Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Πούτιν σε Μπαρόζο: «Αναθεωρείστε τη σύνδεση ΕΕ-Ουκρανίας αλλιώς θα υπάρξουν αντίμετρα»

Με επιστολή προς τις Βρυξέλλες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν καλεί τους ευρωπαίους να επανεξετάσουν τη συμφωνία σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας, κάτι που η ΕΕ απέκλεισε σήμερα από τη στιγμή που δεν το ζητάει το Κίεβο.

"Μπορώ να επιβεβαιώσω πως ο πρόεδρος (της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ) Μπαρόζο έλαβε μια επιστολή του προέδρου Πούτιν" σχετικά με τη συμφωνία σύνδεσης, δήλωσε η εκπρόσωπός του Πία Αρενκίλντε-Χάνσεν.

Από την πλευρά της, η ΕΕ "δεν επιδιώκει καμιά αλλαγή σ' αυτή τη συμφωνία", υπογράμμισε η εκπρόσωπος. "Όμως η Ουκρανία είναι ελεύθερη και κυρίαρχη για να κάνει επιλογές που να ανταποκρίνονται στα συμφέροντά της στις εξωτερικές σχέσεις της", πρόσθεσε. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η συμφωνία είναι "διμερής" και οποιαδήποτε τροποποίηση δεν θα μπορούσε να επέλθει παρά μόνον ως αποτέλεσμα συμφωνίας μεταξύ των δύο μερών που την υπογράφουν, υπογράμμισε.
Στην επιστολή του, ο πρόεδρος Πούτιν εγείρει "συστημικά προβλήματα" που απορρέουν σύμφωνα με τον ίδιο από τη συμφωνία σύνδεσης. Σύμφωνα με διαρροές στον Τύπο, ο Ρώσος ηγέτης ζητάει να αναθεωρηθεί η συμφωνία και προειδοποιεί με "άμεσα και αρμόζοντα αντίμετρα" αν η ΕΕ και η Ουκρανία δεν σεβασθούν τη δέσμευσή τους να αναβάλουν για τον Ιανουάριο του 2016 την εφαρμογή της εμπορικής και οικονομικής πτυχής της.

Ο Μπαρόζο "θα αποφασίσει ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να απαντήσει", δήλωσε η εκπρόσωπος. Η αναβολή της έναρξης της ισχύος της συμφωνίας είχε ανακοινωθεί στις 12 Σεπτεμβρίου έπειτα από μια συνάντηση ανάμεσα στον επίτροπο Εμπορίου Κάρελ ντε Χουχτ και τους υπουργούς Εξωτερικών και Οικονομίας της Ουκρανίας και της Ρωσίας στις Βρυξέλλες.

Η ΕΕ είχε δικαιολογήσει αυτή τη χειρονομία επικαλούμενη την ανάγκη να ενισχυθούν οι κατευναστικές κινήσεις στην Ουκρανία. Έκτοτε όμως η Ρωσία προσπαθεί να επιτύχει νέες παραχωρήσεις, υπογράμμισε μια ευρωπαϊκή πηγή. "Η ΕΕ δεν μπορεί να δεχθεί η Ρωσία να αποφασίζει για την Ουκρανία", υπογράμμισε η εκπρόσωπος.
Πηγή: Κουτί της Πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.