Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Επεισοδιακό φινάλε για μια συναυλία που κάποιοι δεν την ήθελαν αντιφασιστική (+1 σχόλιο)


Να ανοίξουμε την καρδιά μας στους ναζί; Όχι ευχαριστώ!


Τον Ιανουάριο του 2013 δύο χρυσαυγίτες με 7 μαχαιριές δολοφόνησαν τον 27χρονο Σαχζάτ Λουκμάν επειδή ήταν Πακιστανός και πήγαινε στη δουλειά του με το ποδήλατο. Πριν ένα χρόνο ναζί ανοίξανε την καρδιά του Παύλου Φύσσα με μαχαίρι. Στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου μας είπαν ότι οι ναζί (ΟΙ ΝΑΖΙ, ούτε καν κάποιοι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής που και καλά «δεν ήξεραν τι έκαναν») πρέπει να ξυπνήσουν, να μορφωθούν…
«Πρέπει να ανοίξουμε την καρδιά μας στους ναζί..τους λείπει αγάπη, μόρφωση, ζεστασιά… {…μια αγκαλιά}… {όχι βία που γεννά και άλλη βία} » και όμως αυτά τα απίστευτα -και άλλα τραγελαφικά- ακούστηκαν από τους διοργανωτές και το μικρόφωνο της μεγάλης αντιφασιστικής συναυλίας στην πλατεία Συντάγματος στη μνήμη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί.
Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσε το Σύνταγμα και τους χώρους γύρω από αυτό σε μια μεγάλη συναυλία από την οποία δεν έλειψαν τα τεχνικά προβλήματα, με τον ήχο ή τη διοργάνωση αλλά αυτά είναι λίγο-πολύ αναμενόμενα σε συναυλίες τέτοιας κλίμακας και χαρακτήρα. To thepressproject.gr ανέλαβε τη δύσκολη προσπάθεια της ζωντανής διαδικτυακής μετάδοση της πολύωρης συναυλίας σε όλο τον κόσμο.

Η επιθυμία των φίλων του Παύλου Φύσσα ήταν να μην πάρει η συναυλία στη μνήμη του δολοφονημένου ράπερ χαρακτηριστικά μαχητικής αντιφασιστικής συγκέντρωσης αλλά λίγο-πολύ να γίνει μια θετική γιορτή συμφιλίωσης για την… «παγκόσμια ειρήνη».

Βρήκαμε την λύση στο πρόβλημα:
Αγγαλίτσας-φασιστάκι!
Αρχικά ο κόσμος αλλά και οι καλλιτέχνες που έλαβαν μέρος στη συναυλία για τον Παύλο θέλησαν, παρά τις διαφωνίες,να σεβαστούν την επιθυμία της οικογένειας και των φίλων να φανεί η πλευρά του πασιφιστή Παύλου που αγωνιζόταν για τους αδύναμους, τους φτωχούς, τους άστεγους.. «Παύλο ψυχάρα άναψε φωτιά και ζέστανε τους άστεγους σε κάθε γειτονιά», «ο Παύλος ζει μορφώστε τους ναζί», «όλοι μαζί είμαστε», «αγάπη μόνο» και ο «Παύλος ζει ξυπνήστε τους ναζί» ήταν τα μόνα επιτρεπόμενα από τους διοργανωτές συνθήματα. Τα προβληματικά συνθήματα των διοργανωτών (όπως το ανεκδιήγητο «ξυπνήστε τους ναζί») και η εμφανής προσπάθεια τους να μην πολιτικοποιηθεί η εκδήλωση σε ανατρεπτική αντί-ΧΑ κατεύθυνση δημιούργησε αμηχανία, παγωμάρα και μια διαρκώς κλιμακούμενη ένταση από το κοινό που είναι αλήθεια ότι έδειξε μεγάλη υπομονή για πάνω από έξι ώρες.
«Τον Παύλο δεν τον σκότωσε μόνο ο Ρουπακιάς αλλά και οι σχεδόν 500.000 ψηφοφόροι που ψήφισαν Χρυσή Αυγή. Απομονώστε τους» είπε ο τραγουδοποιός Στάθης Δρογώσης που ανέβηκε στη σκηνή λίγο μετά τις 1.00 π.μ και ερμήνευσε το τραγούδι του «Όμορφη ζωή»
Οι Panx Romana ανέβηκαν στη σκηνή γύρω στις 1.10. Ο τραγουδιστής τους απουσίαζε όπως μας πληροφόρησαν τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος αλλά ο κόσμος ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε μαζί τους γνωστές επιτυχίες όπως τα τραγούδια «Συναγερμός» και «’Έλληνα». Αμέσως μόλις το συγκρότημα ολοκλήρωσε το σύντομο σετ του ένα πολιτικοποιημένο μέρος του κοινού άρχισε να φωνάζει πιο δυναμικά συνθήματα όπως: «Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο για όλα τα κελιά», «φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες» και «ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί» Οι διοργανωτές-ράπερ άρχισαν να κάνουν συστάσεις στο κοινό σε «χιπ-χοπ» γλώσσα όχι ακριβώς με συγκροτημένο λόγο αλλά με κραυγές:
«Δεν είπαμε ρε παιδιά ξυπνήστε τους, μορφώστε τους ναζί και όχι τέτοια (όχι τσακίστε τους)», «πολεμάμε με αγάπη και ειρήνη», «παιδιά-παιδιααά-εεε».
Οι διοργανωτές άρχισαν να επαναλαμβάνουν ξανά και ξανά το σύνθημα «Παύλο ψυχάρα άναψε φωτιά και ζέστανε τους άστεγους σε κάθε γειτονιά» αλλά σχεδον κανείς δεν το φώναζε πια μαζί τους καθώς για το κοινό ο Παύλος ήταν ένας μαχόμενος αντιφασίστας όχι η μητέρα-Τερέζα. «Ένα είναι το σύνθημα: Ο Παύλος ζει ΤΣΑΚΙΣΤΕ τους ναζί» πρόλαβε να πει ένας που άρπαξε το μικρόφωνο. «Όχι, όχι, είμαστε εδώ όλοι για έναν γαμημένο σκοπό, δεν είναι ΚΑΝΕΙΣ εδώ για τον Παύλο;» αναρωτήθηκαν οι διοργανωτές που με έκπληξη είδαν μπουκαλάκια με νερό να εκτοξεύονται πάνω τους. Ακολούθησε μια ένταση και ορισμένα σπρωξίματα («Ρεεε μαλάκες σκοτώνουν άνθρωπο» αναφώνησε ένας διοργανωτής»), προκλήθηκαν ορισμένες φθορές στα μηχανήματα και η συναυλία διακόπηκε στις 1.36 π.μ με προοπτική να συνεχιστεί όταν ηρεμήσουν τα πνεύματα. Άδοξο φινάλε για μια συναυλία μνήμης, ιδεολογική ήττα όμως και για την α λα No Politica γραμμή εθνικής συμφιλίωσης των χιπ-χοπάδων φίλων του Παύλου που δεν έδειξε να συμβαδίζει με τις διαθέσεις του κόσμου.
Πηγή: MAO.gr
Δικό μας σχόλιο:

-Ω καιροί, ω ήθη!
Όταν κάποιοι βλακοχίπηδες (peace and love) διοργανώνουν μια εκδήλωση για να πουν την βλακεία τους, αυτοί που διαφωνούν με αυτήν τους την αντίληψη, αντί απλά να μην πλαισιώσουν μια εκδήλωση με την οποία διαφωνούν (και να οργανώσουν μια άλλη με το δικό τους πολιτικό πλαίσιο), τους απαγορεύουν να την εκφράσουν παίρνοντας νταβατζιλίκι τα μικρόφωνα, πετώντας τους αντικείμενα και "προξενώντας φθορές  στα μηχανήματα". Και το "ακρο(και καλά)αριστερό" ΜΑΟ δεν καταγγέλει το καφριλίκι, αλλά βλέπει "ιδεολογική ήττα για την α λα No Politica γραμμή εθνικής συμφιλίωσης".

Θα μπορούσε να έχει τίτλο "ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος".
Από την μία κάποιοι να φωνάζουν "μορφώστε τους ναζί", λες και ο Γκέμπελς, ο Έζρα Πάουντ, ή ο Μαρινέτι π.χ. ήταν "αμόρφωτοι"- οπότε εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα, και από την άλλη "αντιφασίστες" που αποφασίζουν να απαγορέψουν διά της βίας την έκφραση ο,ποιασδήποτε άποψης δεν συμφωνεί με την δική τους.
Και στην μέση "αριστεροί", που στην πιο πάνω κωμωδία, ανακάλυψαν "ιδεολογικές" ήττες και αντιπαραθέσεις.

Τελικά η αντιμετώπιση του φασισμού είναι μάλλον μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί στα χέρια των χθεσινών "αντιφασιστών"...

3 σχόλια:

 1. Πως αλλάζουν τα πράγματα με τις κάθε είδους "πλατείες"...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @zoot horn rollo:
   Δεν τα βλέπω και πολύ αλλαγμένα. Όχλος ήταν από την αρχή και τέτοιος παρέμειναν...

   Διαγραφή
  2. Μάλλον έχεις δίκιο.

   Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.