Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Εγκυρες οι κοινοβουλευτικές εκλογές στην Ουκρανία, λέει η Μόσχα

Την εγκυρότητα των πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών στην Ουκρανία αναγνωρίζει η Μόσχα. Με δήλωσή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Γκριγκόρι Κασάριν τονίζει πως, παρά την σκληρή και «μάλλον βρώμικη» προεκλογική εκστρατεία, οι εκλογές είναι έγκυρες.

«Αναμένουμε το επίσημο τελικό αποτέλεσμα, καθώς οι πληροφορίες που έρχονται είναι μάλλον αντιφατικές. Ο νέος συσχετισμός δυνάμεων που προκύπτει από την εκλογική διαδικασία, ελπίζουμε πως θα επιτρέψει στη νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας», τόνισε ο Κασάριν, συμπληρώνοντας πως η νέα Βερχόβνα Ράντα οφείλει να ξεκινήσει έναν ευρύ και δημοκρατικό διάλογο με το σύνολο της κοινωνίας, χωρίς αποκλεισμούς, και να προωθήσει τις επαφές με τους εκπροσώπους των περιφερειών για την εξεύρεση κοινής διπλωματικής λύσης στα προβλήματα που προκαλεί η μέχρι τώρα στάση του Κιέβου.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία
Ούπς!
-Κανένας άλλος να μας μιλήσει για "πράκτορες της Μόσχας";

Βλέπε ακόμη:

5 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι το ΚΚ Ουκρανίας θα επικεντρώσει το πεδίο δράσης και πρωτοβουλίων του στις ανατολικές περιφέρειες ή μέρος αυτών. Εκ των πραγμάτων.
    Πάντως, που καταλήγει η επίδραση των κοινοβουλευτικών αυταπατών. Στη βάση και των "αποτελεσμάτων", η μεγάλη πλειοψηφία των κομμουνιστών, σοσιαλιστών κλπ. δεν έλαβε μέρος. Και σωστά. Έπειτα, εκ μέρους του ΚΚ, δηλώθηκε η μη αναγνώριση της "διαδικασίας" και του "αποτελέσματός" της. Επίσης, πολύ σωστά.
    Ωστόσο, ποιος ο λόγος συμμετοχής; Ποιος ο λόγος συμμετοχής σε μία "διαδικασία" με τέτοιους όρους; Ήταν η χρονική φάση που οι διωκώμενοι κομμουνιστές της Ουκρανίας είχαν περιθώριο για απογοήτευση;
    Οσον αφορά την πλειοψηφία των Ουκρανών εργαζομένων: προέβη στην "επιλογή" της. Θα υποστεί μακροχρόνιες συνέπειες.

    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Κ.:
      Σύμφωνα με όσα γνωρίζω, ΚΚ Ουκρανίας στις νοτιοανατολικές περιοχές δεν υφίσταται πλέον, καθώς οι περιφερειακές του οργανώσεις εκεί έχουν προσχωρήσει στον ένοπλο και έχουν σχηματίσει το ΚΚ ΛΔ Ντονέσκ.
      Από εκεί και πέρα, η αποχή από τις εκλογές συνεπάγεται και επιλογή ένοπλου αγώνα. Την επιλογή τους οι Ουκρανοί σύντροφοι την έκαναν, και βαρέσανε διάλυση.
      Για την πλειοψηφεία του Ουκρανικού λαού τώρα, με την συμμετοχή να δίνεται στο 53% από τους ίδιους τους πραξικοπηματίες, δεν νομίζω πως μπορούμε να τους φορτώσουμε κάποια "επιλογή" πέραν της παθητικής τους στάσης απέναντι στο πραξικόπημα.

      Για εμένα το ενδιαφέρον της είδησης ήταν η εκ διαμέτρου αντίθετη στάση ανάμεσα στην Ρώσικη ομοσπονδία από την μία, και το αντι-Μαϊντάν και τι ΚΚ Ουκ. από την άλλη, καθώς πολύς κόσμος μέχρι τώρα μίλαγε ωσάν να ταυτίζονταν (και μάλιστα αυτονόητα) μεταξύ τους.

      Διαγραφή
    2. Ναι, όσον αφορά την ίδρυση νέου ΚΚ, έχεις δίκιο. Διάβαζα προ ολίγων ημερών.
      Όταν αναφέρεσαι σε φαινόμενα διάλυσης, τα συσχετίζεις με το ΚΚ Ουκρανίας; Συμφωνώ.
      Πιστεύεις ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη συγκρότηση, στο άμεσο μέλλον, ενός νέου ΚΚ; Στο σύνολο της ουκρανικής επικράτειας;
      Και μία ακόμη εκτίμηση, θα σου ζητήσω σύντροφε, επειδή γνωρίζεις αρκετές εξελίξεις επί του θέματος. Τι πρόκειται να συμβεί με το υπάρχον ΚΚ; Πέραν της απόφασης απαγόρευσης δράσης. Διατηρεί ερείσματα; Έχει πιθανότητες ανασύνταξης; Ή σταδιακά θα διαλυθεί.
      Ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέτεις.

      Κ.

      Διαγραφή
    3. Ναι, όταν αναφέρομαι σε φαινόμενα διάλυσης, στο ΚΚ Ουκρανίας αναφέρομαι. Ένοπλο δεν τόλμησε, την δυνατότητα νόμιμης δράσης του την αφαιρούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Δεν βλέπω πως μπορεί να συνεχίσει να είναι υπολογίσιμη δύναμη στο μέλλον.
      Για το άλλο που λες περί ενός νέου ΚΚ, Στο σύνολο της ουκρανικής επικράτειας:
      Το "σύνολο της Ουκρανικής επικράτιας" ούτως ήλλως δεν περιλαμβάνει πλέον de facto την πρώην νοτιοανατολική Ουκρανία και την Κριμαία. Πάντα δύο χώρες ήταν στην ουσία, ούτως ή άλλως.
      Χωρίς να έχω κάποια ιδιαίτερη ενημέρωση πέραν του νετ, δεν θεωρώ πως το ΚΚ Ουκ. έχει κάποια πιθανότητα ανασύνταξης. Μιλάμε για στελέχη που έχουν γαλουγηθεί να ασκούν κρατική εξουσία και όχι να δρουν στην παρανομία. Η εκτίμηση μου είναι πως δεν έχουν καν την δυνατότητα για το δεύτερο. Μακάρι να βγω λάθος.

      Διαγραφή
  2. Συγνωμη για την παρεμβαση. υπαρχει η Ε.Κ ουκρανιας εχει αναφερθει πολλες φορες και ο ριζοσπαστης η οποιο συμμετεχει και στην πρωτοβουλια των 29 ΚΚ μαζι μας και εχει το ιδιο προγραμμα με εμας. οσο για το αλλο ΚΚ μην εχεται καμμια αυταπατη συντροφοι θα κρατησουνε τα συμβολα για την δημιουργια συγχησεων. οσο για την καταληξη του τα εχω γραψει ξανα δυστηχως ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.