Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Άννα μην κλαις...

Φρεγάτα και υποβρύχιο στέλνει στην ανατολική Μεσόγειο η Ελλάδα

Μια φρεγάτα κι ένα υποβρύχιο στέλνει στην ανατολική Μεσόγειο η Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα, μετά τη συνάντησή του με τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ο υπουργός Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι η κίνηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεων της Ελλάδας ως χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ και ΟΗΕ. Η φρεγάτα, πρόσθεσε, αποστέλλεται στην περιοχή στο πλαίσιο της UNIFIL και το υποβρύχιο στο πλαίσιο της επιχείρησης του ΝΑΤΟ Active Endeavour.

Στο επίκεντρο της συνάντησης Βενιζέλου – Αναστασιάδη, τέθηκαν η τουρκική προκλητικότητα και η παραβίαση του διεθνούς δικαίου στην κυπριακή ΑΟΖ.
«Υπάρχει πλήρης συντονισμός και ανάλυση και σχεδιασμός σε βάθος, με απόλυτη ψυχραιμία, με βάση αναφοράς το διεθνές δίκαιο και ειδικότερα το δίκαιο της θάλασσας. Για εμας, η ύπαρξη, η διεθνής νομική προσωπικότητα, η εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι η βάση για μια βιώσιμη και δίκαιη λύση του Κυπριακού προς όφελος και των δύο κοινοτήτων, όχι μόνο της ελληνοκυπριακής αλλά και της τουρκοκυπριακής κοινότητας και αυτό πρέπει να γίνει απολύτως αντιληπτό από τουρκικής πλευράς» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, ενώ ερωτώμενος αν η Ελλάδα στέλνει στην Κύπρο πολεμικά πλοία είπε: «η Ελλάδα είναι μια χώρα-μέλος του ΟΗΕ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ από τις αρχές της δεκαετίας του '50. Είμαστε πάνω από 62 χρόνια μέλος του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που σέβεται τις διεθνείς υποχρεώσεις της και μετέχει σε διεθνείς αποστολές. Υπάρχουν διεθνείς αποστολές του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου στις οποίες μετέχει η Ελλάδα, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με την αποστολή του ΟΗΕ στον Λίβανο ή με την επιχείρηση στη Μεσόγειο στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Άρα, υπάρχει σταθερή ναυτική παρουσία της Ελλάδος στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό γίνεται για τους λόγους που είπα και είναι μια πραγματικότητα την οποίαν όλοι πρέπει να τη λάβουν υπόψη τους».
Πηγή: Κουτί της Πανδώρας


Μιλάνε για καιρούς δοξασμένους, και πάλι
(Άννα μην κλαις)
θα γυρέψουμε βερεσέ απ’ τον μπακάλη.

Μιλάνε για του έθνους, ξανά, την τιμή
(Άννα μην κλαις)
στο ντουλάπι δεν έχει ψίχα ψωμί

Μιλάνε για νίκες που το μέλλον θα φέρει
(Άννα μην κλαις)
Εμένα δε με βάζουν στο χέρι.

Ο στρατός ξεκινά
(Άννα μην κλαις)
Σαν γυρίσω ξανά
θ’ ακολουθώ άλλες σημαίες.
Ο στρατός ξεκινά

2 σχόλια:

  1. Δεν θέλαμε αλλά μας ανάγκασες, κακούργα κοινωνία... το σύστημα!
    Ποια αστική τάξη και ποια πετρέλαια, ΚΚΕς είσαι, συνωμοσιολόγος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο πρόεδρος της Κυπρου Αναστασιάδης ανάθεσε την εκπροσώπηση της χώρας του στη Σύνοδο κορυφής της ΕΕ προχτές στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Σαμαρά. Ο ίδιος βρήκε καταφύγιο στα σεντόνια βελγικού νοσοκομείου όταν ξαφνικά μάτωσε η μύτη του και απογοήτευσε όσους περίμεναν να υπερασπιστεί τα δίκαια της χώρας του ζητώντας από τους φίλους του Ευρωπαίους να δώσουν επιτέλους το "ασφαλές λιμάνι" στους Κύπριους που τους το υποσχέθηκαν με την ένταξη στην ΕΕ.

    Ενώ τουρκικά πολεμικά πλοία βρίσκονται στη κυπριακή ΑΟΖ, 40 μίλια από την Λάρνακα ο υπουργός εσωτερικών της Κύπρου εκπροσωπεί την Κυπριακή Δημοκρατία στο ξεθάψιμο, ξαναθάψιμο και μνημόσυνο 16 λοκατζήδων που στο πραξικόπημα το 74 επιτέθηκαν στο προεδρικό μέγαρο στην λευκωσία. Το εν λόγω μέγαρο οι πραξικοπηματίες το έκαψαν. 7 μέρες μετά η Τουρκία εισβάλλει στη Κύπρο με πρόφαση το πραξικόπημα και την ασφάλεια των τουρκοκυπρίων.

    Την ίδια εβδομάδα ο πρώην πρόεδρος της κύπρου Χριστόφιας, σε συνέντευξη του κατηγορεί τον υπουργό εσωτερικών ότι το 74 στο πραξικόπημα κρατούσε καλασνίκωφ και εκφόβιζε τους συγχωρκανούς του στο Δίκωμο (κατεχώμενο τώρα) σαν πραξικοπηματίας. Ο υπουργός εσωτερικών λέει ότι ήταν μαθητής τότε - τι να σημαίνει αυτό;

    Στην ίδια συνέντευξη του ο πρώην πρόεδρος κατηγορεί πρώην πρωτοκλασσάτο στέλεχος του ΑΚΕΛ ότι πίννει ουίσκια δημοσίως και η εικόνα του δεν συνάδει με αυτή κομμουνιστή.

    ΑΧΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.