Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

Μαζική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο Υπ. Μεταφορών για τα εισιτήρια

Κινητοποίηση το πρωί στο Υπoυργείο Μεταφορών από τη Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή συνδικάτων, Επιτροπών Ανέργων, Λαϊκών επιτροπών, συνταξιουχικών οργανώσεων, φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων.

Με τα συνθήματα «Δωρεάν μεταφορά στη συγκοινωνία, τώρα μέτρα για την ανεργία», «Όχι στις μπάρες και τον εκφοβισμό, φθηνή συγκοινωνία για όλο το λαό» και «Η συγκοινωνία ανήκει στο λαό, και όχι στο κεφάλαιο το ιδιωτικό» διεκδίκησαν τη μείωση κατά 50% των εισιτηρίων και τη δωρεάν μετακίνηση για τους ανέργους, με την κάρτα ανεργίας και το πάσο για μαθητές και φοιτητές.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ εκφράζοντας τη συμπαράσταση του κόμματος στα δίκαια αιτήματα των συγκεντρωμένων.

Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν τον εμπαιγμό εκ μέρους της κυβέρνησης, καθώς σε συνάντηση αντιπροσωπείας τους με το διοικητή του ΟΑΣΑ κ. Δημητριάδη, ειπώθηκε πως το αίτημα για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων δεν είναι θέμα του Υπ. Μεταφορών αλλά του Υπουργείου Εργασίας, κάνοντας μπαλάκι ουσιαστικά τον πόνο και την αγωνία των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων στη χώρα μας.

Την ανάγκη να ενταθεί ο αγώνας για ασφαλή, δωρεάν και φθηνή συγκοινωνία για το λαό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, στο τέλος της κινητοποίησης ο Γιάννης Κιούσης, εκ μέρους της γραμματείας συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ καλώντας σε μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη.

Η συγκέντρωση γίνεται στο πλαίσιο του δίμηνου δράσης, που θα κορυφωθεί με το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, την 1η Νοέμβρη, αλλά και με τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα στις 4 Οκτώβρη ενώ χθες έγιναν εξορμήσεις στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ Συντάγματος, Αττικής, Ακαδημίας, Πειραιά, Περιστερίου, Αιγάλεω, Αγ. Δημητρίου και στις στάσεις λεωφορείων στην Ακαδημίας.

Ανάλογη κινητοποίηση διοργανώνουν την Πέμπτη 25/9 το ΠΑΜΕ, οι επιτροπές ανέργων και Λαϊκές Επιτροπές της Θεσσαλονίκης, στις 11 π.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά του ΟΑΣΘ (Παπαναστασίου) με αφορμή την απόφαση για αύξηση της τιμής των εισιτηρίων από την 1η Οκτώβρη. Επίσης, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου διοργάνωσε παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία ενάντια στη φοροληστεία της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Το πρόγραμμα δράσης εμπλουτίζεται με κατά τόπους κινητοποιήσεις, όπως οι παρακάτω:
  • Από τη Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, στις 3/10, αγωνιστική μαζική κινητοποίηση για τα προβλήματα των ανέργων, στις 10 π.μ., στον ΟΑΕΔ.
  • Από τη Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ, συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 25/9, στις 9 π.μ. στη εφημερίδα των στα δικαστήρια Χαλκίδας, για τους εργαζόμενους των Τσιμέντων Χαλκίδας. Τη μέρα εκείνη εκδικάζεται η προσφυγή του Σωματείου για την ακύρωση 117 απολύσεων.
 Επίσης:
  • Στις 3/10, εξόρμηση στα γραφεία ΟΑΕΔ, στις 8/10 κινητοποίηση στη ΔΟΥ Χαλκίδας, στις 15/10, στο Εργατικό Κέντρο, εκδήλωση για τις εξελίξεις στην Παιδεία και το «νέο» σχολείο και στις 22/10, στις 10 π.μ., συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για τα ζητήματα της Υγείας.
  • Από τη Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ με παράσταση διαμαρτυρίας στις 30/9 στην εφορία για τα χαράτσια και τον ΕΝΦΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.