Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Η έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας καλύπτει τα εγκλήματα των ουκρανικών Αρχών

Η έκθεση σχετικά με την Ουκρανία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα επιδιώκει να προστατεύσει τις Αρχές του Κιέβου και τους υποστηρικτές τους από τις ευθύνες για τον θάνατο αθώων στην Οδησσό, αναφέρει σε σημερινή του δήλωση το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Καλύπτοντας την τραγωδία στην Οδησσό της 2ας Μαΐου, οι συντάκτες της έκθεσης είχαν μια πιο αντικειμενική προσέγγιση σε σχέση με προηγούμενο αντίστοιχο έγγραφο. Την ίδια στιγμή, πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι συντάκτες εξακολουθούν να βάζουν ασπίδα προστασίας στις Αρχές του Κιέβου, τους υποστηρικτές τους και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, που φέρουν την ευθύνη για τον θάνατο δεκάδων αθώων ανθρώπων» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞΑλεξάντερ Λουκάσεβιτς και πρόσθεσε ότι η έκθεση δεν περιλαμβάνει αντικειμενική εκτίμηση των εγκληματικών δραστηριοτήτων του Κιέβου, το οποίο ακολουθεί τιμωρητική τακτική εναντίον ειρηνικού πληθυσμού και αγνοεί τον θάνατο αμάχων, που είναι αποτέλεσμα των επιχειρήσεων που διεξάγονται στα ανατολικά της χώρας. «Δεν γράφτηκε ούτε μια λέξη που να καταδικάζει τη δραστηριότητα της εθνοφρουράς, της Αζοφικής και άλλων ταγμάτων μισθοφόρων που παραβιάζουν τους κανόνες του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου» υπογράμμισε ο Ρώσος αξιωματούχος.


Υποκριτικές οι συστάσεις της Ύπατης Αρμοστείας προς το Κίεβο

Στην ανακοίνωσή του το ρωσικό ΥΠΕΞ εκφράζει την αγανάκτησή του για τις υποκριτικές συστάσεις που δόθηκαν από το γραφείο της Αρμοστείας στο Κίεβο σχετικά με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, οι οποίες μπορούν να θεωρηθούν ως ώθηση για περαιτέρω δολοφονίες άμαχου πληθυσμού. Όπως αναφέρει, η έκθεση δεν περιλαμβάνει καμιά αντικειμενική αξιολόγηση των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στο Κίεβο, το οποίο συνεχίζει την τιμωρητική τακτική του αγνοώντας ότι το αποτέλεσμά της είναι θάνατοι αμάχων. Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς παρότρυνε το γραφείο του ύπατου αρμοστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα να καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να εξασφαλίσει ανεξάρτητη και διαφανή έρευνα για τα γεγονότα στην Ουκρανία.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία
Βλέπε ακόμη:

2 σχόλια:

  1. ποιός την .... κοιτάει την ύπατη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψιλοάσχετο αλλά και σχετικό...
    Οι ίδιοι οι αστοί, παραδέχονται ότι τα έχουν κάνει σαν την μάπα τους και χειρότερα: http://www.aljazeera.com/news/europe/2014/06/civil-war-terrorism-driving-instability-201461716545723939.html

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.