Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΝΑΤΟ: Αυξάνονται οι Ρώσοι στρατιώτες στα ουκρανικά σύνορα-Θα απαντήσουμε σθεναρά αν επέμβουν!

«Βλέπουμε τώρα μια νέα ενίσχυση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων γύρω από τα ουκρανικά σύνορα. Τουλάχιστον λίγες χιλιάδες επιπλέον Ρώσοι στρατιώτες έχουν πλέον αναπτυχθεί», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φον Ράσμουσεν Ράσμουσεν στο Λονδίνο. «Το θεωρώ ένα πολύ λυπηρό βήμα προς τα πίσω. Φαίνεται πως η Ρωσία διατηρεί ανοικτή την επιλογή να επέμβει περαιτέρω στην Ουκρανία», πρόσθεσε. «Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να απαντήσει σθεναρά, αν η Ρωσία επέμβει περαιτέρω στην Ουκρανία».

Ο Ράσμουσεν δήλωσε ακόμη: «Αυτό θα σημάνει βαθύτερες οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας οι οποίες θα έχουν ένα πολύ βλαπτικό αποτέλεσμα για τη ρωσική οικονομία». Στο μεταξύ, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ δήλωσε την Τετάρτη προς την αυστριακή εφημερίδα Kurier ότι, «όπως και οι Αμερικανοί σύμμαχοί μας, δεν βλέπω την Ουκρανία στη δυτική συμμαχία στο προβλεπτό μέλλον». Δεν κατέστη αμέσως σαφές αν εννοούσε την Ευρωπαϊκή Ένωση ή το ΝΑΤΟ.


Ο Σταϊνμάγερ, ο οποίος επρόκειτο να συναντηθεί την Πέμπτη με τον Αυστριακό ομόλογό του Σεμπάστιαν Κουρτς, δήλωσε πως συμφώνησε με τον Κουρτς ο οποίος πρότεινε να γίνει η Ουκρανία ουδέτερο κράτος, ακολουθώντας το μεταπολεμικό αυστριακό μοντέλο.
Πηγή: Κουτί της Πανδώρας

Τη σοβαρή ανησυχία του για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη ΝΑ Ουκρανία εξέφρασε ο Πούτιν σε Ολάντ - Μέρκελ


Τις σοβαρές ανησυχίες του για τη συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη νοτιοανατολική Ουκρανία εξέφρασε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολαντ και στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, σε ξεχωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε μαζί τους. Μεταξύ άλλων, ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα να εκπληρωθούν χωρίς καθυστέρηση οι διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του Κιέβου ώστε να σταματήσει η βία και να ξεκινήσει ο εθνικός διάλογος.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, που σύμφωνα με το Κρεμλίνο ήταν προγραμματισμένες, οι τρεις ηγέτες συζήτησαν και για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τη διευθέτηση του χρέους της Ουκρανίας για το ρωσικό φυσικό αέριο και τις ενδεχόμενες συνέπειες στην οικονομία και στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

400.000 Ουκρανοί στις ρωσικές πόλεις που συνορεύουν με τη χώρα τους


Συνολικά 400.000 Ουκρανοί πολίτες βρίσκονται σε περιοχές της Ρωσίας που συνορεύουν με την Ουκρανία, δήλωσε χθες ο επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Αντιμονοπωλιακής ΥπηρεσίαςΚονσταντίν Ρομοντανόφσκι. «Είμαστε λίγο ανήσυχοι σχετικά με το γεγονός ότι ο αριθμός των προσφύγων αυξάνεται μέρα με την ημέρα. Σε τέσσερις ημέρες από 330.000 έγιναν 400.000» είπε ο Ρώσος αξιωματούχος. Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Ροστόφ Βασίλι Γκολούμπεφ είπε ότι η τοπική διοίκηση θα αξιολογήσει την κατάσταση 55 δήμων της περιοχής εντός 10 ημερών προκειμένου να δουν τι δυνατότητες υπάρχουν για να φιλοξενήσουν τους Ουκρανούς πολίτες τους χειμερινούς μήνες. Όπως σημείωσε ο κυβερνήτης, βασικό καθήκον των περιφερειακών Αρχών είναι πλέον να δημιουργήσουν υποδομή για μόνιμη διαμονή των Ουκρανών, αν τα απαιτούμενα έγγραφά τους επισημοποιηθούν.

«Σημαντικό να βγάλουν άδειες προσωρινής παραμονής»

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο προσωπάρχης του Κρεμλίνου Σεργκέι Ιβάνοφ κάλεσε τους Ουκρανούς πολίτες που φτάνουν στη Ρωσία από την εμπόλεμη ζώνη της νοτιοανατολικής Ουκρανίας να ζητήσουν άμεσα να ενταχθούν σε καθεστώς προσωρινής διαμονής. «Αυτό θα τους δίνει τη δυνατότητα αφενός να λαμβάνουν επίδομα και να έχουν ασφάλιση και αφετέρου θα αποκτήσουν ευκαιρία να βρουν δουλειά» τόνισε στη διάρκεια συνάντησης με εθελοντές και φιλανθρωπικούς οργανισμούς που παρέχουν βοήθεια στους Ουκρανούς πρόσφυγες. Ο Ραμοντανόφσκι δήλωσε επίσης ότι θα δώσει εντολή στους επικεφαλής των περιφερειακών τμημάτων της Υπηρεσίας Μετανάστευσης των περιοχών που συνορεύουν με την Ουκρανία να αυξήσουν τον ρυθμό έγκρισης αδειών παραμονής. Όπως διευκρίνισε, η προσωρινή άδεια παραμονής επιτρέπει στους ξένους υπηκόους να μείνουν στη Ρωσία για διάστημα έως και ενός έτους, που μπορεί να παραταθεί έως και στα τρία χρόνια, και τους προσφέρει την ευκαιρία για εργασία.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.