Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Θορυβημένος από τον βομβαρδισμό σχολείου στο Ντονιέτσκ δηλώνει ο γ.γ. του ΟΗΕ

Θορυβημένος με την αύξηση των βίαιων περιστατικών στην Ουκρανία δηλώνει ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, ιδιαιτέρως από τις αναφορές που κάνουν λόγο για βομβαρδισμό σχολείου στο Ντονιέτσκ. Όπως δήλωσε χθες, Τετάρτη, στο ITAR-TASS ο Στέφαν Ντουτζάριτς, εκπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ, ενέργειες όπως ο σκόπιμος βομβαρδισμός σχολείων είναι απαράδεκτες, ανεξαρτήτως συνθηκών. 

Πρόσθεσε ότι οι αντιμαχόμενες πλευρές της Ουκρανίας πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις του μνημονίου που υπεγράφη στο Μινσκ στις 20 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να εξασφαλιστεί το καθεστώς κατάπαυσης του πυρός και να αναζητηθεί μια πολιτική λύση για την ουκρανική κρίση.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η υπηρεσία Τύπου του δημοτικού συμβουλίου του Ντονιέτσκ ανέφερε ότι εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν στους χθεσινούς βομβαρδισμούς. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ Αλεξάντερ Ζακχαρτσένκο δήλωσε ότι οι ουκρανικές Αρχές δεν ελέγχουν όλες τις στρατιωτικές μονάδες τους. «Το Κίεβο δεν ελέγχει όλες τις μονάδες. Πέρα από οτιδήποτε άλλο η Ουκρανία χρειάζεται ανακωχή. Υπάρχουν όμως κάποιοι που την παραβιάζουν», υπογράμμισε ο Ζακχαρτσένκο μιλώντας σε δημοσιογράφους. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, ο τραγικός απολογισμός των συγκρούσεων μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας και των αυτονομιστών του Ντονιέτσκ και του Λουχάνσκ, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης για την ανάκτηση του ελέγχου των αποσχισθεισών περιοχών από το Κίεβο, είναι 3.500 νεκροί.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.