Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Οι εργαζόμενοι να προβληματιστούν από τη στάση των δυνάμεων ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ΠΑΓΝΗ

Τη στάση του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, αλλά και των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει η«Αγωνιστική Συσπείρωση» εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «στη ΓΣ των εργαζομένων ο πρόεδρος του σωματείου, με την ένθερμη υποστήριξη των παρατάξεων ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΝΔ, εμπόδισε τη διενέργεια της ψηφοφορίας για να αποφασίσει η ΓΣ αν θα συμμετάσχει στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη». (Διαβάστε όλη την ανακοίνωση στο συνημμένο)

Παράλληλα καταγγέλλει το γεγονός ότι και στη συνεδρίαση του ΔΣ (που δεν μπορούσαν οι δυνάμεις να αποφύγουν τη συζήτηση καθώς είχε τεθεί σαν θέμα στη συνεδρίαση) «ακούστηκαν επιχειρήματα που οι κυβερνήσεις, τα φερέφωνά τους, ανέκαθεν ανέσυραν όταν κινητοποιούνταν οι εργαζόμενοι.
Ότι δηλαδή πρόκειται για κομματικό συλλαλητήριο που εξυπηρετεί μικροκομματικούς στόχους ενόψει εκλογών, ότι εφόσον το ΠΑΜΕ δεν συμμετέχει στις απεργιακές συγκεντρώσεις των ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ δεν μπορούν να συμφωνήσουν κλπ.

Στα παραπάνω πρωτοστάτησαν ο πρόεδρος και η εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ένας της ΠΑΣΚΕ, βοηθούμενοι από τα υπόλοιπα μέλη του κοινού ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ, χωρίς να καταφέρουν όμως να ματαιώσουν την απόφαση συμμετοχής
(υπήρξαν και εξαιρέσεις αφού λευκό ψήφισε ένα μέλος της παράταξής τους)».

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση» εργαζομένων τονίζει ότι η στάση αυτή και ιδιαίτερα των συνδικαλιστικών δυνάμεων των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει να προβληματίσει σοβαρά τους εργαζόμενους.

«Η στάση τους απέναντι στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις ΓΣ αποτελεί κριτήριο τελικά τι έννουν ενότητα, ταξικό κίνημα.

Οι εργαζόμενοι στη ΓΣ πρέπει να απαιτήσουν το ρόλο που τους ανήκει. Κανείς δεν είναι παρατηρητής! Έχει το δικαίωμα να μιλήσει αλλά και να καταθέσει προς ψήφιση οποιαδήποτε πρόταση.

Δεν μπορούν οι παρατάξεις αυτές να κόπτονται δήθεν για τη συμμετοχή των εργαζομένων στις ΓΣ και στο τέλος να τους εμποδίζουν να εκφράσουν οργανωμένα τη θέλησή τους απαξιώνοντας έτσι το ανώτατο όργανο του σωματείου. Αποδεικνύουν ότι δεν θέλουν πραγματικά δυνατό σωματείο αν αυτό δεν εξυπηρετεί τη δική τους τακτική και πολιτική στο κίνημα».

Πηγή: 902
Oλόκληρη η ανακοίνωση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.