Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Συνεχίζονται οι επιθέσεις στην ανατολική Ουκρανία – Σε κίνδυνο η εκεχειρία

Σε κίνδυνο βρίσκεται η εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία, καθώς δεν έχει εφαρμοστεί πλήρως η κατάπαυση του πυρός. Οπως επιβεβαίωσε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο του Ντονιέτσκ υπάρχουν τουλάχιστον δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες κατά τη διάρκεια νέων βομβαρδισμών. 

Στα πρόθυρα της αποτυχίας βρίσκεται και η ιδέα της πολιτικής διευθέτησης της σύγκρουσης μέσω των νόμων, που εγκρίθηκαν από τη Βερχόβνα Ράντα (ουκρανική Βουλή) σχετικά με το ειδικό καθεστώς ορισμένων περιοχών στις περιφέρειες του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Διασταυρωμένες πληροφορίες σχετικά με τη συνεχιζόμενη διεξαγωγή επιθέσεων στην περιοχή του αεροδρομίου ανέφερε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο του Ντονιέτσκ. «Ως αποτέλεσμα της σκληρής μάχης πάλι ήταν τα σοβαρά προβλήματα στις υποδομές της περιοχής. Σε πολλά σημεία ξέσπασαν πυρκαγιές ενώ έσπασαν παράθυρα σε κτίρια και κατοικίες από το ωστικό κύμα» γράφει σε ανακοίνωση το Δημοτικό Συμβούλιο.

Κίεβο: «Δεν τους έχουμε εμπιστοσύνη, ειδικά στους Ρώσους»

Οι αυτονομιστές κατηγορούν για βομβαρδισμούς τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας. Από την άλλη πλευρά, οι ουκρανικές αρχές ρίχνουν την πλήρη ευθύνη για την παραβίαση της εκεχειρίας στην πολιτοφυλακή. Παράλληλα χθες, ο ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της μονομερούς άρνησης του Κιέβου για την τήρηση συμφωνιών του Μινσκ. Σύμφωνα με τον Γιατσενιούκ, η Ουκρανία χρειάζεται την ειρήνη, αλλά είναι απαραίτητο να βλέπει την πρόοδο στην πορεία της εφαρμογής της συμφωνίας. «Δεν έχουμε εμπιστοσύνη, ειδικά στους Ρώσους. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να δούμε προσεκτικά τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η λεγόμενη ειρηνευτική συμφωνία» δήλωσε ο πρωθυπουργός, καλώντας τις δυνάμεις ασφαλείας να παραμείνουν σε «πλήρη εγρήγορση».
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.