Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014

Μαζικό συλλαλητήριο στην Αθήνα για το Ασφαλιστικό

Ιδιαίτερα μαζικό και μαχητικό ήταν το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Πέμπτη 19 Ιούνη για το Ασφαλιστικό από εργατικά συνδικάτα και τις συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις, που συμμετείχαν με πανελλαδική κινητοποίηση. Σε αυτά τα πλαίσια έγινε συγκέντρωση στα Προπύλαια και ακολούθησε πορεία στη Βουλή, όπου επιδόθηκε το ψήφισμα με τα αιτήματα του συλλαλητηρίου.

Χαρακτηριστικό της μαζικότητας ήταν ότι όταν η κεφαλή της πορείας βρισκόταν στη Β. Σοφίας και Αμαλίας, η ουρά εκτεινόταν ως τα Προπύλαια με την οδό Σταδίου γεμάτη από κόσμο. Ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ έξω από τη Βουλή σημείωσε: «Το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα πιστεύει στη δύναμή του, όπως δείχνει και η σημερινή κινητοποίηση. Συνεχίζουμε, οργανώνουμε, ενισχύουμε αποφασιστικά τον αγώνα μας κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Δεν σταματάμε - Προχωράμε», πρόσθεσε. Ανακοίνωσε επίσης ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων με τον πρωθυπουργό, όπου θα του θέσουν τα αιτήματά τους που αφορούν καμιά περικοπή στις συντάξεις τους, να παρθούν πίσω όλα τα αντιασφαλιστικά μέτρα, που τους έχουν αφαιρέσει όλα τα δικαιώματα.
Τα συνθήματα που κυριάρχησαν μεταξύ άλλων ήταν: «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία - λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία», «όχι στα χαράτσια και στις περικοπές - αυξήσεις στις συντάξεις, συμβάσεις κλαδικές», «κάτω τα χέρια από το Ασφαλιστικό και τις Συντάξεις».

Μάλιστα για να συμμετάσχουν στο σημερινό συλλαλητήριο εργαζόμενοι και συνταξιούχοι επιστράτευσαν δεκάδες πούλμαν από πολλές περιοχές της χώρας, ενώ οι συνταξιούχοι της Κρήτης και από τους 4 νομούς κατέφτασαν με το καράβι της γραμμής. Στο συλλαλητήριο καλούσαν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ και η ΟΓΕ. Δυναμική η παρουσία της σπουδάζουσας νεολαίας με τις σημαίες του ΜΑΣ. (Δείτε εδώ βίντεο)

Νωρίτερα οι προσυγκεντρώσεις από τα προκαθορισμένα σημεία στο κέντρο της Αθήνας με πορεία η κάθε μία εξ αυτών κατέφτασε στα Προπύλαια φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας που αφορούν την αποκατάσταση των συντάξεων, την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και μέτρα κάλυψης για την ιατροφαρματευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων, ανέργων, απόρων, κλπ.

Στο συλλαλητήριο παρεβρέθηκε και πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Κεντρικός ομιλητής στα Προπύλαια ήταν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ.

Μιλώντας ο Κίμ Μπόιξ, ΓΓ της Διεθνούς Ένωσης Συνδικάτων Συνταξιούχων και Επιδοματούχων - Οργάνωσης, που ανήκει στην ΠΣΟ, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το δικαίωμα στις δημόσιες συντάξεις το έχουμε πετύχει μετά από δεκαετίες σκληρών, ταξικών, συνδικαλιστικών αγώνων και τώρα θέλουν να το αναστείλουν, ώστε να περάσουμε στις ιδιωτικές συντάξεις».

«Νέο ξεκίνημα των αγώνων εργαζομένων, νεολαίας, γυναικών και συνταξιούχων, καθώς το ασφαλιστικό μας αφορά όλους», χαρακτήρισε το συλλαλητήριο, ο Γιάννης Τόλης, πρόεδρος της ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου. (Διαβάστε στο τέλος στο συνημμένο όλο το χαιρετισμό)

«Τους συνταξιούχους για το ελπιδοφόρο παρόν τους», χαιρέτισε ο Παντελής Τάτσης,πρόεδρος των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ.

«Όλοι μαζί να αγωνιστούμε όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τα εγγόνια μας», σημείωσε χαιρετίζοντας στο συλλαλητήριο ο Παναγιώτης Βαβουγιός, εκ μέρους των συνταξιούχων του Δημοσίου.

Στο συλλαλητήριο μίλησε και ο Παναγιώτης Γαλανόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας. (Διαβάστε στο τέλος στο συνημμένο όλο το χαιρετισμό)

Στο συλλαλητήριο χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η Ευαγγελία Αλεξάκη από τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, η οποία αναφέρθηκε στη σημασία και την αξία της αλληλεγγύης, στον πολύμηνο αγώνα τους για το δικαίωμα στην δουλειά.

Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε και ο Σάββας Θοδωρής από την Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος.
Πηγή:902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.