθώς όπως είχαν προειδοποιήσει το μόνο που θα επιτευχθεί είναι η αναδιοργάνωση του ουκρανικού στρατού ενώ βρισκόταν σχεδόν υπό διάλυση και πλήρη ήττα στο νότο.

    Decadent

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Decadent:
    Δεν ξέρω αν διάβασες αυτό που έγραφα λίγες μέρες πριν, πως η παρέμβαση Πούτιν για την εκεχειρία, σκοπό είχε να σώσει τον Ουκρανικό στρατό από την πλήρη στρατιωτική πανολεθρία.
    Δεν θέλουν νίκη των πολιτοφυλακών οι Ρώσοι ιμπεριαλιστές.
    Τους βοηθάνε όσο για να μην χάσουν, ώστε να μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν ως μοχλό πίεσης απέναντι στο Κίεβο.
    Αυτό όχι μόνο έχει τεκμηριωθεί πλέον, αλλά το έχουν παραδεχτεί με κάθε επισημότητα και οι ίδιοι οι Ρώσοι.
    Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα διάβασα TRASH και τα τρία μέρη και συμφωνώ απόλυτα με την οπτική σου.
    Φαίνεται όμως οτι οι διοικητές των ανταρτών να τραβούν το δικό τους δρόμο [όσο πρακτικά είναι δυνατό αυτό χωρίς την στήριξη της Ρωσίας].
    Πριν 2 μέρες είχαν συνάντηση στο Λουχάνσκ, θα δούμε τι αποφασίστηκε με την εξέλιξη των γεγονότων.

    Decadent

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.