Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Γελοιότητες και αντικομμουνισμός

Όσο και να προσπαθούν να τα κουκουλώσουν, εκτίθενται μόνοι τους.

Ο λόγος για τον επονομαζόμενο «σύλλογο» «Κορδάτος» και τον πρόεδρό του, Δ. Καλτσώνη, επίδοξο «Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης» στο δήμο Ηλιούπολης.

Ο Δ. Καλτσώνης επιχειρεί διαμέσου ανακοίνωσης του «συλλόγου» «Κορδάτος», να απαντήσει στο δημοσίευμα του 902.gr, αλλά το μόνο που πετυχαίνει είναι να γελοιοποιείται και να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: Να χυδαιολογεί σε βάρος του ΚΚΕ.

Με την ανακοίνωση προσπαθούν να συγκαλύψουν ότι η υποψηφιότητα του Δ. Καλτσώνη στηρίχτηκε πολιτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη, κάνουν γαργάρα την ουσία του αντιδραστικού θεσμού του «Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης», για τον οποίο ήταν υποψήφιος.

Παριστάνουν τους κομμουνιστές, αλλά συγκαλύπτουν το γεγονός ότι οι κομμουνιστές δεν έχουν καμία θέση σε αντιδραστικούς θεσμούς, που έχουν ως στόχο να καλλιεργήσουν τον κοινωνικό εταιρισμό και την ταξική συναίνεση, ενσωματώνοντας τα λαϊκά στρώματα στο όραμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Η συμμετοχή προοδευτικών ανθρώπων και αγωνιστών σε θεσμούς «πολιτικού» χαρακτήρα που υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική, δεν έχει καμία σχέση με δικαιώματα και άλλα τέτοια που γράφονται για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Καταπώς φαίνεται, για τον Δ. Καλτσώνη και το σύλλογο «Κορδατος», η συμμετοχή σε αντιδραστικούς θεσμούς και μάλιστα από τη θέση του επικεφαλής, είναι ...«επαναστατική στάση ζωής».

Και επειδή «χωριό που φαίνεται κολαούζο δε θέλει», ο Δ. Καλτσώνης, διαμέσου του «συλλόγου» «Κορδάτος», καταφεύγει στον αισχρό αντικομμουνισμό, ισχυριζόμενος ότι «το ΚΚΕ συνεχίζει απρόσκοπτα τη σεχταριστική αριστερίστικη πορεία του».
Πηγή: 902 (οι υπογραμμίσεις και κάποια λινκ, προστέθηκαν από εμάς)

8 σχόλια:

  1. Απολαμβάνω το ξεφτίλισμα όλων των "υπερεπαναστατών" τελευταία,
    οι κορδάτοι επαναπροσδιορίζουν τον πολιτικό σουρεαλισμό και ανήγαγαν την καρέκλα σε επαναστατική στάση ζωής, ενώ τα σπόρια το 'ριξαν στη μεταφυσική για να συντηρήσουν το επιχείρημα "το αδιάλλακτο σεχταριστικό ΚΚΕ που δεν συμπορεύεται" δημιουργώντας ένα φανταστικό κόμμα [οχι όχι το συριζα χαχα] που δεν υφίσταται αλλά κακώς το ΚΚΕ δεν συμπορεύεται μαζί του.
    Η γελοιότητα συνάντησε την ξεφτίλα κι τα δυό μαζί τον αντικομμουνισμό.

    Decadent

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Decadent:
      Δεν ξέρω εάν μπήκες στην ανακοίνωση του "Κορδάτου", αλλά εκεί υπάρχει ένα ακόμη σουρεαλιστικό στοιχείο, στο οποίο ο 902 απαξιεί να ασχοληθεί καν. Πρόσεξε:

      "...Είναι αυτονόητο δικαίωμα καθενός να διεκδικεί θέσεις επιστημονικού ή και πολιτικού χαρακτήρα. Το δικαίωμα αυτό άσκησε ο Δημ. Καλτσώνης διεκδικώντας τη θέση του Συνήγορου του δημότη στο Δήμο Ηλιούπολης, δίχως να υπάρξει κανενός είδους πολιτική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο προσχώρηση σε αυτόν, όπως με ψευδή και συκοφαντικό τρόπο διατείνεται το παραπάνω άηθες σχόλιο. Η στήριξη που πρόσφερε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και όποιος άλλος στην υποψηφιότητα είναι μια επιλογή που αφορά μόνο τους ίδιους. ..."

      Δηλαδή μας λένε πως ο Καλτσώνης αποφάσισε να διεκδικήσει την θέση χωρίς να έχει την υποστήριξη καμμιάς παράταξης (άρα και καμμία ελπίδα να κερδίσει την θέση εξ'αρχής αν ίσχυε αυτό), και ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ο ΣΥΡΙΖΑ που ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ δεν είχε κατεβάσει δικό του υποψήφιο, αποφάσισε να τον στηρίξει....

      Γελάνε και οι πέτρες...

      Διαγραφή
    2. @TRASH
      Συνωμότησε το σύμπαν δεν τα 'μαθες?
      Για γέλια όπως το λες.

      Είναι σε τέτοια κατάντια, ξεβράκωμα και ξεφτίλα που έχουν τρεις επιλογές.
      1.Να μην απαντούν καθόλου και να γίνονται ρόμπα.
      2.Να απαντούν καταφεύγοντας στη μεταφυσική, τον σουρεαλισμό, το βιασμό της λογικής, τη στρεψοδικία και να γίνονται ρόμπα.
      3.Να παρακαλέσουν τον πρόεδρο του Εδεσααικου να αναλάβει το γραφείο τύπου τους που θα τα κατάφερνε καλύτερα

      Φυσικά λόγω του γνωστού "υψηλού ήθους" διαλέγουν το 2 αν και προτείνω το 3 δαγκωτό, λιγότερο ρόμπα θα
      γίνονται.

      Decadent

      Διαγραφή
  2. Ρε παιδια δειχτε λιγο κατανοηση μην εισαστε αδικοι. Θυσια γινονται για να φτιαχτει το μετωπο δεν το κανουνε για την καρεκλα και τα λεφτα. απλα ειμαστε σεχταριστες για αυτο δεν το βλεπουμε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Το που βαράνε όλα τα ταμπούρλα είναι φανερό.
      Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κυβερνήσει με κάποιες προοπτικές εγκλωβισμού λαϊκών στρωμάτων, σαν αντιπολίτευση πρέπει να έχει ΝΔ και ΧΑ.
      Για αυτό πρέπει αν είναι δυνατόν να εξαφανιστεί το ΚΚΕ από πριν.
      Αλλιώς υπάρχει ο κύνδινος της ριζοσπαστικοποίησης, απογοητευμένων από τον ΣΥΡΙΖΑ κομματιών κόσμου, πράγμα καθόλου ακίνδυνο σε περίοδο γενικής και παρατεταμένης κρίσης.

      Διαγραφή
  3. TRASH. η δηθεν υποστηρικτες του 15ου συνεδριου που οταν γινοτανε το 1996 διαφωνουσανε και θελανε το προγραμμα του 10ου το 1978 για την δημιουργια του μετωπου βεβαιως βεβαιως ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Ορθά το θέτεις:
      "...οι δήθεν υποστηρικτές...", γιατί ούτε το πρόγραμμα του 1996 έλεγε τίποτε για κυβερνητικές συνεργασίες με φιλομονοπωλειακά-φιλοϊμπεριαλιστικά κόμματα.
      Ακόμη και αν ίσχυε δηλαδή μέχρι σήμερα, πρακτικά καμμία διαφορά δεν θα έκανε, αφού "αντιμονωπολειακή-αντιμπεριαλιστική" πολιτική δύναμη με προοπτική εξουσίας, εκτός από το ίδιο το ΚΚΕ, δεν υφίσταται...

      Διαγραφή
  4. TRASH. Εχω ζησει διπλα στο ΚΚΕ απο το 1978. Αρα εχω πληρη εικονα. Μετα την ολοκληρωση των ανατροπων το 1991 οταν ξεκινησε συλλογικα η προσπαθεια ανασυγκροτησεις του κομματος δεν θελανε να αλλαξει τιποτα. προσπαθουσανε να μας πεισουνε οτι μεχρι το 1985 ολα ητανε ενταξει και ξαφνικα ηρθε κατα λαθος η περεστρο ικα και τα χαλασε ολα. διαφωνουσανε σε καθε αλλαγη με αρχη την πρωτη συζητηση για τον σοσιαλισμο το καλοκαιρι του 1995 και σε οτι αλλο πηγαινε να αλλαξει. το αρχειο του ριζοσπαστη απο τους προσυνεδριακους διαλογους ειναι αποκαλυπτικο για το τη λεγανε απο τοτε. Μεινανε μεσα προσπαθωντας να κανουνε ζημια και θα τα καταφερναν αν οι αλλαγες το 1991 δεν ητανε κοσμογονικες. θελανε να κανουνε οτι το 1968 που παρα το οτι εγινε διασπαση απο την στιγμη που δεν αλλαξε το προγραμμα νομοτελειακα θα φταναμε στο 89 91 με τον συνασπισμο. Την προβοκατσια το 2012 του τσιπρα μαζι την στησανε οτι ταχα παραβιαζαμε το προγραμμα του 1996 πονταρισαν στο οτι θα λυγισουμε μπροστα στο να χασουμε ψηφους και θα πηγαιναμε για κυβερνηση. Η ηγεσια αν αξιζει ενα μπραβο για το 1991 για την υπολοιπη πορεια μετα αξιζει 1000 μπραβο που τους ξεβρακωσε μαζι με ολο το κομμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.