Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Υλοποιείται η γενική κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 52 ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι , εργαζόμενοι στο εμπόριο
Το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο απαιτεί την μετατροπή των εργαζομένων στο εμπόριο, σε σκλάβους, που θα δουλεύουν από ήλιο σε ήλιο , κάθε μέρα για την μεγιστοποίηση των κερδών του κεφαλαίου.
Το Υπουργείο Ανάπτυξης, η κυβέρνηση, καταργεί την Κυριακάτικη αργία ικανοποιώντας την πάγια απαίτηση των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων του εμπορίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απελευθερώνει τις προσφορές και τις εκπτώσεις για όλο το χρόνο επιτρέποντας τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου στις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής
Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας συμπεριλαμβανομένης της οδού Ερμού και της ευρύτερης περιοχής της Ομόνοιας, καθώς και η Ραφήνα, λόγω της ύπαρξης του λιμανιού.
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Σε Ρόδο, Κω και Ερμούπολη Σύρου.
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Ιστορικό κέντρο Θεσσαλονίκης, την Τσιμισκή και την Χαλκιδική.

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στο εμπόριο, ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση της σε όσους κλάδους συνδέονται με το εμπόριο και πολύ σύντομα θα ισχύσει για το σύνολο της εργατικής τάξης σε όλους τους κλάδους.
Στόχος της συγκυβέρνησης και του κεφαλαίου με την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας είναι η περαιτέρω επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των εμποροϋπαλλήλων και παράλληλα η καταστροφή και το κλείσιμο των μικρών εμπορικών καταστημάτων.
Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας αποδιοργανώνει την κοινωνική, οικογενειακή και προσωπική ζωή των εκατοντάδων χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων.
Η κατάργηση της Κυριακής αργίας επεκτείνει το χρόνο της απλήρωτης δουλειάς και επιβάλει της διευθέτηση του χρόνου εργασίας, αφού ο εργαζόμενος υποτίθεται ότι ¨ανταλλάσει¨ την αργία της Κυριακής με ‘ένα ρεπό μέσα στην εβδομάδα.
Η κατάργηση της Κυριακής αργίας δεν φέρνει αύξηση τζίρου και πωλήσεων γιατί το κτύπημα της αγοράς πατάει στην απληρωσιά εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, στις μειώσεις των μισθών που ξεπερνούν το 40%, στη γιγάντωση της ανεργίας, στην ακρίβεια και τη φοροληστεία της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας συνδέεται με τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για "ειδικές επιχειρησιακές ζώνες" στις οποίες ισχύει η εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και των 68 ωρών, με εργαζόμενους χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς ωράρια, χωρίς ελεύθερο χρόνο, χωρίς δικαιώματα.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί κάθε συναδέλφισσα και κάθε συνάδελφο να έρθει σε επαφή με το κλαδικό του σωματείο για να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς με επιτροπές αγώνα και σωματειακές επιτροπές.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί κάθε συναδέλφισσα και κάθε συνάδελφο να καταδικάσει με την οργανωμένη του δράση την πολιτική των αστικών κομμάτων και τα παράγωγα τους που προσπαθούν να μας πείσουν για "φιλολαϊκό πρόσωπο" της Ε.Ε. και των αστικών κυβερνήσεων, αλλά και την καταδίκη του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού που εκφράζεται στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας από τον ΣΥΡΙΖΑ και πρώην στελέχη της ΠΑΣΚΕ που έχουν βάλει την υπογραφή τους με της εργοδοσία, της ΕΣΕΕ και την ΓΣΕΒΕΕ, στην απόφαση που απελευθερώνει το ωράριο από το 1997 και άνοιξαν τον δρόμο για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Συγκεντρώνουμε δυνάμεις για να διεκδικήσουμε:

· Κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.
· Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο.
· Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου και με ωράριο εργασίας 40-ωρο-8ωρο-5θήμερο.
· Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 ευρώ.

ΤΟ Δ.Σ. του Σύλλογου Εμποροϋπάλληλων Αθήνας

7 σχόλια:

  1. "Η κατάργηση της Κυριακής αργίας επεκτείνει το χρόνο της απλήρωτης δουλειάς και επιβάλει της διευθέτηση του χρόνου εργασίας, αφού ο εργαζόμενος υποτίθεται ότι ¨ανταλλάσει¨ την αργία της Κυριακής με ‘ένα ρεπό μέσα στην εβδομάδα."

    Αυτό, να πω τη μαύρη μου αλήθεια, δεν το πολυκατάλαβα :)

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΛΗΣ:
      Η Κυριακή πληρώνεται ως αργία παραπάνω όπως και η υπερωρία. Αν λοιπόν ανταλλάξεις μια υπερωριακή ώρα δουλειάς με μία κανονική, το ταμείον είναι μείον εφόσον μια κανόνικη ώρα δουλειά πληρώνεται 5 ευρώ π.χ. (λέμε τώρα...) ενώ μια υπερωριακή ας πούμε 7 (ξαναλέμε τώρα).
      Έτσι και το Κυριακάτικο προσαυξημένο μεροκάματο, θεσμοθετείται να ανταλλάσσεται με ένα "κανονικό".
      Οι προσαυξήσεις δηλαδή πάνε περίπατο.

      Διαγραφή
    2. @TRASH:
      Ευχαριστώ! Κατάλαβα...

      ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!!!!!!!!!!!!!

      ΑΛΗΣ

      Διαγραφή
  2. Τα κλειδιά της ανάρτησης είναι οι φράσεις:

    "Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στο εμπόριο, ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση της σε όσους κλάδους συνδέονται με το εμπόριο και ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ για το ΣΥΝΟΛΟ της εργατικής τάξης σε ΟΛΟΥΣ τους κλάδους."
    &
    "Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας αποδιοργανώνει την κοινωνική, οικογενειακή και προσωπική ζωή".

    Όποιος βγάζει βάρδια Σαββάτα, Κυριακές, εορτές και εξαιρέσιμες, περισσότερο η νυχτερινή βάρδια τις μέρες αυτές μπορεί να καταλάβει καλύτερα τα παραπάνω. Αν όμως δεν συνειδητοποιεί και την επερχόμενη εντατικοποίηση-αλλοτρίωση για να την αντιπαλεύει, τότε καταλαβαίνει μόνο τα μισά. Αν ζητάει τα παθήματά του να μην γίνουν μαθήματα αλλά παθήματα όλων, είναι φασίστας.

    ΟΛΟΙ στις συγκεντρώσεις του ΣΕΑ.

    Σχετικά:
    "Arbeit macht frei" (Η εργασία απελευθερώνει) έγραφε στις πύλες των κολαστηρίων.
    Δικαίωμα στην εργασία ζήταγε μια κάποια κυρία Υστερία εν μέσω απεργίας στην Χαλυβουργία.
    Η Εργατική Τάξη στον Παράδεισο...

    graf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @graf:
      Το πράγμα είναι απλό:
      Ή θα δουλεύουμε μέχρι φυσικής-πνευματικής εξόντωσης όταν τους συμφέρει, ή θα κοιτάμε το μεροκάματο με το μακαρόνι όταν θα τους βολεύει αυτούς.
      Σόρυ, αλλά γεννήθηκα άνθρωπος. Δεν θα ζήσω έτσι...

      Διαγραφή
  3. στην Θεσσαλονικη καταργουν και τις αργιες, Αγιου Πνευματος, και μετα του Αγιου Δημητριου κ.λ.π.
    Εμπορουπαλληλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Εμπορουπαλληλος:
      Ευχαριστώ για την ενημέρωση και από την Θεσσαλονίκη

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.