Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Νεότερα από το ανατολικό μέτωπο: Tεθωρακισμένα στέλνει το Κίεβο στα σύνορα με τη Ρωσία – Συνεχίζονται οι μάχες σε Ντονιέτσκ – Μαριούπολη


Φάλαγγα τεθωρακισμένων στρατιωτικών οχημάτων έστειλε το περασμενο Σάββατο ο ουκρανικός στρατός στις ζώνες στρατιωτικών επιχειρήσεων στα ανατολικά της χώρας, για «την ενίσχυση των θέσεων στα ρωσο – ουκρανικά σύνορα». Οπως ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της κρατικής Υπηρεσίας Φύλαξης Συνόρων της Ουκρανίας, εστάλησαν συνολικά 6 θωρακισμένα οχήματα, 8 φορτηγά και 3 μίνι λεωφορεία. Η αυτοκινητοπομπή μετέφερε στρατιωτικό εξοπλισμό καθώς και χειμερινές στολές και ενισχυμένη εξάρτυση για τους συνοριοφύλακες, ενώ θα ακολουθήσει κι άλλη αποστολή στις επόμενες ημέρες.

Συνεχίζονται οι μάχες

Στο μεταξύ – και παρά την υπογραφή πρωτοκόλλου στο Μινσκ για την κατάπαυση του πυρός και την προσπάθεια εδραίωσης της εκεχειρίας, η κατάσταση στα ανατολικά της Ουκρανίας, παραμένει τεταμένη με τις συγκρούσεις μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των αυτονομιστών να μαίνονται τόσο στο Ντονιέτσκ όσο και στη Μαριούπολη.

Η πολιτοφυλακή του Ντονέτσκ ανακοίνωσε ότι τρεις πολίτες σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν χθες: «Η κατάσταση παραμένει πολύ τεταμένη στην πόλη και πυρά από βαρέα όπλα και εκρήξεις ακούγονταν σε πολλές συνοικίες».
Απο την πλευρά του ο στρατός του Κιέβου ανακοίνωσε σήμερα πως επτά στρατιώτες σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν μέσα στο τελευταίο 24ωρο σε συγκρούσεις στο αεροδρόμιο του Ντονιέτσκ. Οπως ανακοίνωσε ο Αντέι Λισιένκο, απώλειες υπέστησαν και οι δυνάμεις των αλεξιπτωτιστών του ουκρανικού στρατού.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία
To video με τα απομεινάρια των φασιστικών τεθωρακισμένων μετά την μάχη του Νοβοαζώφσκ:

Ακόμη:

Ουκρανοί νεοναζί έκοψαν με τροχούς και γκρέμισαν ένα ογκώδες άγαλμα του Λένιν στο κέντρο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας, στο Χάρκοβο. Ορισμένοι από τους διαδηλωτές που άναψαν βεγγαλικά και γλεντούσαν γύρω από το πεσμένο άγαλμα του Λένιν κρατούσαν ακόμα και σημαίες με το σύμβολο του ΝΑΤΟ…

Update:

4 σχόλια:

  1. Σε σχέση με το video .

    Αυτό εννοούσα όταν μιλούσα για drones στην προηγούμενη ανάρτηση, όχι στρατιωτικού τύπου, αλλά του εμπορίου τα οποία με μικρό κόστος και ΄χαρις στη νέας γενίας ψηφιακές κάμερες , μπόρουν να προσφέρουν στοιχεία στόχευσης στο πυροβολικό. Επίσης με μικρό μέγεθος είναι δύσκολο να εντοπιστούν και να καταριφθούν.

    Σταύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Σταύρος:
      Αυτά αφενός δεν είναι ανάγκη να τους τα δώσουν οι Ρώσοι, αφού καταστήματα ηλεκτρονικών έχει και στο Ντόνεσκ, αφεταίρου δεν καλυπτουν τόσο μεγάλες αποστάσεις ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παρατηρητές πυροβολικού.
      Στο πυροβολικό υπηρέτησα, και έχω μια μικρή ιδέα....

      Διαγραφή
  2. Δεν πρόκειται να ξανασχολιασώ στα Blog τα οποία γράφεις αγαπητέ μου.

    Λυπάμαι πραγματικά που ανήκουμε στο ίδιο κόμμα καθώς ό ειρωνικός τρόπος σου και ο εξυπνακισμός απεναντι σε κάποιον που επισκεπται τις σελίδες σου καθημερινά, είναι απλά απαράδεκτος.

    Ιδιαιτερα όταν μιλούμε για θέματα όπως το συγκεκριμένο όπου όλοι είναι λίγο πολύ είναι ερασιτέχνες και κανείς δεν διεκδικεί την αυθεντία, εκτός φυσικά από μερικούς που χρησιμοποιουν ονόματα στραταρχών άλλα περιμένουν από το κόμμα ανάλυση των πολεμικών επιχειρήσεων αντι να ενδιαφερθούν μόνοι τους!

    Από εκει και πέρα θα συνιστούσα να μην ερμηνεύεις κατα το δοκούν αυτά που γράφω. Αν δεις το σχόλιο στην προηγούμενη ανάρτηση γράφω επί λέξη "ρωσικούς δορυφόρους ή drones". Τωρα πως αυτό έγινε ρωσικά drone δεν γνωρίζω περιμένω να μου πεις εσύ! Αλλωστε αυτα που αναφερεσαι εσύ είναι γνωστά ως UAVs (Unmanned Air Vehicle) , τσέκαρε το αν θες.

    Ο ΠΠΒ μπορει να είναι στην πρώτη γραμμη και να είναι και αξιωματικός του πεζικού που αντι για κυαλια μπορεί να χρησημοποιεί ένα τέτοιο drone. Σε ύψος 50 μέτρων με τη ψηφιακή κάμερα μπορεί να εντοπίσει τους ουκρανούς από χιλιόμετρα μακρυά, και μεσω των ασυρματων 'η ακόμα και κινητων να διατεθουν τα στοιχεία βολής στα Grad. Ακόμα και ένα παιδί το καταλάβαίνει πόσο μάλλον κάποιος ενήλικος.

    Ο φασιστάκος της προηγούμενης ανάρτησης έγραψε για Ρώσους Spetnaz. Είναι πιθανό να υπαρχουν σε μικρούς αριθμούς ιδιαιτερα σε ρόλους ΠΠΒ, συλλόγης πληροφοριών. ¨Εχοντας υπηρετησει σε μονάδα αλεξιπτωτιστών γνωρίζω και εγώ κάτι.

    Αλλά όταν κάποιος έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, και το παίζει ότι τα ξέρει όλα τα αμυντικά ζητήματα, απο τους SS 18 Satan μεχρι τα SKS και τα PPShk, ενω στην ουσία ειναι ημιμαθείς τι να περιμένεις.

    Τορα όσον αφορά κάποιους που αναφέρθηκαν σε "Αλεφαντους" στην προηγούμενη ανάρτηση, θα ήθελα να υπενθυμίσω ορισμένους "¨Αλεφαντους¨ που άφησαν ΄΄ονομα, : Τσαπάγιεφ, Φρούνζε, ο επικεφαλής της στρατιας του Ταμάν που το όνομα μου διαφέυγει αυτην τη στιγμή αλλά μπορείτε να το βρείτε στον "Σιδερένιο Χείμμαρο" του Σεραφίμοβιτς , αλλά και μερικοι δικοί μας Βελουχιώτης, Βαφειάδης αλλά και μερικοί απο εξωτικά μέρη, όπως Μαο, Γκιαπ, Καστρο και άλλοι . Κανείς δεν ήταν επαγγελματίας στρατιωτικός , για μερικους μάλιστα ήταν ¨"Αλέφαντοι", Ωστόσο έβαλαν γυαλιά στους επαγγελματίες των στρατιωτικών σχολών!

    Δεν θα συνεχίσω περαιτέρω δίότι εσύ αγαπητέ μου ήσουν είλικρινής ως προσ το ποιόν του χαρακτήρα σου και το δήλωσες με το χαρακτηριστικό ψευδόνημο σου που σου πάει γάντι.

    Υ>Γ Δεν δίνω δεκάρα αν το αναρτήσεις και σημείωνω ΄΄οτι δεν θα απαντήσω

    Σταύρος Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Σταύρος Τ.:
      -Μπορείς να μου βρεις το σημείο που σε ειρωνεύτηκα και δεν το κατάλαβα;
      -Και προσώπικα να και αν απαντήσεις, να και αν δεν απαντήσεις, αλλά σου μίλησα ευγενέστατα και με στολίζεις.
      Οπότε εδώ είσαι ούτως ή άλλως ανεπιθύμητος.
      -Όσο για το εάν το "Ρώσικοι δορυφόροι ή drone" το εξέλαβα εγώ λάθος ως "Ρώσικοι δορυφόροι ή (ρώσικα εννοείται) drone", θα μπορούσες απλά να το διευκρινήσεις.
      -Για τα υπόλοιπα μάλλον μπουρδολογείς για να χρησιμοποιήσω το λεξιλόγιο σου, αφού εάν το ζήτημα σου ήταν η "ημιμάθεια" μου, θα με βοήθαγες να την ξεπεράσω με τις λαμπρές σου γνώσεις αντί να με βρίζεις στα καλά καθούμενα.
      Τέλος πάντων, λυπάμαι για τα κόμπλεξ σου και ελπίζω να τα ξεπεράσεις κάποτε.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.