Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην Ερώτηση της Χρυσής Αυγής

Η στάση της κυβέρνησης απέναντι στο φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής γίνεται για άλλη μια φορά προκλητική. Συγκεκριμένα, βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή περί δήθεν πολιτικής προπαγάνδας στα σχολεία, με αφορμή την ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα που κράτησαν μαθητές κι εκπαιδευτικοί σε πολλά σχολεία στις 18 Σεπτέμβρη, επέτειο ενός χρόνου από τη δολοφονία του από φασιστοειδή. Στην ερώτηση της Χρυσής Αυγής γίνεται αναφορά σε σχολεία της Κεφαλονιάς που τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και η επόμενη κίνηση της κυβέρνησης ήταν να ζητήσει από τους διευθυντές των σχολείων της Κεφαλονιάς να ενημερώσουν τη διοίκηση της εκπαίδευσης για τις απόψεις και τις ενέργειές τους για το θέμα!

Αποτελεί πρόκληση η κυβερνητική στάση, πόσο μάλλον που δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση δείχνει τέτοια σπουδή να συρθεί από τα κελεύσματα του φασιστικού μορφώματος. Πριν δύο χρόνια είχε ζητήσει στοιχεία από τους δήμους της χώρας για τα παιδιά μεταναστών που φοιτούν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, πάλι μετά από Ερώτηση βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ενώ είχε προχωρήσει και σε ΕΔΕ σε βάρος εκπαιδευτικών της Λευκάδας με αφορμή καταγγελία φασιστοειδών για μια σχολική γιορτή. Από τότε μέχρι τώρα έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι, έχει αποκαλυφτεί πολύ πιο έντονα ο ρόλος και ο χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής, και όμως, η κυβέρνηση ακολουθεί και πάλι την ίδια τακτική, να σέρνεται από τα κελεύσματα του φασιστικού μορφώματος.

Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι απλά ακολουθήθηκε υπηρεσιακά μια τυπική διαδικασία και, για λόγους ενημέρωσης, από το Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του υπουργείου Παιδείας έφτασε μέσω των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης μέχρι τα σχολεία η Ερώτηση της Χρυσής Αυγής και το έγγραφο που ζητά εξηγήσεις από τους διευθυντές. Ομως δεν είναι έτσι. Καταρχάς δεν ακολουθείται απαραίτητα για κάθε Ερώτηση βουλευτή που κατατίθεται στη Βουλή η ίδια διαδικασία. Δεύτερον, οι εκδηλώσεις μνήμης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πήραν δημοσιότητα, δεν μπορεί να μην ήταν γνωστές στο υπουργείο. Επίσης γνωστό ήταν και το κάλεσμα μαζικών φορέων, όπως της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) και κάποιων ΕΛΜΕ, να τηρηθεί στις 18 Σεπτέμβρη ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δολοφονημένου νεαρού μουσικού. Δεν πρόκειται λοιπόν ούτε για τυπική διαδικασία, ούτε για ανάγκη ενημέρωσης του υπουργείου.

Κάλλιστα θα μπορούσε το υπουργείο να δώσει πολιτική απάντηση στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, υπερασπίζοντας τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία που, όπως οφείλουν, στέκονται ενάντια στο φασισμό, την εγκληματική του ιδεολογία και τις ανάλογες πράξεις του. Η επιλογή της κυβέρνησης όμως ήταν να ζητήσει εξηγήσεις από τους διευθυντές και γι' αυτό η στάση της είναι προκλητική κι επικίνδυνη. Γιατί είναι επικίνδυνο να αντιμετωπίζεις το φασισμό τάχα μου «θεσμικά», «τυπικά», «ισότιμα», αφήνοντάς του χώρο να χύνει το δηλητήριό του. Είναι ακόμα πιο επικίνδυνο όταν μιλάμε για σχολεία, δηλαδή για τη διαπαιδαγώγηση νέων ανθρώπων, να μη θεωρείται αυτονόητη η καταδίκη του φασισμού, αλλά να ζητούνται εξηγήσεις από τους εκπαιδευτικούς όταν ενοχλούνται τα φασιστοειδή!

Γ.Σ
Πηγή: Ριζοσπάστης (οι υπογραμμίσεις δικές μας)
Βλέπε ακόμη:

3 σχόλια:

  1. Από τη μια αντιφασιστική ρητορεία, από την άλλη θαλπωρή στα φίδια. Σχιζοφρενείς; Όχι, απλώς αστοί πολιτικοί.

    gdmn1973

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @gdmn1973:
      Από την "δεξιά πολυκατοικία" δεν είχα τέτοιες (αντιφασιστικές) απαιτήσεις. Θυμάμαι πολύ καλά τους χρυσαυγίτες να αποκτούν άδειες οπλοφορίας ως συνοδοί βουλευτών της ΝΔ όταν ήταν ακόμη μια ολιγομελής ανυπόληπτη συμμορία, όπως και τον Καρατζαφέρη ως βουλευτή της ΝΔ ακόμη, να τους καλεί σε "συστράτευση" την ίδια περίοδο.
      Αυτό δεν μου κάνει καμμία εντύπωση.
      Από την άλλη μεριά το να δίνει η Δούρου χώρους και γραφεία σε αυτούς που τσαλάκωσαν τον Στρατούλη, είναι ένα ζήτημα....

      Διαγραφή
    2. @gdmn1973:
      Το αίμα νερό δεν γίνεται.
      Δεν είναι λιγότερο πολιτικοί απόγονοι των ταγματασφαλητών οι χρυσαυγίτες από τους νεοδημοκράτες.
      Βουλευτές της ΕΡΕ κάποτε, και είχαν φορέσει Γερμανική στολή...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.